Actualitate

Tânără de 32 de ani din Bistrița, prinsă drogată la volan

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Beclean au desfășurat activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Drumul Național 15A, în localitatea Sărățel.

Polițiștii au oprit pentru control și un autoturism condus de o femeie de 32 de ani, din Bistrița. Întrucât șoferița manifesta un comportament nefiresc, aceasta a fost testată cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru metamfetamină. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare negativă. Ulterior, femeia a fost condusă la spital pentru a-i fi recoltate mostre biologice, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Potrivcit legii, refuzul șoferului de a se supune la prelevarea de mostre biologice este infracțiune și se pedepsește la fel ca și în cazul conducerii cu alcoolemie sau substanțe psihoactive, de la 1 la 5 ani închisoare sau amendă. Pe lângă aceste consecințe juridice, riscurile implicării într-un accident rutier pot fi dintre cele mai grave, acestea crescând exponențial în cazul șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Studiile efectuate indică faptul că șoferii aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive au diminuate viteza de reacție, simțurile vizuale și auditive, acestea creând și falsa impresie de siguranță prin asumarea unor riscuri inutile.

Pe tot parcursul cercetărilor în cadrul dosarului penal, conducătorul auto are dreptul de a conduce suspendat. În cazul condamnării acestuia, se dispune anularea permisului pentru o perioadă de 1 an, fiind pasibil și de aplicarea unei interdicții de a conduce, pe o perioadă de timp decisă de instanța de judecată.

Etichete

1 comentariu

  • Am vazut la Tv intr-o emisune filmata in judetul Maramures , unde s-a constatat ca peste 40% din testele utilizate de Politia Maramures care au iesit pozitive , au fost infirmate dupa probele de sange luate si analizate in spital. Printre cei care au avut de suferit au fost si doi soferi profesionisti , unul dinte ei pierzandu-si slujba odata cu suspendarea permisului. Zic sa mai asteptam un pic , inainte de a ne pronunta definitiv . Comportari ciudate (pentru politie) le avem multi dintre noi , cel putin in gandire si-n comportament chiar daca am baut numai suc de aronia sau de mere…

    6
    2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.