Actualitate

Târg de produse tradiţionale organizat de CCI la începutul lunii august în faţa Sălii Polivalente

Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud organizează în perioada 1-3 august, pe platoul fin faţa Sălii Polivalente, a doua ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi articole de sezon, structurat pe patru teme expoziţionale. Târgul îşi propune promovarea produselor meşteşugăreşti şi de artizanat.

Târgul de produse tradiţionale şi articole de sezon se adresează publicului larg, în mod special celui din judeţul Bistriţa-Năsăud şi vizează promovarea produselor meşteşugăreşti şi tradiţionale, precum şi a celor de sezon.

Evenimentul se va desfăşura în Parcul Municipal – platoul din faţa Sălii Polivalente, şi oferă un spaţiu generos de expunere, acces facil cu mijloacele de transport şi, cel mai important, o locaţie care asigură un flux mare de vizitatori.

Teme expoziţionale:

I. Salon tradiţional – produse alimentare, meşteşugăreşti şi de artizanat cu specific tradiţional;

II. Salon cu articole de sezon – articole de sezon, confecţii, tricotaje, încălţăminte, marochinărie, produse cosmetice, articole de camping şi recreere, mic mobilier, diverse alte articole;

III. Salonul verde – produse ecologice şi naturiste (suplimente alimentare, produse de tratament, dulciuri şi sucuri naturale, etc).

IV. Salonul PUB – mici, bere, suc, plăcinte, prăjituri, etc.

1 comentariu

  • In loc de tot felul de actiuni marunte, mai bine ar fi reluata organizarea BULGIULUI ANUAL. Dupa cum se stie, in anul la 1353 orasul Bistrita a primit din partea regelui ungariei Ludovic de Anjou, dreptul de a organiza anual in luna august targul de 15 zile cunoscut in partea locului sub numele de BULGIUL si care s-a tinut aproape fara intrerupere pana prin anii 1970. Ar merita sa fie reluata traditia organizarii BULGIULUI ANUAL de 15 zile in a doua parte a lunii august, dat fiind faptul ca bulgiul mai era cunoscut si sub numele de „Targul de Sfanta Marie”. Un astfel de targ ar putea aduce beneficii de ordin economic, cultural, turistic intr-un oras ca Bistrita care si asa nu se bucura de prea multe evenimente. Sa nu uitam ca Bulgiul Anual era renumit si prin balurile ce se organizau la Bistrita cu acest prilej, incepand cu balul de Sfanta Marie. Daca s-ar relua aceasta traditie, targul de vara s-ar putea organiza in locatia Oborului de la Viisoara (Complexul Heidenfeld), iar acest lucru s-ar putea face impreuna cu camera de comert si cu directia agricola, care ar putea sa initieze si o expozitie de masini si utilaje agricole. Aceste standuri expozitionale ar putea fi organizate inafara perimetrului pietei, bunaoara in incinta poligonului auto din vecinatate.Pe de alta parte Bulgiul ar putea fi un bun prilej si pentru hotelurile din oras sa beneficieze de o cerere mai consistenta pe timpul celor 15 zile. Fara indoiala si cultura Bistriteana ar putea fi beneficiara a organizarii BULGIULUI ANUAL, prin includerea in programul celor 15 zile a unor manifestari culturale traditionale.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.