Social

Ediție de 10! Târgul de Purici, cu multe produse din Austria, deschis la Muzeul Bistrița

Cu ofertă bogată de mărfuri de bună calitate, de la porțelanuri, la tablouri, mobilă și articole sportive aduse din Austria, Târgul de Purici organizat de Clubul Lions Bistrița, ediția a 10-a, și-a deschis porțile astăzi în curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

”Este ediția a zecea a Târgului de Purici și ne-am străduit să fie una frumoasă. Cu ajutorul prietenilor noștri din Austria, de la două cluburi de data aceasta, am adus foarte multe lucruri bune, mobilier, de la dulapuri, la saltele, la colțare, lucruri pe care oamenii le pot cumpăra cu prețuri modice. De exemplu, această saltea nouă – donată însă de cineva din România, în folie – a costat 1700 de lei, iar noi o dăm cu 700 de lei. Un colțar în stare foarte bună costă 1000-1200 de lei. Avem schiuri, căști pentru bicicliști, multă veselă, decorațiuni, jucării, jocuri, tablouri și multă carte”, a spus Olimpiu Cocian de la Clubul Lions Bistrița.

Banii adunați din vânzarea obiectelor vor fi folosiți pentru programele Clubului Lions Bistrița, începând cu premierea copiilor care participă la concursul de șah, continuând cu Parcul Perilor Seculari, însă cel mai important este adăpostul pentru victimele violenței domestice, un proiect foarte important la care va fi mult de lucru.

”În principal, vrem să finanțăm construcția adăpostului pentru victimele violenței în familie. Am cumpărat deja terenul cu 46.000 de euro. Proiectul se află în fază de finalizare la proiectant, iar anul acesta sperăm să putem începe construcția. Se va întinde pe mai mulți ani fiindcă estimăm că va costa undeva la 500.000 de euro și fără ajutorul companiilor și al oamenilor va fi greu de făcut. Însă oamenii ajută inclusiv cumpărând lucruri de la Târgul de Purici pentru că au nevoie de ele și pentru că, în timp, au înțeles și ceea ce facem și vor să participe financiar la activitățile noastre”, a spus Olimpiu Cocian.

La deschiderea oficială a evenimentului a participat și managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, primar ales al municipiului Bistrița care își va prelua mandatul în toamna acestui an.

Programul Târgului de Purici 2024:

  • Vineri 28 iunie – între orele 10.00 – 18.00
  • Sâmbătă 29 iunie – între orele 09.00 – 18.00
  • Duminică 30 iunie – între orele 09.00 – 14.00

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.