Social

Tășu împădurește de zor la Budești. Campania cu 450 de voluntari ține trei zile

(FOTO) După ce 150 de voluntari au sădit ieri puieți în comuna Budești la chemarea Asociației Tășuleasa Social, astăzi a venit rândul altor 150. Organizația condusă de Alin Ușeriu a fost nevoită să facă anul acesta campania de împădurire în trei zile diferite pentru a păstra măsurile de distanțare.

”Împădurirea aceasta pe care Tășuleasa Social a făcut-o din 2004 aproape fără întrerupere, cu pandemia a trebuit să fie întreruptă. Anul trecut am făcut o pauză, dar oamenii nu au făcut pauză. Ei tot ne-au întrebat când facem și cum facem. Împădurirea de acum este răspunsul meu când văd interesul foarte mare pentru ceea ce înseamnă natură și pădure, în special pădure, pentru că eu cred că, în continuare, trebuie să tragem un semnal mare de alară în ce privește sustenabilitatea pădurii din România și vecinătatea noastră vizavi de pădure, care ne dă mult mai mult decât lemn”, a spus președintele organizației, Alin Ușeriu.

Din cauza pandemiei, anul acesta Tășu nu a mai putut aduna 1500 de oameni într-o zi ca în alți ani și a trebuit să organizeze acțiunea timp de trei zile. Diferit față de alți ani mai este și faptul că nu a mai asigurat transportul voluntarilor și nici masa pentru ei, doar voia bună și prietenia.

În cursul zilei de joi, 150 de voluntari au plantat puieți la Budești, astăzi e rândul altor 150, iar mâine acțiunea se va încheia cu următorii 150.

https://www.facebook.com/tasuleasasocial/posts/10158809654689765

”La Budești facem împăduriri din 2007, acolo au crescut deja copacii, putem sta la umbra lor. Acolo este certificatul de naștere al pădurii ca și bun național. Acțiunile noastre au fost privite cu scepticism la început, dar am primit vestea bună că rata de prindere este de 99%, deci munca voluntară, făcută și cu ajutorul celui de Sus, are un sens atât educativ pentru noi pentru că facem ceva pentru natură, dar are un sens pentru și comunitățile sărace în păduri care primesc câteva zeci de hectare pe acolo pe unde merg voluntarii”, a spus Alin Ușeriu pentru Timp Online.

https://www.facebook.com/tasuleasasocial/posts/10158811440679765
https://www.facebook.com/tasuleasasocial/posts/10158812856919765

Foto credit: Andrei Dăscălescu

6 comentarii

 • Felicitări Tășu! Acum două zile Klaus Iohannis mergea să planteze salcâmii cu cizme de la Decathlon, spre deosebire de ministrul Ioan Deneș care umbla prin păduri în pantofi de lac. No, am uitat să vă spun că mi-am pregătit contășu și pantofii. Eu merg la plantat cu Ioan Deneș. Și mi-am notat în palmă ca să nu uit: Molidul se plantează numai cu verdele-n sus! Să ne țineți pumnii și să scrieți bine despre noi.

  Sursă de inspirație: https://timponline.ro/unde-este-maternitatea-de-goruni-a-judetului-denes-padurile-sa-nu-devina-locuri-cu-circuit-inchis-foto/

 • Cinste vouă Tășuleasa!
  Sunt convins că undeva „sus” la Președenție și la Guvern, se știe de ceea ce faceți, și ca semn de mulțumire că ați reparat ce au lăsat ei să se distrugă, ar trebui să se emită o lege care să prevadă că din pădurile plantate de ONG-uri, să nu se poată tăia copaci decât cu avizul acelor ONG-uri.

 • Cinste vouă Tășuleasa!
  Acei tineri din poze o să se indigneze (doar pe Facebook) când peste câteva zeci de ani drujbele o să doboare ce au sădit acolo, și toate astea sub protecția serviciilor secrete și a „autorităților”

  • Ai tu Nadia nu mai spune, tu faci ceva mai mult decat sa ii judeci pe cei care chiar fac ceva?
   Daca esti asa grozava mergi maine in fata lor si spune-le parerea ta………..acolo unde ei planteaza ,nu doar in comentarii anonime, sub protectia unui ecran.

 • L-am întrebat pe cel ce taie: Tu de ce nu plantezi? Mi-au răspuns, și pe bună dreptate: Eu cumpăr pădurea de la ocol, eu plătesc pentru lemn, așa că să planteze ocolul că-i de datoria lui. Am întrebat ocolul: Tu de ce nu plantezi cât trebuie? Ocolul mi-au răspuns că el plantează dar că trebuie să mai planteze și elevii dacă doresc să aibă umbră atunci când fug de la școală. Am întrebat elevii care mi-au spus că trebuie să planteze mâțu. Am întrebat mâțu care mi-a zis că trebuie să planteze șoarecele deoarece șoarecele consumă ghinda. Șoarecele mi-a răspuns că nu numai el că și mistrețul și veverița și bursucul, după care șoarecele a intonat pe sub mustăți, la chitară, special pentru Tășu:
  Plantation boy,
  Reaching the hills and the valleys and you…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.