Actualitate

Tășuleasa Social: Încă 100 km din Via Transilvanica împreună cu Raiffeisen Bank

”Anul acesta, construim încă 100 kilometri din traseul Via Transilvanica împreună cu Raiffeisen Bank. Pentru al treilea an la rând, Raiffeisen Bank Romania este partener strategic Via Transilvanica și a susținut, în total, amenajarea a 300 de kilometri din drumul care unește”, anunță Asociația Tășuleasa Social.

Traseul a luat viață și crește de la an la an cu sprijinul sponsorilor și contribuțiilor.

”Împărtășim vestea acestor noi 100 de kilometri în momentele în care echipa noastră a început amenajarea unui nou tronson, în județul Mureș. Alin Ușeriu, Tibi Ușeriu, Horia, Voicu și Iulian sunt pe cărări și drumuri încă nebătute, căutând traseul ideal pe care să-l amenajăm mai târziu împreună pentru a fi „umblat” și savurat de orice persoană căruia îi place să meargă pe jos, cu bicicleta sau călare!

Raiffeisen Bank Romania este partener strategic al proiectului Via Transilvanica de la începutul acestuia, din 2018, când am lansat această idee și am putut începe munca propriu-zisă. Traseul a luat viață și crește de la an la an cu sprijinul sponsorilor și contribuțiilor, și mai ales parteneriatelor de anduranță. Datorită lor, Via Transilvanica poate fi parcursă deja pe 398 kilometri din cei 1000 pe care ni i-am propus să-i construim. Partener al proiectelor curajoase precum Maratonul Via Maria Theresia, Raiffeisen Bank este un companion strategic de lungă distanță, exact ca și traseul Via Transilvanica. De la începutul parteneriatului, Raiffeisen Bank susține proiectele Tășuleasa Social, oferind o siguranță și continuitate lucrurilor începute. Via Transilvanica, drumul care unește, a crescut cu 300 kilometri datorită partenerului Raiffeisen Bank Romania! Mulțumim frumos!”.

https://www.facebook.com/ViaTransilvanica/posts/700639120479047

Via Transilvanica – ”Drumul care unește” este un proiect născut în 2018, de Centenar. Tășuleasa Social și-a propus să amenajeze și să documenteze un traseu de aproape 1.000 de km care va străbate România trecând de la Nord la Sud. Când va fi gata în totalitate, Via Transilvanica va porni de la Drobeta Turnu Severin (Oltenia) – unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol I – va străbate Transilvania și toate bogățiile naturale și culturale ale acesteia și va ajunge până la Putna (Bucovina), unde se odihnește Ștefan cel Mare. Traseul va străbate 10 județe: Mehedinți, Caraș Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava.

În Bistrița-Năsăud, traseul amenajat de 134 km trece prin comunele Lunca Ilvei, Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Livezile, Cetate, Dumitrița, Mărișelu, Șieu, Șieuț și Monor şi trece inclusiv prin păduri proprietate a comunei Prundu Bârgăului.

Asociația Tășuleasa Social s-a inspirat în amenajarea acestui drum văzând potecile de pelerinaj din Spania și cele de anduranță din Statele Unite sau India, drumuri care au influențat culturi, au format comunități și au contribuit la dezvoltarea zonelor pe care le străbăteau. Drumul este marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită buna orientare a călătorului pe parcurs. Primii 100 km au fost marcați pe raza județului Bistrița-Năsăud.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.