Actualitate

Taxe și impozite 2018: Care vor fi tarifele la telescaunul din Wonderland și Ștrandul Codrișor

Proiectele de hotărâre privind stabilirea impozitelor, taxelor locale și taxelor speciale datorate de persoanele fizice şi juridice în anul 2018 vor fi supuse aprobării Consiliului Local Bistrița în şedinţa din 28 noiembrie.

Printre ele, și taxele pentru intrare la Ștrandul Municipal Codrișor și de urcare în telescaunul din Wonderland, care va fi dat în folosință în această iarnă.

La ștrand, la fel ca anul acesta, pentru copii, elevi, studenți și pensionari biletul costă 3 lei, pentru adulți – 6 lei, în timp ce pentru folosirea unui șezlong sau a unei umbrele prețul este de 4 lei fiecare.

Taxa de acces în telescaun este și ea este diferenţiată în funcţie de vârstă: 30 de lei pe zi sau 150 de lei pe șase zile pentru adulți, 20 de lei pe zi sau 110 lei pe șase zile pentru tineri între 15-18 ani inclusiv și seniori (peste 65 de ani), 10 lei pe zi sau 50 de lei pe șase zile pentru copii până la 14 ani, 20 de lei pe zi în nocturnă (orele 18.00-21.00). Acestea sunt prețurile și pentru anul în curs, aprobate de Consiliul Local la sfârșitul lui 2016.

Impozite și taxe locale

”Având în vedere că în anul 2016 au fost aduse modificări substanţiale în materie fiscală locală referitor la modalităţile de calcul al impozitului pe clădiri şi teren, care au produs creşteri ale veniturilor fiscale, precum şi că majoritatea contribuabililor, atât persoane juridice cât şi persoane fizice, se confruntă cu dificultăţi economico-financiare, executivul propune, pentru anul 2018, menţinerea impozitelor şi taxelor locale datorate de persoanele fizice şi juridice la nivelul celor stabilite pentru anul 2017, cu excepţia taxelor pentru folosirea locurilor publice din pieţe, târguri şi Complex de agrement Heidenfeld care vor fi majorate în medie cu 1-5 lei (creştere a colectării cu 25% faţă de anul 2017)”, anunță municipalitatea.

AICI puteți vedea lista impozitelor și taxelor locale 2018

Taxe speciale

”Având în vedere că pentru perioada ce urmează, respectiv pentru anul 2018 se estimează menţinerea cheltuielilor curente de întreţinere şi funcţionare a serviciilor publice locale, executivul propune, pentru anul 2018, menţinerea la nivelul anului 2017 a taxelor speciale aprobate de Consiliul Local în anii precedenţi, cuprinse în anexele la Proiectul de hotărâre iniţiat”, precizează municipalitatea.

AICI puteți vedea Taxele speciale 2018

12 comentarii

  • Iee… Tre sa mance si gura lor ceva ca doara vin sarbatorile.
   Poate in loc de Mos Craciun le bate DNA-u la usa si le colinda:
   DNA v-aduce voua
   Catuse, perechi noi, doua
   In loc de mere, struți și oua
   Sa schiati pe partie,
   Cu pixul pe hartie
   Si sa spuneti la popor
   Cum ati furat banii lor

  • Oare n ai fost niciodata la o partie ? intrebare stupida ….mi se par normale tarifele pentru o astfel de partie, haideti sa mai si gandim putin.

  • Da de acord, mai ales ca o sa creasca si taxa parcarilor macar asa poate o sa si lase oamenii masinile acasa si nu o sa le mai scoata in oras pt 20 de m de mers pe jos. Si in rest cu celelalte taxe , pentru asemenea investitii eu zic ca sunt pe masura,.

 • Multi nu au inteles că taxele au rolul de a reîmpărti bogătia tării sau a oraşului.
  Oamenii se bucură că plătesc doar 100 lei impozit pt o garsoniera, dar asta inseamnă că cei care au vile de sute de mii de euro plătesc doar 1.000 lei impozit.
  Nu ar fi mai bine să majorăm impozitele de 5 ori, pt ca cel care sta la garsoniera să plateasca 500 lei iar cel care are vilă să plateasca 5.000 de lei?
  Saracii sunt si saraci si prosti, nu văd că ei vor plati doar 400 lei in plus, iar prin această majorare de taxe afaceristii vor plăti 4.000 lei in plus.
  Daca saracii platesc impozit majorat de 10 ori, vor plati 1000 lei pe an, iar bogatii platesc 10.000 adica cu 9000 de lei mai mult ca săracii.
  Ambii circula pe drum, ambii isi trimic copiii la scoală, ambii merg la ştrand sau la Sala Polivalentă iar investitiile sunt făcute din banii celo care au vile.
  Citiți nuvela Proştii de Liviu Rebreanu!

  • Şi inca ceva. Cine câstiga din reducerea impozitului pe salarii de la 16% la 10%?
   Cat castiga in plus un salariat care are salariul de 2.000 lei? 120 lei.
   Cat castiga in plus in urma reducerii impizitului pe salarii, o persiană care are un salariu de 20.000 lei? Ii va creste salariul net cu 1.200 lei.
   Reducerea imoizitului pe salarii este un cadou acordat celor care au salarii mari!

  • Eu as zice sa terminati cu tampeniile ca daca voi aveti de dat impozit 500 lei pt o garsoniera sunt si care traiesc o luna cu suma asta. Si vor fi primii care vor plati cu riscul de a nu avea ce manca o luna intreaga. Deci vezi-ti de ale tale si nu mai scoate tampenii.

  • Eu zic ca ceva da cu virgula la tine Adrian C. Logica o pricepem dar rostul nu avem cum sa il intelegem..adica e rau ca sunt taxele mici? Pai cand toate cresc sa mai creasca si taxele si impozitele locale?
   Eu zic bravo dl primar, dl viceprimar, dl secretar si consiliului local ca nu ati crescut taxele

  • La o căutare pe Google am găsit că o garsonieră in Bistrita costă in jur de 20.000€ ( adică 93.000 Lei).
   Deci, unii au avere de 93.000 Lei, dar nu îşi pemit să plătească impozit de 500 lei pe an.
   Nu pot să plătească 250 lei in ianuarie şi 250 lei in iulie?
   Nu vă zgârciți oameni buni la impozite şi taxe de inmatriculare pt. că le faceti un serviciu celor care au mulți bani.
   La o taxă de inmatriculare a masinilor de 10%, un îmbogătit care îsi cumpără un Porsche Cayene 60.000€ va plăti 6.000€ taxă societății/populației.
   Dacă un om de rând îşi cumpără o maşină second hand in valoare de 4.000 € adusă din Germania, (neinscrisă in circulație) va plăti societătii/populatiei doar 400€.
   Cu banii incasați construim un spital pt copiii bolnavi de cancer. Atât copilul celui care a platit 6.000€ cât si copilul celui care a plătit 400€ vor fi tratați gratuit in spital.

 • E bine ca in timpurile astea subrede munivipalitatea se gandeste si la omul de rand. Asta ne mai lupsea acum. Sa creasca impozitele. Eu zic ca lumea o sa fie multumita de aceste decizii.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS