Actualitate

Taximetrist filmat în timp ce rula pe pista de biciclete, deși strada era liberă

Un taximetrist a fost filmat în timp ce rula pe pista de cicliști de pe strada Avram Iancu din Bistrița, delimitată cu stâlpișori, deși pe stradă nu era nicio mașină. ”Linia Galbenă”, ”Patru roți = 2 biciclete”, au comentat unii internauți.

Filmarea, postată pe Facebook de Cristian Artudean, a stârnit hohotele de râs ale internauților: ”Linia Galbenă 😂😂😂”, ”Asta e banda de urgență pentru nesimțiți 🤣🤣🤣”, ”A crezut că este cu bicicleta în grup !!! 4 roți = 2 biciclete în capul lui”, au fost doar câteva dintre comentariile internauților.

O doamnă a opinat că micșorarea benzii auto pentru crearea pistei pentru cicliști este nepotrivită fiindcă unii vor parca, iar șoferii își vor lovi oglinzile din cauza benzilor mai înguste.

Taxi parcat pe pavaj

Alt taxi a fost surprins parcat pe strada General Grigore Bălan la intersecția cu Ștefan cel Mare, pe pavajul nou montat, șoferul fiind sancționat, a anunțat Poliția Locală.

Piste pentru cicliști, proiect cu bani europeni

Amenajarea a 26,056 km de piste de cicliști, atât pe trotuar cât și pe carosabil, semnalizate corespunzător, pe 28 de străzi din municipiul Bistrița, este un proiect cu finanțare europeană care își propune îmbunătățirea infrastructurii de circulație pentru bicicliști și creșterea siguranței în trafic a acestora.

Obiectivul proiectului este acela de a facilita mobilitatea populației pentru reducerea numărului de deplasări cu autoturismele private, contribuind astfel la o reducere estimată a emisiilor de echivalent CO2 cu aproximativ 3,98% după primul an de implementare a proiectului și cu 5,4% după al 5-lea an de durabilitate a proiectului.

Vor fi instalate și 7 stații de închiriere biciclete – tip bike-sharing – dintre care două vor fi dotate inclusiv cu biciclete electrice. Stațiile vor avea terminale inteligente și suporturi / elemente de andocare pentru cele 175 de biciclete achiziționate prin proiect, capabile să genereze economii de energie și reducerea nivelului de poluare după implementarea proiectului.

De asemenea, vor fi achiziționate 165 de biciclete mecanice ergonomice unisex și 10 biciclete electrice, accesibile populației, cu scopul de a contribui la o creștere a numărului de persoane care utilizează pistele / traseele pentru biciclete.

Stațiile de Bike-sharing urmează să fie amplasate în următoarele locații:

 1. Parcul Municipal Bistrița (zona stadionului);
 2. Parcul „Eminescu” (zona EMI Center);
 3. Parc „Han” (fântâna arteziană);
 4. str. Cuza Vodă (zona Piața Decebal);
 5. str. Poligonului (zona de acces către Pădurea Schullerwald);
 6. Parcul „Big” (lângă Biserica Sfânta Ana);
 7. Piața Calea Moldovei.

32 comentarii

 • Ar trebui facia o petiție pentru desființarea Politiei Locala. E plin de masini parcate pe trotuare piste de bicicleta, oameni efectiv nu mai au pe unde circula pe jos sau cu mijolace alternative….asa ca dacă tot avem o problema pe care nu o rezolva nimeni măcar sa nu cheltuini bani de la buget pentru niște oameni angajati degeaba, care ori nu sunt în stare sa rezolve problemele !! DESFINTSTI POLITIA LOCALA BISTRITA !!!!

  76
  7
  • Așa este, dacă mergi pe valea Ghinzii îi plin de mașini parcate jumatate pe pistă și jumătate pe banda pt mașini. Dar poliția locală umbla după câini și pisici.

   39
   53
  • Sa făcut puntea Tudor Vladimirescu pentru o bandă auto care a funcționat foarte bine cam o săptămână şi fiindcă a funcționat aşa bine cretinii sau gândit să o fută şi pe asta şi au opturat-o cu nişte lăzi cu ” panseluțe” îm-mi doresc mult să existe un şofer revoltat care să arunce mizerile acelea de lazi !

   63
   8
  • @ Nelule unde vrei tu să parcheze oamenii maşinile că acolo nu sunt locuri de parcare, la asta te-ai gândit ?

   43
   18
  • Pe Ghinzi sunt şi săritorile acelea nasoale ( limitatoare de viteză ) ce trebuie neapărat desfințate că ne distrugem maşinile. Bistrițeni ar trebui să dea Primăria în judecată fiindcă ne distrugem maşinile în acele săritori.

   49
   16
  • Săritori naşpa sunt şi pe Budac. Oare cine a fost aşa prost să aprobe săritori pe o stradă îngustă şi pe pantă de urcare unde oricum trebuie să ambalezi motorul ca-să urci acum trebuie să-l ambalezi şi mai tare să treci de săritoare ? Cred că acolo este ceva în apă că cei de acolo gândesc cu curu.

   47
   5
  • Recordul absolut la numărul de săritori în Bistrița este deținut de strada Compozitorilor. Acolo te simți ca pe valuri ca la BMX 🤣

   43
   2
  • Și pentru cei care circulă cu bicicleta pe stradă deși există pistă pentru biciclete nu avem nimic de spus?

  • Deşi este o dispută şi o concureță între noi şi taximetrişti aici trebuie să fiu cu omul de la taxi că ştiu prin ce trece în fiecare zi în mizeria asta de oraş. Omul a vrut doar să parcheze că nu mai are unde să mai parcheze altundeva după care din cauza stâlpişorilor nu a mai putut ieşi de pe pista de biciclete. Când mai faceți piste de biciclete sau benzi aiurea de autobuze cu sensuri giratori în care nu încap autobuzele să vă gândiți ca în paralel să faceți şi locuri de parcare etc……

   62
   12
 • Tâmpiții au distrus toate locurile de parcare şi au blocat străzile din Centru , unde mama măsi să mai parchezi şi să mai circuli ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  De atăția ani incapabilii nici măcar strada Codrişor nu au reuşit să o asfalteze, acolo nu este nimic şi traficul auto nu încurcă pe nimeni pe acolo am avea o alternativă să mai ocolim centru ăla BLOCAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  74
  9
 • CE treaba aveti cu pistele de biciclete? Sí eu sunt sofer,dar pe mine nu ma incurca,doar masinile parcate pe o banda de circulatie! Parcari daca vrei gasesti, dar la uni le place sa parcheze unde au chef,stati de autobuz ( autobuzul nu poate opri ín statie ca sunt masini parcate, tu nu poti astepta autobuzul linistit ín statie ca te calca) opresc ín intersectie ,pe trecere de pieton cu avarie pornita sí STAU ín masina sí asteapta! Spre surprindere ín acest sfarsite de saptamana am vazut multi biciclisti familie cu copii pe pistele marcate, pietoni destul de disciplinati care circulau pe trotuarul alaturi nu pe piste. Asa ca sunt sí pietoni sí biciclisti ,soferi disciplinati care respecta normele de circulatie. Daca vrei se poate,dar sunt sí multi care nu stiu cum ,cu cine Au facut legislatia rutiera! Legile sunt facute sa fie respectate de toata lumea,daca nu ars la buzunar pana se invata,pt orice abatere.

  34
  48
  • Au blocat traficul auto de pe strafa Liviu Rebreanu pentru a crea în centru un loc unde să se adune toți bețivii şi aurolaci din Bistrița.

   68
   10
  • Puteti sa nu fiti de. Acord cu vele scrise, dar nu aveti nici un pic de dreptate, legislatia trebuie respectata. V-am scris sunt sofer, sí ma descurc, ma gandesc de acasa unde am de mers sí unde pot parca. Nu ma duc la magazinul din colt cu masina, nu ma facut mama ín masina.Am 2 copii de scoala primara, dimineata coboara la
   una dintre pasaje si traverseaza singuri pana pe bulevard la scoala, nu-i duc pina la poarta . Sí Da am nevoie sí de Pista de bicicleta ca sa fiu ín siguranta cu ei pe bicicleta, am nevoie sí de trotuar sa ma plimb cu cel din carucior fara sa fiu nevoit sa cobor pe carosabil din cauza unora care parcheaza pe trotuar din comoditate,S -au poate trimit un copil dupa O paine, el ne fiind ín siguranta pe trotuar, din cauza unora inconstienti!

   30
   40
  • Pentru p…… Să se facă întâi locuri de parcare şi străzi circulabile în Centru după care mai putem discuta !

   40
   12
  • Parcarea supraterană supraetajată Eminescu este singura soluție pentru rezolvarea lipsei grave a locurilor de parcare din zona Centrală a oraşului însă dacă eşti un primar incapabil să o construşti ajungi să dai din colț în colț şi să te faci de râs la orice pas.

   44
   5
 • Asta merita toti sa nu mai aiba unde parca , deoarece in cele trei mandate trecute pesediste nu am vazut unul care sa se impuna si sa spuna ceva legat de aceste proiecte idioate sa vina la sedintele CL la dezbateri publice sa se opuna.
  Nu uitati ca aceste proiecte sunt cam de prin 2017 iar acuma sunt puse in practica.
  Puteti sa va raciti gura de pomana, este tarziu.
  Am fost singuraul din tot municipiul care m-am impotrivit insa am fost tratat cu neatentie pana si de voi comentacii nemultumiti si acuma faceti de pomana gura mare.
  SUPORTATI !!!

  17
  47
  • Balne iar dai limbi??? Doamne ce grețos ești!!! Eu zis sa te pui in loc de bideu la in buda primarului ca ești expert în limbi!!!

   29
   9
  • cand se va intelege ca nu dupa orice corn sau pachet de tigarinu trebuie sa mergi cu masina, cand se va intelege ca a umbla pe jos sau cu bicicleta este sanatos, sustenabil, si fain…. atunci va fi foarte bine ca s-au gandit aceste piste de biciclete. De ce sa umbli cu masina ptrin orasul asta mic??? in toate tarile alea in care vreti voi sa fiti exista piste de biciclete si masini. Nu inventam noi acest mod de viata. Numa ca noi suntem mai rezistenti la schimbare…. si da sa ai masina este de acum un lux! n-ai loc de parcare nu iti iei 3 masini in familie, sau parchezi contra cost. Sigur ca primaria trebuie urgent sa faca parcari supraterane sau subterane de capacitate mare. In loc de pasajul ala din Decebal care nu ajuta pe nimeni mai bine faceau o parcare subterana ptr locuitorii din Decebal. Asta daca nu ne este greu sa mergem 50-100 de m pe jos pana acasa. Ca suntem si domni, noi….A si bicilistii desi aun piste de biciclete umbla tot pe soasea in paralel cu pista!!! aici politia locala cred ca trebuie sa intervina urgent. sa le faca instructaj. Si trotineristilor aia bezmetici la fel.Puneti domnilor semen cu bicileta si trotineta interzis pe sosea acolo unde sunt piste!!! si amenda consistenta. sa vedeti cum se dezvata

   6
   2
  • Prima dată să dea exemplu nesimțiții care stau în Primărie în frunte cu primaru să-şi parcheze rablele electrice în curtea interioare a Primărie intrare de pe strada Şincai şi să nu -şi le mai lese în față în parcarea destinată vizitatorilor .

   54
   3
 • În Bistrița poți muri liniștit, Politie inexistenta. Trotuare parcări, vitezomani, toți nebunii au permis. Ordine zero absolut. Probabil asta se vrea.

  22
  34
 • @Fifi
  Pot încerca să-și parcheze mașinile în curte.
  Sau în ogradă ( ca să fiu mai pe înțelesul celor de pe Valea Ghinzii, Jelnei, Budacului, etc….).

  43
  1
  • Corect, Idem pentru cocalarii de pe străzile Alexandri şi Lupeni care-şi lasă maşinile pe stradă.

   43
 • Corect bob, lipsa majoră a locurilor de parcare din centru duce la situațile menționate până ce nu se vor face niște parcări supraetajate imense în centru vei păți în continu și în continu aceeași situație.

  20
  1
 • Mulțumim redacției Timp Online că ne putem exprima aici anonim și noi șoferii necazurile noastre fără riscu de a fi vânați de cei din Primărie și Poliția Locală ca pe alte medi de socializare.

  26
 • Taximetriștii nu au reguli, circulă, staționează și parchează pe unde vreau și cum vreau, dar nu ii vede cine trebuie să vadă. Dar și nouă ne place să mergem cu mașina, dacă s~ar putea, până în magazin, să nu facem câțiva pași. Și Doamne ferește să mergi cu autobuzul, că e rușine…

  4
  19
  • Care transport cu autobuze 🤣😂🤣😂🤣 cã autobuzele se blochează în panaramele acelea de noi sensuri giratorii prin care au îngustat intersecțile.

   16
   1
 • Bob aşa este, problema la noi în Centru este şi mai gravă nu numai că nu sunt capabili să facă atât de necesarele parcări supraetajate însă incompetenții şi distrug puținele locuri de parcare existente.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS