Social

Ţeapa de la munte! Impresiile cu care pleacă turiştii care şi-au petrecut vacanţa la Colibiţa

Turiştii care şi-au petrecut anul acesta vacanţa la Colibiţa au plecat dezamăgiţi de „marea de de la munte”, pe care au botezat-o „ţeapa de la munte”, iar pe formuri descriu în amănunt experienţele trăite aici şi le recomandă altora să evite zona.

„Dezamăgitor. Nu e indicat pentru concediu celor care locuiesc la munte”, îşi începe postarea o femeie din Braşov care, fascinată de ce a văzut la televizor, a venit cu familia în concediu la Colibiţa. 

„În acest moment sunt în Colibiţa, suntem un grup de 10 adulți, am închiriat o cabană, self catering că alte posibilități nu sunt… Nu sunt indicatoare, nu există centru de informare turistică, nici măcar de la vilă nu ni s-au oferit informații referitoare la zonă. Nu am găsit spațiu să ajungem la lac decât trecând pe proprietăți îngrădite până la buza lacului, am citit despre acest lucru, dar nu am crezut până nu am văzut. Ne-a luat două zile să găsim pe unde să sărim gardurile. Pădurea este tăiată non stop și nu ai unde să faci baie în lac, cine a dat denumirea și a anunțat prin articole gen „Marea de la munte” nu a făcut decât reclamă mincinoasă.

Da, zona e ok, cazarea relativ ok, toate vilele sunt făcute cu fonduri europene, dar noi, fiind de la Brașov, nu am găsit nimic deosebit aici, locul este supraaglomerat în weekend, blocaje, și nu ai unde să faci baie. Nu există farmacii sau magazine. Aș recomanda acest loc doar celor care locuiesc între betoane și caută un loc unde să stea la aer curăț între brazi, dar asta pot face și în alte zone din țara, mai accesibile.

Ni s-a recomandat să mergem la coada lacului să facem baie, dar acolo nu se poate sta, deci au avut dreptate cei care au scris că dacă nu te cazezi undeva pe malul lacului cu ieșire și acces la lac nu ai unde nici să întinzi prosopul pentru că nu ai cum să ajungi la lac dacă nu sari garduri. Mi se pare că mi-am luat o mare țeapă și abia aștept să ajung la munte înapoi la Brașov și să nu mai vin niciodată aici. Dezamăgitor! Este posibil că această zonă să aibă potențial peste 10 ani, măcar pe lac să se facă sporturi nautice și să se amenajeze cum trebuie, o mare aglomerație, lipsă locuri de parcare și lipsă trotuare, mai sunt unii și alții care circulă cu viteză foarte mare și cam atât. Un loc de făcut poze și atât, pentru asta l-aș recomanda, dar nu pentru cei care locuiesc la munte. Stați acasă că stați bine, la mine acasă e mai frumos decât aici. Trebuia să scriu, nu îmi pare rău că am venit, îmi pare rău doar că nu am mers la mare… pentru că aici e o mare ţeapă… cu marea de la munte, ţeapă de la munte!”, a scris o femeia.

„Atenţie, tot lacul este privat!” , şi-a intitulat postarea un alt turist. 

„Am fost acolo din curiozitate ca urmare a mediatizării zonei, dar ce să vezi… nu am găsit un petec de pământ unde să poți stă pe malul lacului și să nu fie zonă privată. Zona publică din coadă lacului era inundată, astfel am ocolit tot lacul în căutarea altei căi de acces, dar nu am găsit. Dacă nu te cazezi la una din pensiuni, poți doar să admiri (unde permit împrejmuirile) lacul de pe șosea. Foarte dezamăgitor. Nu mai merg acolo niciodată şi nu recomand nimănui. Zona este frumoasă, dar păcat că se află în România. Nu înțeleg cum se poate că întreg malul unui lac (public de altfel, mă refer la lacul în sine) să fie privat!!!???!!! „, a scris un alt turist care a vizitat vara aceasta Colibiţa.

Impresiile turiştilor care au ales Colibiţa vara aceasta nu diferă cu mult de cele ale vizitatorilor din sezonul trecut. Iată ce a scris atunci un turist:

„Suntem un grup de 5 familii care petrecem concediul împreună, vara, în fiecare an, de regulă la munte. În 2015 am ales să vedem Colibiţa, o zonă fascinantă prin prismă reclamelor și reportajelor tv. Zis și făcut. Am rezervat o pensiune întreagă și… la drum. Zona este într-adevăr superbă, când ajungi acolo ți se tăie răsuflarea. Nu mai spun că din cameră vedeam tot lacul, care în lumina lunii e mirific.

Problemele sunt însă altele. În 7 zile pur și simplu ne-am plictisit. Am vrut să urcăm pe munte, dar pentru a ajunge la traseu era nevoie să mergem ceva km cu mașinile, pe un drum forestier. Drumul era pietruit și foarte bun, dar… surpriză: după doar câțiva km, am dat de o barieră. Şi așa plimbarea noastră pe munte s-a redus la un drum scurt până la Tăul Zânelor (un lac mic spre foarte mic). Era singurul traseu pe care-l puteam face în condițiile astea (vorbind de durată traseului și având în vedere că mergeau cu noi și copii).

O altă problemă este că tot malul lacului, dar absolut tot este privat. Dacă nu sunteți cazați la o pensiune cu ieșire la lac puteți doar să-l admirați de la distanță. Sau mergeți la Ficherman (pensiunea mult mediatizată) unde puteți închiria bărci și hidrobiciclete (la prețuri destul de mari) sau puteți stă la așa-zisele piscine (în realitate două piscinuţe în care dacă intră 10 persoane sunt pline) pentru numai 25 lei de persoană pe zi. Mocaciune curată, mai ales că în preț intră și un sezjong. Dacă ai baftă să-l găsești liber, având în vedere că persoanele cazate la pensiune le au gratis și mai ales că numărul lor este destul de redus. O variantă mai ieftină de a face plajă și/sau de a înota în lacul Colibita este Pensiunea Ariniș. Aici pentru 50 lei/grup (nu a contat câți suntem) poți merge pe proprietatea lor cu acces la lac (unde au teren pentru campat). De șezlonguri nu te atingi nici aici pentru că sunt puține, ţi se spune din start, pentru clienții proprii. Poți închiria hidrobiciclete un caiac la un preț rezonabil (mult mic decât la Ficherman).

Concluzie: părerea mea e să vizitați lacul Colibita, dar nu pentru o perioadă prea lungă. Foarte multă atenţie unde vă cazaţi, căutați o cazare pe malul lacului. Ar fi de precizat:  mergeți la Colibiţa pentru relaxare , liniște, pescuit, puteți sta şi mai mult de o săptămână, însă, din ce am văzut, de prins peşte nu prea prindeau decât localnicii. Turiștii doar pescuiau…”.

Toţi aceşti turişti au fost fascinaţi de campania media care a promovat Colibiţa sub sloganul „Marea de la munte” şi care s-a dovedit, în final, o mare păcăleală.

91 comentarii

  • Nu inteleg de ce Colibita este numita statiune????!!! Zona este un fel de lac privat unde nu este canalizare, sunt tot felul de constructii aiurea care n-au nici o treaba cu locatia, drumul este dezastru… Locatiile unde poti servi masa sunt putine, timpul de asteptare este lung … Daca zona ar fi intr-o zona unde locuiesc multi maghiari ar arata altfel dar daca este prezent romanul indiferent si face dupa cum il duce capul, este dezastru… Pe lac sunt interzise legal ambarcatiunile cu motor dar la noi sunt si smecheri care ii doare-n cot de lege … Nu este amenajata o zona de intrare in lac sa poti sa faci o baie asa cum sunt in lacurile din tarile civilizate….. Colibita este o zona unde fostii comunisti si actuali smecheri, au case cu curtea pana in buza lacului…. Peninsula aceea trebuia sa fie in proprietatea lacului, nu in proprietatea lui Corutiu…….Zona este frumoasa dar pacat ca este locuita de romanii CARE N-AU VIZIUNE SPRE FRUMOS…

    • In primul rând dacă tu ai fi un bun cetățean al acestei Țări nu ai face discriminări etnice dacă nu îți place in Romania poți să te muți in HarCov s-au în Ungaria că tot aia este,sunt sigur că ai aruncat un pet cel puțin pe jos.

      1
      2
    • Daca iti plac zonele cu multi maghiari stii unde sa te duci.
      Nu mai da cu noroi ca romanii fac si romanii dreg, uita-te mai bine pe unde te duci (daca ai fost cumva pe undeva in viata ta) si o sa vezi aceleasi lucruri, nu numai la romani.
      Inainte sa te muti la locurile cu multi maghiari poti sa treci putin si pe la originile tale :))

      1
      2
    • Faptul,ca spui…..dacă ar fi ungur,ar fi fost mai bine,esti un rasist in țara mea.Daca ,nu ți convine,te poti muta in Ungaria.Rusine!!

      1
      2
    • Nu stiu de ce va căcati pe voi atâta
      Voi Bucurestenii si astia care ni stiti cu ce se mananca muntele
      Eu doar ce am venit de la Colibita si va spun cu mana pe inima ca chiar nu a fost ceea ce am visat…..din ce context??????ptr ca se lucreaza la infrastructura si sa traversezi un munte incarcat cu o cifa de beton care cantareste pesre 10 T nu e tocmai usor
      Va intreb pe astia de la Bucuresti care chiar nici nu stiti cu ce se mananca supa, de ce dracu nu mergeti la Beaslov care e la 45km de voi,pe valea Prahovei pe care o vedem la stiri in fiecare weekend plina din cauza voastra de ce nu mergeti voi la Mamaia ca voi aveti buzunarele pline de €/$ de ce nu mergeti undeva altundeva unde totul e pe placul vostru al astora de la Bucale
      Ba voi stiti ce e aia consolidare a soselei sau refacere infrastructura????????
      Daca nu stiti mai taceti dracu din gura si cititi si altceva inafara de Aghata Christine sau sa va uitati pe siteuri porno

    • Multa reclama de proasta calitate!Locul este superb,dar administrarea este deplorabila!Totul e privat…pana si accesul la lac!Mai mult de maxim o ora nu ai ce face la COLIBITA,cu toata bunavointa!CUM SA DAI AUT. CTII???pe tot malul lacului,sa nu mai lasi acces la apa?CUMMM?
      De evitat zona,pana le vine mintea la cap administratiei!

  • As vrea un subiect legat de camatarii si valutistii din piata decebal…. de 25 de ani nu-i deranjeaza nimeni dar dupa cate stiu camataria si vanzarea valutei ilegal este interzisa…

  • Colibita tocmai din aceste motive nu va fi declarata zona turistica, iar primaria nu este deloc interesata sa se implice in modernizarea statiunii, daca nu pica ceva.

  • Noi pescarii amatori si ecologistii de cand urlam ca la LUNA NOUA privind accesul la lac, si nu numai acest aspect. Cine sa auda , cine sa vada ? BABA OARBA de la CJ ? Constat ca si acei turisti, la randul meu ca-i mai fain si mai liniste la mine la SIRIOARA. Vai de el turism.

    • Mergeți și va bateți coasa la umbra si nu mai veniți la Colibita cine va cheamă d c nu stați la voi acasă și așa nu mai aveți d comentat prostii !!!

    • Poti sa urli cat vrei daca fiecare a construit cum l-a taiat capul, chiar si acolo unde au fost date autorizatii de constructii nu s-a cerut sa se asigure o zona de siguranta, de acces la apa. Acuma laptele este varsat si nu se mai poate face nimic. Statul nu s-a implicat cu nimic , nici Consiliul Judetean si nici Prim. Bistrita Bargauli, ca sa se dea un aspect estetic si functional zonei, cu accese la malul lacului si cu zone de campare pentru cei veniti cu cortul, debarcadere pentru vaporase, etc. Sunt foarte multe lucruri de facut si nu mai este unde.

    • Mai se poate face ceva. Trebuie ca nici un turist sa nu mai mearga acolo si sa intre aia in faliment. Dupa care sa vina statul sa cumpere acele terenuri pe bani de nimic.

  • De cativa ani incoace a existat o mare agitatie in legatura cu neregulile din jurul lacului Colibita. Ba mai mult, s-a format chiar si o comisie care sa faca ordine. Este vorba de asa-zisa „Comisia Colibiţa” , condusa de Ovidiu Frenţ, subprefectul judetului la vremea respectiva si care avea în componenţă reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, ai Agenţiei de Protecţie a Mediului şi a Sistemului de Gospodărire a Apelor. Au venit, au vazut si au plecat, fara a intreprinde nimic concret. Pana si Radu Moldovan se lauda prin 2014 spunand: „Vom reinstaura legea la Colibiţa, deşi nu ţine de fişa postului de preşedinte al CJ”
    Din pacate, prea multa vorba si prea putine fapte. Realitatea e ca in decursul timpului, la Colibita multi dintre proprietari au ingradit si ce nu-i a lor. Au mers cu gardul pana la oglinda apei luand pana si zona de protectie din jurul lacului. La asta se mai adauga si construirea haotica, adica fiecare dupa cum il taie capul, fara nici o norma sau plan de sistematizare. Totusi Colibita anilor ’60 se remarca si prin arhitectura cabanelor asemanatoare celor din Tirolul Austriac. Ar trebui incurajata (nu fortata) revenirea la acel gen de arhitectura cel putin la ceea ce se construieste in continuare. De asemenea ar trebui sa repuna lucrurile in legalitate si in privinta deversarii dejectilor direct in lac. Altfel lacul Colibita risca sa ajunga o imensa latrina. Nu trebuie abandobata nici ideia achizitionarii acelor suprafete de catre CJ pentru amenajarea de campinguri. Ba mai mult trebuie mers mai departe si refacute acele cabane in stil tirolez care gazduiau altadata tabere scolare de neuitat. Pana atunci insa, poate fi trecut imediat la actiune pentru refacerea zonei de protectie din jurul lacului, care nu presupune cheltuieli din partea CJ, decat o doza de fermitate in aplicarea legii. Odata recuperata zona de protectie de la cei care au ocupat-o abuziv, se va putea trece la amenajarea unor locuri de plaja si de promenada pe faleza lacului.

    • Acces la lac nu este numai la Corutiu unde se blochează drumu si nu mai pot i circula dar nu intereseaza pe nimeni. Farmacie este doar de câteva luni.Turisti care vin se putea parca măcar pe o parte a drumului nu si pe cealalta pEte. Fiti atenti……. Centru de informare turistică este doar asa si el sa zice lumea ca nu eeeeee

  • Da….. exact dezamagire! Am fost cazati la Hotel Castel Dracula o noapte. Ne-am dus intr-un scurt concediu cu gandul sa vizitam Colibita. Pe langa faptul ca drumul spre Colibita este un drum pietruit cam de 5 km de la strada principala pe care-l strabati din greu, ajunsi acolo am constatat ca nu aveam acces la lac decat trecand prin proprietatile private. Am vizitat barajul si cam atat! Daca nu ne cazam la Hotel Castel Dracula unde recomand sa mergeti ca nu va va parea rau, escapada noastra ar fi fost un adevarat esec. Deci ,, Colibita- o mare gogoasa rasuflata!”

    • Da,superb hotel Castel Dracula numai că din anul 2019 octombrie este închis și este scos la vînzare cu milioane de euro.Bunul statului ,al nostru,a intrat în proprietatea cine știe cui și va ajunge in paragina.Pacat

  • Traiti in Romania idiotilor,unde voi cei majoritari ii pupati in cur pe politicieni si le dati administratia pe mana!Daca vine unu si va zice ca vrea sa faca ceva cu adevarat ii dati in cap pentru cu voua animalelor nu va place ca altu sa fie mai presus de voi ,chiar daca omul ala vrea sa faca ceva.

    • Acum toți spun ca vor sa facă ceva… Pe cine sa mai crezi? Dar când ajung la ciolan, găsesc scuze!

  • Barajul Colibita a fost construit pe terenuri private. Populatia a fost obligata sa se mute in amonte sau sa plece la oras. Daca toate lucrurile ar fi perfecte vacanta ar fi monotona…bucurativa de priveliste…!!!

    • Or fi fost ele „private” insa au fost rascumparate! Asa ca atunci cand barajul a fost gata, terenurile alea au fost PUBLICE!

  • Dragi turisti, va rugam nu mai veniti la Colibita! De cand cu aia de la prosTV si marea de la munte e plin de gunoi si de kkt! Stati la voi acasa, si nu veniti sa faceti gunoi la Colibita asa cum nu merg eu sa va fac curat in casa. Jegosilor…

    • Faină gândire, șefule ! Exact așa au ” cugetat ” și „oamenii de jmecherii” în locațiile costiere ale Spaniei până intr-o zi când cineva a ținut să introducă o ” subtilitate ” în Legea Coastelor și Malurilor. Din Tarragona până în Tenerife și viceversa se auzea huruitul buldozerelor și bocetele celor care și-au apropiat prea mult marafeturile de apele curgătoare sau stătătoare iberice. Cam asta se va întâmpla și la ” marea de la munte ” , dacă nu și mai și…Să vezi atunci deranj!

  • Partea 1
    Un fapt real: dupa maxim 5 comentarii pe orice pagina de internet ”romanul” se injura cu ”romanul” pentru ca le stie pe toate. Oricine poate sa injure si sa jigneasca, sa vorbesti frumos intr-adevar nu e pentru oricine . La fel si cu Colibita, nu era pentru oricine dar accesibilitatea si reclama, fie ea buna sau proasta au transformat-o… intr-un mini-monstru urat, manelizat in care lumea are pretentii fara sa ofere. Multe pensiuni au pretentii fara sa ofere mare lucru si multi turisti sau localnici au pretentii fara sa isi stranga macar gunoaiele din urma. E putin trist deoarece merg foarte des la Colibita din vara lui ’90 si vad cum se accentuaza degradarea zonei in fiecare an. Cand spun degradare ma refer si la mizeria pe care oamenii, turisti sau localnici o lasa in urma, si la manelele care bubuie in fiecare weekend de vara, si la nesimtirea si lipsa de bun simt fata de natura, locul pentru care de altfel pretindem ca mergem acolo. Stiu ca inca nu e declarata oficial statiune turistica, si speram sa nici nu se intample. Oricum in momentul de fata nu e pregatita pentru a fi numita statiune in realitate (doar pe net, care si ”el” minte ca televizorul ).
    Fiind putin impartial in cele scrise mai sus fara sa dau motiv tuturor sa ma injure consider ca ar trebui sa vin si cu…
    Partea 2
    Am mostenit teren din drum pana la limita de proprietate cu apele romane si o casuta veche de lemn careia i sau adus imbunatatiri pentru o locuire mai usoara timpurilor noastre. Nu am ingradit pana in lac deoarece nu am dezvoltat un simt nebun al proprietatii tipic omului speriat ca va pleca pe ”lumea cealalta” fara nimic, insa in ultima vreme cand merg acolo ( doar in weekend-uri si tot mai rar) ma confrunt de fiecare data cu probleme noi din cauza promovarii false a zonei. Masini parcate in fata portii pe care scrie „NU PARCATI”, manele sau alte genuri muzicale deloc potrivite cu peisajul si in special cu locatia (la munte linistea e mai frumoasa), barci cu motor pe un lac pe care e interzis acest lucru si nu in ultiul rand mult gunoi pe malul lacului aflat la limita mea de proprietate (avand in vedere ca nu e ingradit malul si nici accesul la lac) lasat in urma de oameni, fie ei turisti, localnici, sau orice alta categorie vreti, samd. Am decis sa concesionez malul pt ca m-am saturat de strans gunoaie pe un fundal cu manele intr-un loc in care credeam ca o sa merg sa ma bucur de natura si liniste.

    • Da.ROMÂNIA este o țara frumoasa „”pacat că e locuită de ROMANI „”Mi-am riscat viața pe frontiera acum 28 de ani dar a meritat. Păcat

    • ai dreptate Cornel Jinariu… Eu sunt de acolo si acum 45 de ani am vopsit vilekle din Colibita …Sunt plecat de 35 de ani, dar??? trecind acum vreo cîtiva ani prin Colibitaz…. amù gàsito EXACT ca si acum 45. Nici eu nu regret cà am plecat din acest paradis , locuit in multe pàrti de cine nu ar fi trebuit!!…

  • Doamne-ţi muţam că am reuşit să vând locul cumpărat pentru cabană la colibiţa. Ca în mizeria ce s-a dezvoltat stricam alţi bani degeaba, pentru a le mirosi gunoaiele altora. Peisajul nu plăteşte mai nimic dacă-l vezi din budă.

  • Stati drecu acasa ! Mergeti la munte la mare unde drecu vreti,dar nu ne faceti de rusine, pentru un grup de 5-10 familii care doar sa critice( ca asa e la noi ) trebuie sa sufere toti? Nu va place? Valea la voi acasa ! Merg in fiecare week si e superb !

    • Daca zici ca e fain , te invit sa mergi la Cincis( jud Hunedoara) sa vedeti peisaje la fel de frumoase si unde ai acces la lac…la bargauani nu ai cum sa te simti bine !

    • E de CACAT toată ȚARA no să fie bine niciodată în România
      De ce nu vin turiști în România? ? Ce sa vadă? ? O țara de CACAT??!!!!

    • Ba, baiatule tu pe ce lume traiesti? Fa un tur al „statiunii” vazi ce ti se ofera si pe urma discutam. Singura conditie este sa nu ai cabana, bine-nteles pe malul lacului, ca altfel esti din start subiectiv, consdera-te un turist venit de la Teleorman.

    • Este intr-adevar frumos, dar, au dreptate cei care critica, pacat ca acolo vin romani, lipsiti de cel mai elementar respect fata de natura si de semeni.
      Dar cel mai grav este ca autoritatile nu fac absolut nimic pentru aceasta zona.
      Lasind la o parte celelalte aspecte criticate, pe buna dreptate, cel mai de neinteles lucru pentru mine este cum pot autoritatile sa lase drumul de acces la Colibita in starea ce cosmar in care este ? Este unul din cele mai proaste drumuri care exista, chiar si pentru Romanica.

  • În primul rând trebuie definit tip de turism care se pretează la Colibiţa şi apoi căutată clientela adecvată.

    Zona se pretează mai mult la un gen de agroturism montan, adventure (bike, hiking) pentru tipul activ, decât turism comercial în sens clasic , o familie cu burta plină la soare ziua şi seara la discotecă.
    Pentru ultimii era demarată o construcţie care a fost abandonată un vechi complex.

    Ar trebui dezvoltate puncte de interes, puncte de acces la apă – 2-3 debarcadere publice , o miniplajă întreţinută de primărie.

    Coruţiu.
    Modul lui de a acţiona era a oferi servicii pentru potentaţii zilei. Politicieni, oameni din instituţii, chiar servicii.
    Mese gratuite, invitaţii şi nopţi gratuite la ‘prieteni’ care au închis ochii când era timpul să nu închidă. Lucrări de instalare de gaz, construcţii, mobile facturate gratuit decizionalilor fără facturi.

    Şi totuşi în sens american, pare un întreprinzător, în sensul că pornind de la resursele limitate a construit un mini-imperiu …poate limitele de operare au fost impuse…cumpărând toată birocraţia bistriţeană.

    Acum cine a fost mai inteligent..el sau funcţionarii corupţi care s-au vândut pe câte o ciorbă şi un grătar.

    Oricum piaţa îl va dărâma.

    În fond e chiar perfect că nu e invadată de turişti Colibiţa.

    • Am fost acolo in August.
      Vrei natura? E superb!
      Vrei sa prinzi peste? Canci, cum zicea ”Bibanu’ ”
      Vrei sporturi nautice? Slab de tot; lacul nu e f mare iar baza materiala e de la thirdhand!
      Vrei sa faci baie in lac? Mai gandeste-te! Legal, toate casele trebuie sa aiba fose septice. Ce se intampla in realitate e legat de draga coruptie:deversarea foselor direct in lac. Ministerul Mediului, Apele Romane sunt doar doua institutii total ineficiente, profund corupte.
      O intrebare ptr toti turistii care au lasat bani acolo: cum arata o chitanța? ANAF are responsabilitati pe linia aceasta?
      Problema chitantelor la pensiuni e una generala pe toata țara. Cine din ANAF are alt interes si de ce?
      Revenind la subject: ptr natura e super ok: ai si trasee turistice superbe. Am facut varfurile de 1900, traseu de 7 ore, nu am intalnit nici un turist! (Super), paduri cu copaci uriasi(again super)
      Of,sa revin si la educatia turistilor: am ajuns dupa un concurs de triatlon: la locul de campare era organizat si un loc de colectare a gunoiului. Si am vazut un grup de trei tineri care inca mai zaboveau sa lase locul curat. Am o veste proasta ptr ei: autoritatile locale nu s-au sinchisit sa ridice gunoiul pana la plecarea mea(dupa inca 5 zile), asa ca locul arata groaznic!

  • tu ovidiu nu ai mostenit nimic.daca esti l a nr. de casa 226 acel teren a fost cumparat de tatal tau facand ce a crezut el de cuvinta. casa afost demolata inainte de a fi inundata si a fost reconstruita. ce ne-a mai pacalit tatu.9 septembrie este aproape.

  • Eu demult sper sa se strice treburile acolo,ca deja e plin de lume,dar mai ales pentru proprietarii de „afaceri” de acolo care s-au cam umflat in pene.Doamne ajuta sa ajunga sa vanda mai ieftin la cineva capabil sa poata sa faca ceva „ca in occident”

  • Cui nu îi place să meargă unde știe că eu unul am 4 ani consecutiv de când merg la Colibita și chiar nu am nici o problemă doar că trebuie să găsești locul potrivit și să nu fi așa fițos dar poate doar așa nu mai prind așa aglomerat.

    • doamna de la Brasov prefera statiunile din Brasov, pline de cocalari si pitipoance la preturi de Monte Carlo….acuma ce sa zic mergeti doamna unde va place! In timp si Colibita va fi ce trebuie sa fie. este doar la inceput!!!!

  • Nu tinere Jinariu Cornel ; nu ai dreptate cand te exprimi asa de tara ta. Pun pariu cu tine ca nu-ti cunosti deloc tara bine. Ai fost sa vizitezi un muzeu de ISTORIE, ? Ai fost sa vizitezi marele orase , ai citit ceva de ele ? Nu tara este de c…. ci o parte din cei care locuiesc in ea. Tu ce ai daruit tarii tale pana acuma ? Sunt sigur ca nici ARMATA nu ai facut-o dupa exprimare. Nu asa trebuie pusa problema, este o abordare gresita din start. Constat cu amaraciune ca nici dumneata nu ai primit o educatie pe masura asteptarilor pe care ti le doresti.

    • Da! Ati punctat foarte bine. (Din fericire mai exista cate un om cu o gandire sanatoasa si cu o atitudine corecta fata de tara si fata de ceea ce vedem jurul nostru.).

  • Daca sunt multi snobi cu pretentii exagerate care spun ca nu vor mai veni la Colibita,sunt si turisti care au fost foarte multumiti,care au recomandat locul unde s-au cazat si au facut rezervari pt rude sau prieteni in locul respectiv. Adevarul este pe la mijloc.A fost prezentata numai partea frumoasa(pozitiva) a Colibitei in timp ce turistii nu au fost informati despre faptul ca trebuie facuta rezervare pt a fi siguri de un loc de cazare,ca locurile unde se poate manca sunt foarte putine pt un nr foarte mare de turisti,ca drumurile lasa mult de dorit,ca accesul la lac este foarte limitat etc. Viitorul turismului la Colibita depinde mult de autoritatile locale si judetene care pana acum s-au dovedit indiferente sau incapabile sa administreze aceasta minunata zona. Si totusi Colibita are si va avea un nr mare de turisti care vor veni isi vor petrece vacanta sau concediul in acest loc si care apreciaza frumusetea acestei zone,iar cei care nu doresc sa mai vina pot s-o faca fara sa cometneze foarte subectiv si sa descrie foare negativ (sa arunce cu noroi) acest loc,iar dl profesor Ioan Baca ar putea scrie o a treia care despre despre Colibia, cu titlul „Locul in care nu doresc sa ma mai intorc” , ca fiecare poate sa-si exprime parerile in mod liber….

  • Dupa parerea mea, Colibita este un loc superb! Intr-adevar s-a privatizat foarte mult si s-a dezvoltat in cativa ani! Eu merg la Colibita de cand erau doar 2, 3 cabane! De facut ai ce sa faci! Este drum care duce la Tihuta sau Piatra Fantanele unde este superb, dar daca nu stiti de asta nu inseamna ca nu aveti ce face! Parerea mea ramane aceeasi, Colibita e un loc minunat!

    • Da,locul este frumos,peisaj de vis,păcat ca totul este foarte scump și serviciile de baza….”Nu fitele”lasă de dorit.Am dormit la o cabana cu un preț destul de piperat,am mâncat scump și am plecat flămânzi. Păcat ca se profita de pe urma oamenilor care vor o vacanta decenta și odihnitoare.

    • Da,locul este frumos,peisaj de vis,păcat ca totul este foarte scump și serviciile de baza….”Nu fitele”lasă de dorit.Am dormit la o cabana cu un preț destul de piperat,am mâncat scump și am plecat flămânzi. Păcat ca se profita de pe urma oamenilor care vor o vacanta decenta și odihnitoare.Personalul plictisit și obosit.

  • Oare n-ar fi mai simplu ca cei care au incercat sa manipuleze ieftin pe naivi sa-si puna in mod sincer cenusa in cap, sa invete lectiile expuse in comentariile critice si sa schimbe rapid tot ce s-a facut gresit sau de-a dreptul prosteshte / hotzeshte?

  • Noi toți am știut și știm că Colibita este o mare teapa, drumul cu sens unic si capăt de linie. Însă am așteptat să vină alții ca să ne critice ca sa ne dăm și noi seama. Va întreb doamna Sabău atunci când a apărut brandul Marea de la munte de ce nu ați luat poziție? Ați promovat ca si toate celelalte trusturi de presă acele informații distorsionate. Si acum o dați la întors? Treaba e asta?

  • Cea mai mare teapa din romania pensiuni cu o mizerie de nescris jeg rapan mizerie ai tot ce vrei La apa nu ai cum sa ajungi o vezi numai de la distana Deverseaza vitamjele de la wc pe drumuri si nu poti sa respiri un aer curat
    Feritiva de pensiunea IRINA

  • Ardeleni blegi! Vindeti ungurilor si pupati-ii in cur! Aveti si voi ceva si faceti ceva pe el! Imbecili, limbrici. De fapt nu exista epitete pentru voi.

  • Teapa cu adevarat. Indus in eroare de informatiile de pe internet, am vrut si eu sa vad cu ochii mei minunea de „statiune”.
    Nu puteam lua o teapa mai mare.
    In primul rand m-am pacalit pe Booking.com. Am rezervat o camera la o pensiune care era – potrivit acestui site plin de erori – la 11 km de Colibita. In realitate, ca sa mergi pe un drum macar national iti trebuia mai mult decat dublu. Sa fiti atenti cu informatiile de pe booking.com. Am incercat de mai multe ori sa le reclam inadvertenta si am pierdut timp degeaba, au niste raspunsuri automate care nu-ti dau nicio solutie…dupa care continua sa te bombardeze cu oferte nesolicitate.
    In al doilea rand: in Colibita o aglomeratie de masini fabulos de mare, cu drumuri neasfaltate, inguste si nesemnalizate. Stateam si cate 5 minute nemiscat. Erau politisti care se chinuiau in zadar sa fluidizeze traficul.
    In al treilea rand: pensiunile au un aer de „neterminat”, de „lasa ca merge si asa”. Am incercat sa mananc la 3 pensiuni (si credeti-ma, am ales unele mai mari si mai rasarite) si nu s-a putut. Fie nu aveau mese libere, fie ma anuntau ca va dura peste o ora!!!
    M-am dus atunci la o pensiune hotel, mare si care arata bine: Roser House.
    Gasesc masa libera pe terasa si astept. Le-au trebuit 10 minute sa-mi aduca meniul. Apoi inca 10 sa-mi ia comanda!!!
    Dupa care astept si mi se aduc supele comandate.Astept din nou si ce credeti? Comandasem paste la felul principal si dupa 45 de minute ei inca nu pusesera la facut pastele!!!!!!! Pastele se fac in maximum 15 minute.
    Terasa plina de figuri dubioase, totul scump si servire execrabila, care include atitudinea chelneritelor. In aceasta minune de statiune, inclusiv la Rose House, daca tu, clientul, te plangi de timpul de asteptare nepermis de mare, chelnerii se justifica, fara sa-si ceara scuze, cu texte de felul „dumneavoastra nu vedeti cat e de aglomerat?” Adica taci dracu’ ca noi suntem ocupati mai mult decat am vrea.

    Am platit supa si am plecat scarbit.
    Evitati Rose House, nu va luati dupa cum arata!
    Si evitati Colibita, macar inca 20 de ani.

  • Este trist ca aceste comentarii sunt reale. La noi daca ceri ca serviciile pentru care ai platit sa fie in concordamta cu tariful esti fitos , ai pretentii exagerate… Eu cunosc statiunea Colibita din anii 60 si imi amintesc cu placere cit era de romantica , cu acele vilute din lemn aparent construite in stil Tirolez, si discret ascunse printre brazi. Da eu duc dorul acelei statiuni. E bine ca s-a facut aceast lac dar e trist cum a fost amenajate imprejurimile, dupa ureche si bunul plac al fiecaruia , fara ca autoritatile sa se implice si sa impuna legea. Atit legile de la noi cit si cele europene prevad clar ca 2-4m de la mal trebuie sa fie lic public pentru plimbare. La Colibita 2-4 m intra gardul in lac si nu te poti plimba pe malul lacului asa cum este in Elvetia ,Germamia Italia si de altfel in tarile civilizate unde lrgea este respectata. Cu doi ani in urma am avut o discutie cu primsrul Laba cel cate ar trebui sa aplice legea in zona. Dupa ce l-am informat despre ce spun legiile in vigoare ma stupefiat raspunsul ,, eu l-am spus la cei care au vile acolo sa-si mute gardurile dar nu asculta,, fara comentarii , sau s-ar putea comenta foarte multe despre cumetriile pe care le are cu cei de acolo d-ul primar. Asta aflat de l cineva din primarie care cunoaste foarte bine situatia.Referitor la curatenie , mergeti la Tg-Mures sa vedeti ce a facut primaria cu Weekend-ul, este la nivel european in ceia ce priveste curatenia si amenajarea.Deci se poate si in Romaniexaherace nu vor sa inteleaga ronanii care au privatizate este urmatorul aspect : daca vine cineva si este nemultumit de servicii el ii replica ,ca nu mai veni sau dute unde vrei , ca ai fite in cap etc. Nu dragi patroni in momentul cind oferi servicii publice indiferent de natura lor esti in slujba cetateanului care plateste. Nu poti sa oferi calitate sau nu vrei inchide, dar i-ti bate joc de banul turistului care fave economii un an ca sa vina sa sr relaxaze iar tu il persiflezi.Nu e corect. S-ar putea spune multe despre Colobita , dar au fact-o foarte multi si nu au exagetat. Sa speram la mai bine.

  • Noi am fost la Colibita acum doi ani,ne.am facut rezervare din timp la pensiunea Lac Colibita unde ne.am simtit extraordinar,am avut pensiune completa,gazdele se comporta exemplar cu oaspetii lor,mancarea minunata..o saptamana de relaxare si desfatare.Intr.adevar,inafara de drumetiile facute in natura,admirarea peisajelor mirifice si a celor cateva ore de plaja zilnic la Fischerman,plimbari cu barca,alte optiuni nu prea ai,dar pentru noi n.a contat prea mult,in mare am petrecut o vacanta de neuitat la „Lac Colibita” din Colibita.

    • Banuiesc ca a fost prima ta iesire din blocul de beton fara balcon din Ferentari de ti-a placut asa de mult?

  • Buna ziua! Astăzi, in 12.07.2018, am fost împreuna cu soția sa vizitam lacul colbita. Drumul pana la lac este ok, probabil a mai fost reparat între timp. Așa cum au mai comentat și cei dinaintea mea, după ce am ajuns in Colibița, am dorit și noi sa luam temperatura apei. Din păcate, nu am reușit acest lucru, cel puțin nu in primele doua ore. Am mers de-a lungul lacului vreo 4 km cu mașina, însă nu am putut sa ajungem la lac din cauza Proprietăților private. Am zis sa las mașina deoparte și sa pornesc pe jos in speranța găsirii unui loc lângă lac. Zis și făcut! Astfel, am mers de-a lungul lacului aproximativ 13 km pe jos ( măsurați cu brățara Fitness), iar după acești km am reușit sa ajung la lac printr-o zona aproape inaccesibila. Îmi pare foarte rău, dar acest loc de vacanța lasă de dorit din cauza Proprietăților private și a lipsei de organizare. Pe drum, ne-am întâlnit de trei ori cu aceeași oameni care mergeau pe același traseu cu mașina și ne-au întrebat dacă am avut succes in căutarea noastră. Nu recomand nimănui aceasta așa zisa stațiune.singurul lucru care ne-a bucurat ziua au fost peisajele frumoase, zmeura și un cățel care s-a ținut după noi tot drumul.
    Este o farmacie și unul sau doua magazine, chiar și un Fast food, dar asta tot nu compensează lipsa accesului la lac. Fisherman’s este singurul loc amenajat și pentru turiști … in rest dezamagire totala

  • Imi doream mult sa ma reintorc la Colibita, in speranta ca lucrurile au evoluat in bine.Va multumesc pentru publicarea impresiilor dumneavoastra, NU ma mai duc la Colibita!!! Ce pacat ca mentalitatea si educatia romanilor nu a evoluat, ne distrugem cele mai frumoase locuri! Pacat

  • Am fost consecutiv 3 ani la rand… nu stiu cum e dar citind comentariile de aici parca vorbim de locatii diferite! Eu de fiecare data cand am fost era liniste nu mergea manele sau de genu.. drumul se face acum.. deci era dezastru dar acum se face.. dar nici asta nu ar putea sa ma opreasca sa reintorc… eu am fost de fiecare data la cabana sculptorul, este curat amenajat frumos si ieftin! Daca iti place sa campezi sa stai afara este locul ideal! Multe comentarii cred eu vin de la oameni fitosi al carora locul nu este nici la munte nici in natura mai degraba la mall si la spa! Stateam la o vorba cu cabanierul si povestea cand vin turisti si intreaba ce este inclus in pretul de 10lei\persoana la cort….ce sa mai zici…. Ca este mai mult privat zic eu este mai ok… adica daca peste tot ar strange gunoiul ca aici la cabana ca altfel lasam munti de gunoaie si distrugem tot.. ca din pacate la noi in tara asta e la moda… eu cel putin mai bine dau o suma mica 10-15 lei ca nu se duce omul in fiecare zi.. si sa fie curat si frumos decat sa ma duc gratis si sa pun patura intre gunoaie… 🙁 (gen 7scari din brasov: cand era fara taxa totul era distrus acum platesti 10-15 lei taxa dar e intretinut si nu trebuie sa ai grija ca rupe scara si acolo ramai..) per total eu numai experiente bune am la lacul colibita!

    • „Stateam la o vorba cu cabanierul” ,in ce localitate si in ce limba ,mai domnule Csaba.
      Poate undeva pe meleagurile pustei ungare?

  • Csaba draga
    unde ai gasit tu acces cu 10-15 lei ? Noi am facut înconjurul lacului si înafara de garduri si caini nu am gasit decat o mlastina in coada lacului ceea ce mi se pare un Abuz.

    1
    1
  • Trista multa lume , nu mai au romanii unde sa isi arunce gunoaiele si sa isi spele masinile …
    adica in lac ,cum e obiceiul pe la noi. Bravo lor , bistritenilor ca il pastreaza izolat si ferit de
    invazia neamurilor proaste din intreaga tara .
    Cel mai bun exemplu este TRANSALPINA care a ajuns o groapa mizerabila de gunoi si de
    iarmaroace. Romanului nu trebuie sa ii faci investitii , fiindca isi bate joc de tot ce atinge .
    Mare pacat de asa tara minunata incaputa pe mana unor inconstienti needucati !

    • Cabana Sculptorul. Pe „hărți” gps apare Sculptorul. Se ajunge pe drum civilizat ( nu coclauri) până la luciul apei. Aici găsiți și cazare de toate felurile: camere cu baie, bungalow, loc de campare cu cortul, cu rulota. Găsiți și bărci.

  • Chmmm!

    Comentarii cu de toate pentru toti.

    ESENTIAL: Cobilita este cumva la startul turismului si al afacerilor, iar pretentiile turistilor sunt – normal – cele din lumea civilizata, de acum, dar:
    cand eram la liceu in a xi-cea, cam prin anii 1975, mergeam des in excursii cum se faceau atunci ( 3,4,5…14 zile ) prin tara si la pretentiile de atunci eram satisfacuti ca ghidul turistic aranja oficial mese diverse pentru noi , si alte necesitati ( s-a intamplat de multe ori sa sarim peste o masa pentru ca intervenise o relatie turistca mai buna inaintea noastra ). Noi, cei asa-zis mici, dar si adultii, „gustam” cu placere imaginile si aventura turistica frumoasa, savuram locuri noi, nu nu deranja daca mai si ploua,pasii pe pietruiala ornamentala din Brasov ori Biserica Neagra de acolo deveneau un fel de pauza a timpului, Voronet, Sucevita si celelalte ramaneau impregnate nu stiu unde si eram fascinati ( limitat, bieanteles ) pe traseul spre mare de acele magnifice frumuseti si vestigii, SI NU MAI CONTA CE CIORBA, CE FELUL DOI, CE DESERT AM PRIMIT mai inainte. Iar NOI nu am fost si nu suntem prosti.
    Primeam mancare buna, chiar cu fructe si legume, nu numai bunatati de carne si de altele.
    Dar timpul a trecut…

    Acum s-a schimbat lumea?

    S-a schimbat. Nu mai este condusa de spirit ( de dorinta de frumos, de apropierea sincera de natura, de fericire ca vezi, stii, simti spatiul altfel decat material in exclusivitate, ca iubesti clipa prin faptul ca esti acolo, sa fii acolo, sa iti creasca barba si sa te vezi in eternitate.

    Asadar oamenii sunt nemultumiti – material pagubiti, poate da, poate nu – ca au pierdut un concediu la Cobilita si probabil data viitoare vor merge in alta parte.

    Nu acesta este sensul excursiior ( voiage, voiage ), asa cred. Sensul ar fi sentimentul, ca ce mananci. ce bei, este important dar pe planul doi – altfel calatoresti ca sa mananci.

    Iar cu baia pe care nu o poti face usor: Cobilita e la start ( e vorba de ani ). Dar daca mergi la mare si cateva saptamani timpul e racoros, apa rece si/sau cu alge, posibil sa injuri ( chmmm: pe cine ? ), apoi te bagi prin restaurante sa consumi timpul si banii, care va fi DIFERRENTA ?

    ––

    Aceasta mica analiza nu se vrea sa te influenteze. Scopul ei este sa iti aduci aminte ca in tine este iubire: de natura, de vestigii istorice, de mama, de tata, de bunici, de samd.

    • Logic,pe atunci cind acasa nu aveai ce manca(mutumita Tovarasului),carnea painea si zaharul fiind cartelate,pretul excursiei fiind gratis sau modic (facea parte din propaganda comunista,dupa care vad ca-ti pare rau si acum) asa ca tu vedeai doar partea luminoasa „bunatati de carne si de altele „.

  • Am fost la Colibita chiar zilele acestea.Asa cum este mentionat in multe comentarii, toata reclama este o mare teapa. In afara de a te plimba pe un drum desfundat, nu prea ai ce face. De plaja , nici nu poate fi vorba. Iar in apa nu te poti baga, pentru ca nu este nimic amenajat. Deci “ marea de la munte “ este “ marea teapa de la munte “. Evitati-o!

  • azi am fost la colibita,pacat ca am batut 200km dus 200 intors,dupa 4 ore nu am reusit sa bag mana in apa,,clar este o mare teapa,in jurul lacului doar proprietati private cu garduri care te duc cu gandul la jilava,cazare ;pret de 5 stele ,conditii de 1 stea,asa ca am renuntat, ps. de aer curat nu am ce zice,praf si miros de utilaje si dejectii.,,O MARE PACALEALA!. poate garda de mediu si anaf se vor sesiza.

  • Lacurile, muntii si pádurile ar trebui sā fie accesibile pt oricine!! Sântem cu totii „actionarii” NATURII în tara unde trāim!! Cu drepturi egale.Nimeni nu ar trebiu sā aibā dreptul sā punā garduri în jurul lacurilor, în pāduri… Un teren privat este doar o bucatā de PĀMÂNT pe malul unul lac, nu si LACUL!! În Suedia toti cei care au proprietate în jurul unui lac, sânt obligati sā lase o cārare spre mal, iar malul lacului, pe o lātime de cîtiva metri este liberā, pt oricine se opreste pe drum,si doreste sā facā o baie!!! Asta înseamnā, cā AVEM cu totii drepturi egale la naturā!
    Iar în pāduri NU se fac garduri!! Pt ca oricine sā poatā sā facā o plimbare! Si nu în uktimul rând, ca animalele sā poatā circula! Nu- i asa??!!! Dragi proprietari! Nu PĀDUREA este proprietate, ci doar cineva fiind proprietar, are dreptul sā taie din copaci,- si asra numai dupā anumite reguli !!! NU au dreptul sā punā garduri! Se semnalizeazā copacii, sā se vadā pânā unde are dreptul proprietarul la exploatarea copacilor- repet, nu de capul lui, ci controlat.
    Întrebare: când se va ocupa CINEVA în tara asta de probleme de genul acesta??! Niciodatā, vā spun! Nu are interesul acesta nimeni! Pt.cā cei care ar putea face ceva, alesii nostri, sau mācar un om al legii sânt TOTI coruptibili!
    Totul se vinde! Si totul se cumpārā! Doar cā se uitä un singur lucru: se vinde VIATA noastrā!

    • Asa este , NU AU VOIE sa ingradeasca tot spatiul pana la lac. Deci eu cand ma duc, nici nu ma gandesc sar gardul si ma duc pana la lac. Fac plaja pe malul lacului, 10 metrii de la lac este propretatea Apei Romane!!!! Asa ar tb sa faca toata lumea. Simplu.

  • Iritante comentarii ! Parerile defaimatoare ar trebui sa le tineti pt voi Nu va place ceva ocoliti-l Mai putini mai mullte locuri mai putine gunoaie aruncate !mie tot ce tine de natura Romaniei Imi place si nu ma satur admirand-o .Peste tot unde iesi din casa gasesti ceva ce merita cateva priviri aruncate chiar in graba !In rest numai fandoseala (ca sa folosesc un termen dulce)!

    • Da’ de ce sa nu stie si ceilalti posibili turisti ca, in Colibita nu poti ajunge pe malul lacului, daca nu esti cazat la o pensiune de pe mal? De ce sa nu cunoasca, cei ce suntem posibili vizitatori, ca pensiunile deverseaza mizeria de la WC-uri, in lac? Faptul ca cineva arata adevarul, inseamna ca defaimeaza? Atata timp cat cei de pe mal, nu lasa o poteca libera pentru toata lumea, nu v-a fi bine. Sincer, vroiam ca anul asta, sa ajung, pt o saptamana pe-acolo, dar, din nefericire spun PAS. In fiecare an, aleg alta locatie pentru petrecerea concediului.

  • Cine a spus ,,Țeapă de la munte” a spus-o prea frumos.Am făcut 400 km că să am de unde să mă întorc.După atâta reclamă pe TV ,am decis să-mi petrec concediul la Colibița.Bunul simț nu-mi permite să scriu tot ce gândesc în acest moment.Am făcut rezervare la o Pensiune…care mi-a confirmat că se află la o distanță de 200m de lac.Adevărat erau 200m dacă te uitai spre lac dar să ajungi la apă trebuia să merģi cam 3 km pe un drum de țară neasfaltat.Dăca voiai să pescuiește era de vis să mai merģi și cu toate cele în mâini.Tot lacul este cumpărat de șmecherii cu bani și îngrădit.Un singur hotel care este cel mai renumit oferă cazare și mâncare dar la prețuri ca în Elveția.Oameni buni,ocoliți Colibița,mai ales dacă sunteți de la munte.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS