Social

Tendințele anului în amenajări interioare, între roz strălucitor și culorile fermei

Institutul Pantone Color, o companie care desfășoară activități de cercetare privind tendințele culorilor în desigul interior, menționează că rozul strălucitor este culoarea care va domina anul acesta în amenajările interioare, fiind identică cu nuanța caprifoiului (roz Honeysuckle). Aceasta este o culoare puternică, ce poate fi folosită în designul interior, adaptându-se perfect unei game variate de stiluri decorative, dar și în moda vestimentară sau în industria cosmeticelor, potrivindu-se aproape oricărui tip de piele și oricărei vârste.

Institutul Pantone Color, o companie care desfășoară activități de cercetare privind tendințele culorilor în desigul interior, menționează că rozul strălucitor este culoarea care va domina anul acesta în amenajările interioare, fiind identică cu  nuanța caprifoiului (roz Honeysuckle). Aceasta este o culoare puternică, ce poate fi folosită în designul interior, adaptându-se perfect unei game variate de stiluri decorative, dar și în moda vestimentară sau în industria cosmeticelor, potrivindu-se aproape oricărui tip de piele și oricărei vârste.

Rozul caprifoiului evocă un sentiment liniștitor și amintirea unei copilării fericite, inducând, în același timp nostalgie, dar și energie. Este o culoare pozitivă, pe care experții de la Institutul Pantone, considerat a fi un indicator al opiniei publice, o văd adoptată în noul an de numeroși designeri și producători din domeniul amenajărilor interioare. 

Echipa lui Benjamin Moore a realizat, de asemenea, cercetări privind tendințele anului 2011 în materie de culori folosite în designul interior, studiind modul în care noile realități sociale, politice și culturale vor influența direct tendințele din modă și design. Ceea ce au descoperit a fost o dorință extraordinară de echilibru, pe care au tradus-o în patru teme principale: Fermă, Ordine, Eliberare și Seminție (neam). 

Accentul principal va fi pus pe cămin și locuință, din motive evidente de ancorare într-o realitate confortabilă. Culorile de pământ, preluate direct de la fermă, vor fi cele care vor  domina interioarele în anul 2011, acestea incluzând atât marouri simple, galben și culoarea untului, cât și verde sau culoarea roșiilor și cea a dovlecilor. 

În haosul din ultimii ani s-a resimțit o mare dorință de echilibru și ordine, această dorință fiind interpretată în desigul interior prin inserarea în decorurile monocromatice: negru, alb sau gri a unor culori precum: roșu, albastru, galben și verde, pentru a obține variatiuni. De asemenea, modelele geometrice cu linii ondulate, buline și spirale vor fi folosite în amenajările interioare pentru a îmbunătăți starea de spirit a oamenilor. 

Realitatea din ultima vreme a devenit un pic cam dură, astfel că evadarea într-o lume de vis, plină de speranță și optimism reprezintă o soluție pentru eliberarea spiritului. Echipa lui Benjamin Moore previzionează că în interioarele anului 2011 se vor folosi, în acest scop, învelitori din pânză subțire și elegantă, finisaje metalice și texturi moi combinate cu o paletă de culori pale, opace și opalescente. 

O altă caracteristică dictată de noile realități sociale, politice și culturale este întoarcerea la origini, orientarea către comunitățile noastre etnice și revenirea la lucrurile simple, într-un mod mai spiritual. Se vor folosi culori picante, preluate din natură: fructe de pădure, scorțișoară, șofran sau nuanțe de portocaliu arzător, temperate cu bronz și carbune. Există și o puternică tendință de adoptare a modelelor artizanale, a broderilor de mână și a mărgelelor.

www.incasa.ro

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS