Social

Terasa ”La Borșanu” din Năsăud își așteaptă clienții cu un meniu nou (FOTO)

Terasa ”La Borșanu” din Năsăud își așteaptă din această săptămână clienții cu un meniu nou, pregătit de un bucătar năsăudean care a lucrat la cele mai selecte restaurante din Sibiu. Managerul Dan Ruști a reușit să îl convingă să se întoarcă acasă și să gătească tot ce știe el mai bine.

”Timp de aproape 12 ani am mers pe un profil rustic. Am considerat că a venit vremea unei schimbări, mai ales că și clienții au pretenții din ce în ce mai mari”, a spus Dan Ruști, managerul localului.


”Lumea a circulat în străinătate, a văzut cum se gătește și în altă parte, are pretenții tot mai mari și mi se pare firesc. De exemplu, de-a lungul timpului, am fost nevoiți să scoatem din meniu paste pe care bucătarii noștri, cei dinainte, nu le pregăteau așa cum trebuie și oamenilor nu le plăceau. Acum, cu noul bucătar, nu mai avem aceste probleme”, a adăugat managerul.

Iată câteva dintre noile preparate care se regăsesc în meniu:

Noul bucătar ”gătește senzațional, face un plating formidabil, iar gustul mâncării este incredibil”, a mai spus Dan Ruști.

”Pregătește fructe de mare, inclusiv caracatiță. El face totul de la A la Z, nu ia nimic semipreparat. Fierbe carnea în baiț, în vin. Folosește condimente de cea mai bună calitate. Am văzut diferența când am făcut aprovizionarea. Tot ce am cumpărat a costat dublu față de cât plăteam eu înainte. Dar nu vom crește prețul mâncării. M-a întrebat lumea legat de acest aspect și le-am spus că, dacă vor fi eventuale creșteri de preț, acestea vor fi nesemnificative. Poate nu vor mai fi acele porții mari, dar o să fie platinguri frumoase, design și mâncare suficientă cât să se sature cel care o comandă. Aici va fi o diferență, la cantitate. Ar fi cazul să învățăm să mâncăm nu neapărat mult, cât bine. Eu am lucrat în Irlanda, în bucătărie, iar acolo se punea accent pe calitate, nu pe cantitate. Asta vrem să facem și noi, să poată mânca omul și desertul, nu să se sature cu ciorba”, a mai spus Dan Ruști.

Zilele acestea, bucătarul lucrează la meniu, urmând ca fiecare fel de mâncare nou să fie anunțat și pe pagina de Facebook a restaurantului.

”Avem un meniu provizoriu, dar într-o săptămână va fi gata. Am păstrat zama de șălate, suntem renumiți în zonă pentru ea, am mai păstrat ciorba de burtă, ciorba de fasole cu afumătură, grătarele și micii foarte buni pentru care suntem, de asemenea, recunoscuți. La cele mai multe feluri de mâncare pe care le-am avut în meniu am renunțat, deși au fost foarte bune. Sperăm să nu se supere clienții care s-au obișnuit cu ele. Suntem convinși că le va plăcea și ce facem acum. Chiar ieri am gustat primul desert, o pară coaptă în vin și cu înghețată. Abia aștept să le gust și pe celelalte”, a spus el.

Terasa ”La Borșanu” care avea inițial 130 de locuri, are acum cu 40 mai puține pentru a se păstra distanțarea socială. A fost renovată de curând urmând ca, până în toamnă, să fie modernizat din restaurantul în interior.

Terasa este deschisă zilnic între 8.00 și 23.00, iar sâmbăta și duminica între 11.00 și 23.00. Aici se poate lua micul dejun, prânzul, dar și cina.

(P)

3 comentarii

  • Felicitări dl Dan Rusti.
    Dan alături de soția lui si o echipa care pun mult suflet, au reușit să se impună în acest domeniu in ultimii ani la Năsăud.
    Atat la meniurile tradiționale cat si la cele oferite pana acuma sint foarte rafinați si exigenți chiar de la procurarea alimentelor ,multe de la producători si crescători de animale ,cultivatori
    de legume , fructe din zona ,tocmai ca sa fie mai gustoase si mai proaspete si pana la modul de pregătire si servire astfel încât , clientii sa fie cat mai mulțumiți.
    Este o reală plăcere și satisfacție sa iei masa la restaurantul/ terasa Borsanu .
    Un alt aspect important este si faptul ca livreaza si la domiciliu pentru anumite evenimente de familie .
    Si eu am apelat si am fost foarte multumit .
    Ardeleneste vorbind , Dan Rusti este un „morosan” care a venit la Năsăud sa faca treaba buna si noi sa fim mulțumiți .
    Rafinament si gust într-o armonie plăcută.
    Nu ezitați să vizitați cu incredere terasa si restaurantul Borsanu.

    • Felicitări!
      Sunt mândră de voi!
      Dumnezeu să vă binecuvanteze cu sănătate și toate celelalte după voia Lui .

  • Mâncare nu poate fi numită ceea ce am primit! Nu cred ca poate un bucătar sa prepare asa ceva. Bătaie de joc! Am oprit înfometați și am plecat cu scârbă,indigestii și va asigur ca nu pe bani putini! Oameni buni citiți mai multe recenzii înainte de a opri pentru o gustare! Pot sa dau cu minus nota pentru acest,,local’ ?

Apasă aici ca să comentezi

Dă-i un răspuns lui Urîte Florin Cancel

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS