(FOTO) ACTUALIZARE După ce la începutul lunii iunie a fost pus covorul sintetic la ”spațiul multifuncțional de joacă și recreere” din Subcetate, str. Busuiocului nr. 8, care are 720 mp, terenul de sport a fost acoperit cu plasă zilele trecute și în final au fost montate porțile, spre bucuria copiilor din cartier, care au început deja să joace propriul Euro.
Municipalitatea a alocat anul acesta 65.591 lei pentru lucrările la terenul de sport, situat lângă biserica din Subcetate.
Pentru gazonul sintetic monofilament, de culoare verde cu linii de demarcație albe, inclusiv transport și montaj, s-a organizat licitație, valoarea estimată a achiziției fiind de 45.000 de lei fără TVA.
Lucrările au fost realizate de angajații Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița. Conform panoului de șantier, data finalizării lucrărilor este 19.10.2016 (12 luni de la începerea lor).
Unul dintre bistrițenii care locuiesc în cartierul Subcetate, în vecinătatea zonei unde se amenajează terenul, a trimis Primăriei la finalul anului trecut o plângere prealabilă. Florin Cionca susține că în obținerea autorizației de construcție nu s-a ținut cont de respectarea legii, care prevede și acordul vecinilor în cazul amplasării de construcții cu altă destinație decât cea a clădirilor învecinate: ”Noi, vecinii, ne exprimăm ferm refuzul pentru amenajarea terenului de sport”. Totodată, acesta menționează că nu s-a respectat PUG și regulamentul de urbanism, deoarece s-a realizat o platformă asfaltată pe 90% din suprafața totală, iar aleile, parcajul, arborii și gardul viu menționate în certificatul de urbanism ”probabil vor fi invizibile”. El a solicitat anularea autorizației de construcție, deoarece este ”o încălcare gravă a legislației și un abuz în serviciu”, oprirea urgentă a lucrărilor și emiterea unei autorizații de desființare a construcției începute pentru aducerea terenului la faza inițială sau la respectarea cerințelor PUG, luarea măsurilor care se impun și remedierea situației.
Deoarece plângerea prealabilă a fost respinsă în Consiliul Local, Florin Cionca a dat în judecată municipalitatea.
Tribunalul Bistrița-Năsăud a decis efectuarea unei expertize de către specialiști în urbanism, următorul termen de judecată fiind în luna iulie.
Cretul …iubitorul de cetateni… nici macar nu-i intreaba pe vecinii din zona … cand construieste … cu toate ca nu detine documentele legale de construire !
Biroul de urbanism al primariei … condus de ahitectul sef…. de meserie inginer …accepta si executa …. fara murmur ordinele primarului !
Vai de ei ” specialisti ” de la biroul de urbanism al Primariei Bistrita !
Daca e sa amenajam ceva dupa cum vor vecinii, pana-i veci
in Bistrița (si nu numai) nu s-ar face nimic. Pt.ca vecinii nu vorniciodata nimic.
Tuța &comp. n-a vrut Centura de Sud pt.ca trecea la 70 m de casa lor, deci prin vecini
și atunci proiectul a fost respins in CL de acești vecini.
Vecinatațile astea sunt adesea o pacoste, e adevarat, numai ca toți trebuie
sa știm face concesii deoarece conviețuirea ne obliga la asta.
Uneori e greu, alteori frustant, dar asta e!
Unde stai ca vreau sa fac o sectie de triere de deseurilor sub geamul tau!
Amintesc…doar deseuri ecologice…biodegradabile cu miros eco!
(nu face zgomot….)
roxana draga, e normal ca o centura ocolitoare sa NU treaca prin vecinatate unor case.
Intelegi notiunea? Nu cred.
Roxana …a furat banana….eu te spun lu mama !
Pana te vad facand spagatul pe centura lui Cretu, hai fa miscare …. joc de glezne !
De terenul respectiv de sport beneficiază mii de cetățeni, pe când doar câțiva sunt deranjați, „vezi doamne”. Așa e traiul la oraș, cui nu-i convine să se mute în vârful muntelui. Sper ca dl primar să le anuleze autorizația de construcție și să le dărâme casele în regim de urgență, pentru că sunt niște oameni răi, cărora nu le pasă de ceilalți. Bine că biserica din zonă nu îi deranjează când trag clopotele la 10 m de casele lor.
In curind o sa fie plantatie de coji de seminte!!!daca apuca puradeii sa joace fotbal nesupravegheati intr o luna e terminat terenul!!!!