Actualitate

Termenul limită de depunere a declaraţiilor fiscale, devansat pe data de 21 decembrie 2016

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a Judeţului Bistriţa-Năsăud informeaza contribuabilii că, în conformitate cu prevederile art. 155 din Codul de procedură fiscală, creanţele fiscale administrate de organul fiscal central pentru care scadenţa şi/sau termenul de declarare se împlinesc la 25 decembrie, sunt scadente şi/sau se declară până la data de 21 decembrie 2016.

În vederea evitării aglomeraţiei la ghişeele organelor fiscale în zilele premergătoare scadenţei la plată şi la declararea obligaţiilor fiscale, se recomandă contribuabililor utilizarea metodei de depunere on-line a declaraţiilor fiscale iar pentru contribuabilii care nu deţin un certificat digital şi nu pot depune declaraţiile on-line să se prezinte din timp la ghişeele organelor fiscale.

Excepţie la declaraţiile informative: termenul limită de depunere a declaraţiei informative privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional – (formularul 394), aferentă lunii noiembrie este 30 decembrie 2016.

Important: Termenele de declarare/plată pe tipuri de impozite şi taxe pot fi consultate de contribuabilii, accesând portalul www.anaf.ro, Domeniul – Asistenţă Contribuabili, Secţiunea – Despre impozite şi taxe, Opţiunea – Calendarul obligaţiilor fiscale pe anul 2016.

Atragem atenţia că pentru neachitarea la scadenţă a obligaţiilor fiscale principale, se datorează după acest termen dobânzi şi penalităţi de întârziere, până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

*Nivelul dobânzii este de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere. Nivelul penalităţii de întârziere este de 0,01% pentru fiecare zi de întârziere. Printre modalităţile de plată a obligaţiilor fiscale se numără următoarele: internet banking , virament bancar, mandat poştal, plata cu cârduri bancare, numerar.

Programul de lucru cu publicul este: Luni, Marți, Joi, Vineri între orele 8.30 – 16.30. Miercuri între orele 8.30 – 18.30.

Menţionăm că în zilele de luni 12.12.2016 şi marţi 13.12.2016 programul de lucru cu publicul este: 8.30 – 17.30.

Șef Administrație, Cristian Parasca

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS