Actualitate

Termenul limită pentru depunerea Declarației unice, extins

Guvernul a anunţat, la propunerea Ministerului Finanţelor, a extins, prin Ordonanță de Urgență, termenul limită pentru depunerea Declaraţiei Unice. Dacă inițial acesta era 16 iulie, prin OUG termenul limită a devenit 31 iulie.

Decizia a fost luată în condiţiile în care site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a funcţionat cu întreruperi, în ultimele zile, din cauza numărului mare de contribuabili care au intrat să depună online Declaraţia Unică. În rest, toate modificările făcute de Guvern în acest an, în legătură cu depunerea declaraţiei unice, rămân în vigoare.

Declaraţia unică se poate depune online, atât prin intermediul Spaţiului Privat Virtual (SPV), pe baza de nume utilizator şi parolă, sau cu certificat digital calificat, cât şi prin intermediul portalului e-guvernare.ro. Declaraţia se poate depune şi direct la registratura administraţiilor fiscale ale ANAF, sau prin poştă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. Pentru depunerea online a Declaraţiei unice până la termenul limită se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 şi plătit integral până la 15 martie 2019. Printr-o declaraţie rectificativă, Declaraţia unică poate fi modificată de către contribuabili din proprie iniţiativă, ori de câte ori informaţiile declarate anterior trebuie rectificate, a anunţat instituţia.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud precizează:

Declarația  se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau străinătate, şi de cele care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri şi aleg să plătească contribuţia de asigurare de sănătate au de asemenea obligaţia de a depune Declaraţia unică.

Formularul și instrucțiunile de completare pot fi descărcate online de pe portalul www.anaf.ro, (la următorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/DU_PF_OPANAF_1155_2018.pdf.)

Informații necesare în vederea completării şi depunerii Declaraţiei unice pot fi obținute prin accesarea secțiunii Asistență Contribuabili de pe portalul www.anaf.ro, rubrica „Despre impozite și taxe – Despre impozitul pe venit” sau apelând la numărul 0263-210624 interior 302 asistență pentru contribuabili.

3 comentarii

  • in foamea asta mare de bani /…………….cred ca il extinde pina in 31 decemdrie si tot nu aduna destui bani ptr trintori si acolitii lor.

    • Ar mai fi de adaugat ,la trantori:hoti,incompetenti,cu privilegii nepermise unui om de rand(vezi pensiile speciale)….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.