Actualitate

”Un test pe care trebuie să-l treacă toată lumea”

”Da, pădurea nu are doar rol economic ci, mai ales, ecologic și social. Lemnul de foc care provine din pădurile statului trebuie să meargă direct spre cetățean, nu spre marii procesatori!”, a postat pe Facebook ministrul Apelor și Pădurilor, Doina Pană.

Alături de secretarul de stat în minister, Istrate Șteșco, Doina Pană a participat la videoconferința organizată de Romsilva cu toate direcțiile subordonate din teritoriu și Gărzile Forestiere din țară.


”Asigurarea lemnului de foc pentru populație este o prioritate pentru noi. Mesajul este clar: aplicarea măsurii este un test pe care trebuie să-l treacă toată lumea. Facem echipă!”, a precizat ministerul.

Ministerul Apelor și Pădurilor modifică și completează Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 617/2016. ”Am mers pe ideea ca tot ce înseamnă produse principale să fie scoase în continuare la licitație, asta înseamnă 6-6,5 milioane mc, dar tot ce înseamnă produse accidentale, produse de igienă, rărituri să le exploateze Romsilva în regie proprie sau cu prestări servicii. Deci agenții economici pot participa, dar ca prestare de servicii, scot lemnul la rampă: ăsta e lemn de foc, ăsta e buștean și de aici încolo pot licita, deci nu i-am scos de tot din cele circa 4 milioane mc care ar intra în această categorie de lemn de foc. Eu am o certitudine: 4 milioane mc se duc spre populație prin soluția pe care noi am ales-o”, spune Doina Pană.

AICI proiectul.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS