Sport

Tiberius Ionuț Buta a câștigat al 6-lea titlu de campion național la skandenberg

Sportivul Tiberius Ionuț Buta din Mureșenii Bârgăului a obținut patru medalii la Campionatul Național de Skandenberg care s-a desfășurat în acest sfârșit de săptămână la București și s-a calificat la campionatele europene și mondiale.

Tiberius Ionuț Buta a reușit următoarele rezultate:

  • tineret 90+ kg locul 1 brațul stâng,
  • tineret 90+ kg locul 1 brațul drept,
  • seniori 110+ kg locul 2 brațul stâng,
  • seniori 110+ kg locul 2 brațul drept.

”Am reușit să câștig al 6 lea titlu de campion național la Campionatul Național de Skandenberg desfășurat între 29.03.2024 și 31.03.2024 la București. Nu am pierdut niciun meci în cei 3 ani pe niciunul dintre brațe. Deși la prima mea participare la seniori la un campionat național, am reușit să ies vicecampion național la cea mai grea categorie de greutate din concurs și m-am calificat la campionatele mondiale și europene la ambele categorii”, a declarat el.

Sportivul participă la competiții din 2019. Atunci a câștigat Cupa României la Skandenberg la juniori +75 brațul stâng și pe dreaptul a ieșit pe locul doi. În 2021, a devenit vicecampion național pe brațul drept și pe stângul a obținut bronz, după care a câștigat Cupa României la brațul drept și la brațul stâng a ieșit pe 2. A mai câștigat trofeul Campionul campionilor la tineri sub 21 de ani. În 2022, a fost dublu campion național, brațul stâng și brațul drept, a luat două medalii de bronz la europene, brațul stâng și brațul drept, iar în 2023 a fost dublu campion național, brațul stâng și brațul drept. El a mai avut două supermeciuri în Londra și a reușit să le câștige pe ambele cu scorul de 3-0.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS