Actualitate

Tibi Ușeriu și o echipă de alergători străbat Via Transilvanica pentru a duce vestea marii inaugurări

Din 12 septembrie până în 6 octombrie, Tibi Ușeriu va alerga întreg traseul Via Transilvanica, de la Putna la Drobeta Turnu Severin. Este călătoria de anduranță care va duce vestea drumului și a marelui eveniment din 8 octombrie, de la Alba Iulia: “Via Transilvanica Day, The Grand Opening”, la cât mai mulți oameni.

La o lună după ce fratele său, Alin Ușeriu (președintele organizației Tășuleasa Social), a pornit la drum pe Via Transilvanica, Tibi Ușeriu, ambasador al proiectului, face prima alergare de grup, organizată, pe drumul care unește! În 6 octombrie, cei doi se vor întâlni la Drobeta Turnu Severin, la finalul traseului de 1.400 de km.

Tibi va alerga toți cei 1.400 de km de traseu, împreună cu alergători din România: Eva Hochbauer, Cornel Pop, Toma Coconea, Corneliu Buliga, Cristian Deac, Florin Alexandru, Adrian Pavel, Paul Vulturar.

”Ce și-a propus Tibi Ușeriu să facă nu ne mai surprinde. Era evident că Via Transilvanica reprezintă o provocare spectaculoasă și pentru comunitatea de alergători, nu numai pentru drumeții care îl parcurg mai în tihnă.

Și pentru că am numit cărarea noastră, “drumul care unește”, Tibi nu va merge singur, ci alături de niște alergători, pregătiți pentru provocarea de 1.400 de km. De-a lungul călătoriei lor, li se vor mai alătura diverși oameni, pe distanțe mai scurte, care își doresc să facă parte din prima alergare organizată pe Via Transilvanica. Ei pot fi urmăriți de-a lungul călătoriei, accesând acest link: https://tracktherace.com/…/trail…/via-transilvanica/race

Luni se dă startul de la Putna, iar planul este ca alergătorii să ajungă la Drobeta Turnu Severin în data de 6 octombrie, odată cu Alin Ușeriu, care face drumul la pas, și cu Sergiu Pâcă și Traian Deleanu, care sunt pe traseu cu bicicletele.

Toate aceste călătorii sunt despre celebrarea drumului și pentru a da mai departe vestea marelui eveniment de inaugurare, care va avea loc în data de 8 octombrie, la Alba Iulia în Piața Cetății!

Ne gândim la echipa de alergători. Urmează o aventură pe care o vom urmări cu sufletul la gură. Vă așteaptă un drum lung, dar atât de fain!”, a anunțat Tășuleasa Social.

Marea lansare, în 8 octombrie

”În 8 octombrie suntem în Piața Cetății din Alba Iulia, să sărbătorim Via Transilvanica Day – The Grand Opening. Ne pregătim intens pentru acest mare eveniment dedicat inaugurării drumului care unește. Ne imaginăm un târg pentru oamenii drumului, un spațiu de expoziție care să ofere oricui, șansa de a trăi experiența celor 1.400 de kilometri într-o singură zi! Vă așteptăm la Alba Iulia în cetate, în data de 8 octombrie!

Ziua de 8 octombrie va fi ziua în care vom trăi împreună experiența celor 1.400 de kilometri. Într-o singură zi! După patru ani și jumătate de la lansarea ideii proiectului Via Transilvanica în cetatea de la Alba Iulia, ne reîntoarcem să sărbătorim deschiderea oficială a traseului de lungă distanță, care leagă Putna de Drobeta Turnu Severin. Va fi o zi dedicată drumului care unește, oamenilor care trăiesc de-a lungul acestuia, ținuturilor prin care acest drum trece, drumeției, traseelor de lungă distanță, o zi de mare sărbătoare. Pe scurt, va fi o experiență care va concentra ce-i mai frumos din tot ceea ce înseamnă primul traseu de lungă distanță din România”.

Via Transilvanica, proiectul Asociației Tășuleasa Social, inițiat în anul 2018, urmărește marcarea și amenajarea unui traseu turistic și de pelerinaj de 1.400 km care pornește de la Putna în Bucovina, străbate Transilvania și se încheie la Drobeta Turnu Severin. În Bistrița-Năsăud, traseul trece pe aproape 200 km prin comunele Lunca Ilvei, Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Livezile, Budacu de Jos, Cetate, Dumitrița, Mărișelu, Șieu, Șieuț, Monor şi prin păduri proprietate a comunei Prundu Bârgăului. Scopul proiectului este să pună în valoare bogățiile cultural-istorice și naturale ale României, cu reflectare atât în comunitățile locale cât și cu ecou internațional. Fiind un traseu public, este destinat tuturor iubitorilor de drumeție, natură și sport, care vor putea să îl străbată la pas, cu bicicleta ori călare. Via Transilvanica trece prin zece județe, zone de mare importanță culturală, istorică și naturală, fiind în același timp un adevărat catalizator pentru culturile care coexistă de secole în țara noastră.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS