Actualitate

Tibi Ușeriu și participanții la prima alergare organizată pe Via Transilvanica au ajuns la Bistrița

Tibi Ușeriu și cei care îl însoțesc au încheiat, joi, la Bistrița a patra etapă de alergare pe Via Transilvanica pe care și-au propus să străbată, în întregime, în 23 de zile. Au fost întâmpinați de primarul Ioan Turc și de un grup de susținători care i-au aplaudat și le-au urat cale bună până la capăt.

Bistrițeanul Cristian Deac a avut parte de cea mai călduroasă primire. Băiețelul lui, de numai câțiva ani, a alergat în întâmpinarea tatălui, iar pe ultimii metri din etapă, bărbatul a alergat cu el în brațe.

Cristian Deac, Bistrița: .”Bucovina a fost zona cu cea mai mare provocare pentru noi: multă diferență de nivel. A fost bine că nu am prins ploaie mare, ploaie mocănească, da, dar măcar nu agresivă. Ne-a plouat și prin Bistrița-Năsăud. Traseul e frumos, am găsit nuci, fructe. Natura îți oferă multe, peisajele nu le-am prea văzut din cauza ploii și a ceții. Am prins vreme bună doar la intrarea în Bistrița-Năsăud, pe Ilve, acolo am văzut toate crestele. Planul meu e să merg până la capăt, dar iau etapă cu etapă. Termin una și mai văd”

Adrian Pavăl, Rădășeni, Suceava: ”Ne-a plouat azi, dar a fost bine. E foarte frumoasă Via Transilvanica. Mi-a plăcut mult în zona Dorolea. Și Bucovina e frumoasă, dar e mai turbată, dar aici m-am simțit foarte bine cu toate că mă doare un picior. E bine că s-a făcut și porțiunea aceasta de traseu” .

Ciprian, Iași: ”Am alergat doar bucata asta, dar a fost foarte frumos. Astă vară, am făcut o drumeție de la Putna la Tășuleasa și am auzit atunci de ce vrea să facă Tibi și am zis că trebuie să vin măcar o zi. Traseul e de pus în ramă. Îi forțez pe unii să vină pe Via Transilvanica și mi-au și mulțumit pentru asta. Nu trebuie să facă tot. Poți lăsa mașina într-un loc și să mergi apoi să o recuperezi. Trebuie doar să vrei, merită”.

Tibi Ușeriu: ”Am plecat zece, o parte au mai abandonat. Sper să ajungem la capăt măcar trei. E destul de greu, mai ales dacă plouă, iar azi ne-a cam plouat. Cred că va fi destul de greu și de acum pentru că am parcurs doar 228 de km în patru zile și mai avem peste o mie, ne-am propus să ajungem în 23 de zile, deci mai avem 19 starturi. Plecăm în fiecare zi la ora 8 și trebuie să terminăm la ora 22.00 toți câte o etapă. Trebuie să alergăm, în medie, 60 și ceva de kilometri pe zi, iar până acim, a fost o porțiune grea cu diferențe de nivel, dar ne mai așteaptă și de aici încolo multe dealuri până la Dunăre. Când am proiectat Via Transilvanica împreună cu Alin, ne gândisem inițial la 700-800 de km pe care îi puteam alerga. Nu m-am gândit că va avea 1400 de kilometri, dar s-au tot adunat. Dar e o alergare în stilul meu. Alin a plecat în drumeție în urmă cu o lună, iar eu sper să îl ajung pe ultima porțiune. Colegii cu care alerg se pot opri când vor, dar eu nu pentru că mă așteaptă Alin să parcurgem ultimii kilometri împreună. Vrem să promovăm data de 8 octombrie (când va fi inaugurată oficial Via Transilvanica la Alba Iulia – n.r.) și să promovăm și alergarea pe traseu. Oamenii ne-au așteptat prin comunele prin care am trecut. Se mișcă ceva și asta este foarte important pentru noi. Via Transilvanica este mult mai mult decât am visat eu. Pe Via Transilvanica poți cel mai bine să-ți cunoști țara”.

Mâine, sportivii vor pleca mai departe, continuând prima alergare organizată pe traseul drumului care unește. Câștigătorul competiției amicale va avea o bornă pe Via Transilvanica.

Asociația Tășuleasa Social: ”Au trecut trei zile de la startul călătoriei lui Tibi Ușeriu și a echipei de alergători! Aseară, echipa a poposit în campusul de la Tășuleasa Social. Echipa noastră nu este obișnuită să primească drumeți care au parcurs întreaga Bucovină, cu obcinele ei dificile, în doar trei zile. Dar așa o fi când schimbi ritmul și, în loc să iei drumul la pas, te pui pe alergat. Acești oameni fac o premieră: prima alergare organizată pe traseul Via Transilvanica. Și da, așa cum le spunem tuturor drumeților, le spunem și alergătorilor, dacă ați trecut de provocarea din Bucovina, nimic nu vă mai oprește să duceți la capăt acest drum, ca pe 6 octombrie să vă întâlniți cu Alin Ușeriu și cu bicicliștii neînfricați, care pare că sunt pe cai înaripați nu pe vehicule cu roți, Sergiu Paca și Traian Deleanu, la finalul traseului, la Drobeta Turnu Severin! Iar pe 8 octombrie ne vedem la Alba Iulia, să sărbătorim Via Transilvanica Day The Grand Opening! Cale bună!”.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS