Actualitate

TIR încărcat cu 200 de familii de albine, răsturnat pe DN 17 în Pasul Tihuţa

Un TIR încărcat cu 200 de familii de albine s-a răsturnat, sâmbătă, la prânz, pe DN 17 în Pasul Tihuţa, la marginea părţii carosabile, fără să existe victime. Poliţiştii fac un apel către apicultori să se îndrepte spre locul accidentului şi să-l ajute pe confratele lor să nu îşi piardă albinele care ar putea scăpa.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 13.30 în Pasul Tihuţa unde un TIR încărcat cu 200 de familii de albine care venea din Delta Dunării cu direcţia Prundu Bârgăului s-a răsturnat în curbele de pe DN 17 din Pasul Tihuţa.

Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi s-a răsturnat cu maşina în şanţ, în urma accidentului el suferind răni uşoare şi fiind înţepat de câteva albine.

Mai mulţi apicultori au fost chemaţi de poliţişti la locul accidentului să ajute la capturarea roiurilor de albine însă doar trei au răspuns apelului. Aceştia au spus că nu pot intervene până la lăsarea serii, singurul moment în care pot muta familiile de albine în altă parte în condiţii de siguranţă.

DN 17 face legătura între Transilvania şi Moldova prin Pasul Tihuţa.

2 comentarii

  • o intrebare pentru apicultori!!!! daca albinele vecinului vin si ma inteapa „moca” ….cine e vinovat?…..daca am un caine si-l musca pe vecinul meu apicultor cine e vinovat???

  • VINOVAT e vecinul apicultor … doar dacă dovedeşti că te-a înțăpat una din albinele lui, altfel rămâne probabilitatea precu că te-a înțăpat o albină a altui apicultor cu stupina amplasată, temporar sau permanent, pe o rază de aproximativ 5 km în jurul tău. :)))

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.