Actualitate Recomandări

TIR lovit de tren la Beclean. În vagoane erau 17 copii. Opt persoane rănite

(FOTO) ACTUALIZARE Un TIR care transporta material lemnos a fost lovit de un tren de călători la Beclean, la trecerea de nivel cu cale ferată spre Nușeni (DJ 172 A).

La locul accidentului care s-a petrecut joi în jurul orei 13.00 au fost trimise echipaje de descarcerare grea, de prim ajutor și terapie intensivă mobilă.

În trenul care avea două vagoane erau aproximativ 60 de călători, dintre care 17 copii în grup organizat.

Opt persoane au fost rănite

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a precizat că șoferul TIR-ului nu prezenta leziuni. Au fost evaluate medical persoanele din tren, opt având nevoie de îngrijiri medicale. Trei adulți și doi copii, toți conștienți și cooperanți, care au suferit leziuni ce nu le pun viața în pericol, au fost transportați la spital (trei persoane la CPU Beclean, două la UPU-SMURD Bistrița). Alte două persoane au primit îngrijiri medicale la locul accidentului, refuzând transportul la spital, iar o persoană a mers la CPU Beclean cu alte mijloace decât resursele medicale alocate la locul accidentului.

”La Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița au fost aduse astăzi două persoane, o femeie în vârstă de 68 de ani din Dornișoara (Suceava) și un bărbat în vârstă de 21 de ani din Beclean, victime ale accidentului de la trecerea la nivel cu calea ferată din Beclean. Femeia a suferit contuzie de coloană cervicală, iar bărbatul – contuzie de umăr. Ambii pacienți sunt conștienți, stabili hemodinamic și respirator și se află în curs de investigație”, informează SJU Bistrița.

Cauzele accidentului

”Din primele cercetări efectuate de polițiștii de la Rutieră și Transporturi Feroviare la fața locului a rezultat faptul că un bărbat de 35 de ani din Târlișua, care conducea un autotren, nu ar fi oprit la trecerea la nivel cu calea ferată când semnalele cu lumini roșii și sonore erau în funcțiune, moment în care a fost accidentat de trenul Regio 15850 care circula pe relația Cluj Napoca – Bistrița. În urma accidentului, cinci persoane care se aflau în tren au fost rănite. Atât conducătorul auto cât și conductorul trenului au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul”, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Trafic feroviar blocat

Traficul, atât cel feroviar cât și cel rutier, a fost blocat, iar polițiștii de la Rutieră și de la Transporturi Feroviare din Beclean au acționat pentru a acorda sprijin victimelor și pentru a dirija circulația pe rute ocolitoare.

La 15.35, traficul feroviar a fost reluat pe o linie. ”Traficul feroviar între staţiile Coldău – Beclean pe Someşa fost redeschis la ora 15.35, pe firul I, primul tren care va tranzita această zonă fiind trenul IR 1833, care circulă în relaţia Iaşi – Timişoara Nord. Pentru eliberarea gabaritului şi redeschiderea circulaţiei pe firul I, SRCF Cluj a acţionat în zona trecerii la nivel cu o echipă de peste 50 de angajaţi de la divizia Linii, care au intervenit cu utilaje de mica mecanizare şi motostivuitoare pentru ridicarea şi scoaterea materialului lemnos răsturnat pe liniile de cale ferată. Personalul feroviar continuă operaţiunile de intervenţie şi pe firul II, unde se acţionează pentru ridicarea şi repunerea pe şină a vagonului deraiat cu o macara de mare tonaj, astfel încât traficul feroviar să fie reluat şi pe firul II în condiţii de siguranţă”, a anunțat CFR SA.

La ora 20.00, traficul feroviar și circulația rutieră au fost reluate. ”Traficul feroviar a fost redeschis la ora 20.00 și pe firul II, odată cu finalizarea operațiunilor de ridicare și repunere pe șină a vagonului deraiat”, a anunțat CFR.

Într-un comunicat dat imediat după accident, CFR SA menționa: ”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, administratorul reţelei feroviare naţionale, informează că traficul feroviar între staţiile Coldău – Beclean pe Someş este blocat la această oră din cauza unui accident între un tir încărcat cu lemne şi trenul de călători 15850, întregistrat la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 23+889, dotată cu semnale acustice şi luminoase, care funcţionau normal în momentul impactului. Din primele informaţii primite de la faţa locului, în urma impactului, 5 călători din tren au suferit răni uşoare, şoferul tirului a rămas încarcerat în cabină, iar primul vagon din compunerea trenului a deraiat de ambele osii. La faţa locului au ajuns reprezentanţii Regionalei CF Cluj, care acţionează pentru degajarea liniilor de cale ferată şi repunerea pe şină a vagonului deraiat, precum şi reprezentanţii ISU şi SMURD pentru acordarea primului ajutor persoanelor rănite. În intervalul orar necesar operaţiunilor de intervenţie pentru retragerea tirului din zona de siguranţă feroviară, repunerea pe şină a vagonului deraiat şi eliberarea gabaritului, 2 trenuri de călători – IR 1833 şi R 4102 – sunt oprite temporar în staţiile Beclean pe Someş şi Coldău. Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A., prin personalul feroviar aflat la faţa locului, intervine operativ în zona feroviară şi acordă tot sprijinul necesar reprezentanţilor ISU pe parcursul operaţiunilor întreprinse în zona accidentului, astfel încât circulaţia trenurilor pe ruta directă Dej – Beclean pe Someş să fie reluată în condiţii de siguranţă, în cel mai scurt timp”.

Foto: ISU, IPJ

4 comentarii

  • De ce blurati ne se imnatriculare al tirului???
    Se grabea sa treaca sa descarce cat mai repede lemnul ilegal????
    Ca nu cred ca trenul a fost de vina!
    Ma gandeam astazi cand toata saptamana am vazut prin oras copilasi mici cu clasele organizati in vizite in plimbari pe rrotuare si treceri de pietoni- e saptamana altfel! – ma gandeam ca in aceasta perioda sa iasa toti politistii in strada pt siguranta! Si sa se impuna prin Lege ca in aceasta saptamana in intervalul 7.30 – 14.30 viteza maxima in localitati sa fie limitata la 40 km/ora – respect pentru urmasii nostri si pentru siguranta lor!!!
    Legi de genul asta sa-i preocupe pe politruci, nu eliberarea infractorilor!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS