Actualitate

TIR lovit de tren la trecerea de nivel cu calea ferată de la Sărăţel

ACTUALIZARE Un şofer de cetăţenie turcă a fost rănit în noaptea de marţi spre miercuri şi transportat la spital după ce maşina de mare tonaj pe care o conducea a fost lovită de un tren InterRegio pe DN 15 A la Sărăţel. În urma impactului, locomotiva trenului a fost avariată, iar acesta a avut o întârziere de două ore şi 40 de minute.

Ioan Murăşan, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Bistriţa, a declarat miercuri  că accidentul s-a petrecut puţin după miezul nopţii pe DN 15 A la Sărăţel, un nod important de cale ferată, după ce şoferul turc în vârstă de 64 de ani nu a oprit la semnalele acustice şi luminoase de la trecerea de nivel cu calea ferată.

Potrivit sursei citate, TIR-ul care circula pe DN 15 A pe direcţia Reghin – Bistriţa a fost lovit de trenul InterRegio Braşov – Budapesta la trecerea de nivel cu calea ferată de la Sărăţel, semnalizată corespunzător, visual şi acustic.  

“În urma impactului dintre locomotivă şi maşină, şoferul de 64 de ani a rămas blocat în cabina fiind scos de un echipaj de descarcerare de la ISU şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa răni la cap şi multiple traumatisme. Locomotiva trenului a fost grav avariată în urma acestui accident şi nu şi-a mai putut continua drumul. A fost dusă în depou, dar până a fost adusă alta, cei peste o sută de călători din tren au avut de aşteptat două ore şi 40 de minute”, a declarat Ioan Murăşan.

DN 15 A face legătura între Sărăţel şi Reghin, fiind recent reabilitată.

ACTUALIZARE Poliţiştii bistriţeni din cadrul Biroului  Rutier informează că miercuri, începând cu ora 12.00, circulaţia rutieră va fi oprită pe DN 15 A,  la intersecţia cu DN 17  în apropierea staţiei de carburant Lukoil.

Astfel, începând cu ora 12.00, din cauza lucrărilor care se execută pentru extragerea ansamblului de vehicule implicat în accidentul rutier produs în cursul nopţii, la trecerea la nivel cu cale ferată din localitatea Sărăţel, traficul rutier va fi deviat de pe DN 15 A pe DJ 151, pe ruta Herina-Sărăţel-Şintereag.

Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în trafic pentru dirijarea circulaţiei.

ACTUALIZARE 2 Circulaţia pe DN 15 A a fost redeschisă în jurul orei 15.15.

ACTUALIZARE 3 Cetăţeanul turc în vârstă de 64 de ani, conducătorul autotractorului implicat în accidentul rutier produs pe DN 15 A în Sărăţel, a decedat în data de 18 OCTOMBRIE, la Spitalul Clinic de Urgenţă Mureş-Secţia ATI.

1 comentariu

  • Aviz CNADNR (Compania Nationala De Autostrazi Si Drumuri Nationale din România)! Pentru prevenirea pe viitor a unor astfel de nenorociri, acolo se impune cu adevarat construirea unei pasarele peste calea ferata si nu viaducte prin Padurea Codrisor.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS