Recomandări Social

Titlul de ”Școală Europeană” ajunge și la Salva. Impresia frumoasă pe care au lăsat-o sălăuanii în Capitală (FOTO)

Școala Profesională ”Tiberiu Morariu” din Salva este ”Școală Europeană”. Cu 150 de puncte obținute în competiția lansată de Ministerul Educaiei Naționale, instituția s-a clasat pe locul 61 dintre cele 87 de școli și licee premiate.

Delegația, condusă de directoarea școlii Romana Fetti, s-a prezentat la festivitatea de la Palatul Parlamentului într-un mod special, atât elevii cât și profesorii fiind îmbrăcați în costume populare. Deputatul PSD Doina Pană le-a fost ghid, iar vicepremierul Daniel Suciu i-a primit la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Ministerul Educaţiei Naționale a premiat marți, 4 iunie 2019, cele 87 de unități de învățământ preuniversitar câştigătoare ale Competiției Naționale „Şcoală Europeană”, ediția a XVI-a, în cadrul unei festivități care a avut loc la Palatul Parlamentului.

La ediţia din acest an au fost înscrise 136 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 37 de județe și din capitală. Pe primele trei locuri s-au situat Colegiul Economic „Anghel Rugină” din Vaslui (196 de puncte), Colegiul Național „Nicu Gane” din Fălticeni, județul Suceava (190 de puncte), Liceul „Ștefan Procopiu” din Vaslui (187 de puncte). Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Fiecare unitate de învăţământ a primit certificatul „Şcoală Europeană 2019″ şi un premiu în valoare de 5.000 lei pentru dotări. Decizia privind bunurile ce urmează a fi achiziţionate aparţine conducerii fiecărei unităţi de învățământ. MEN va transfera sumele către inspectoratele școlare judeţene/ISMB, care la rândul lor au obligaţia să le repartizeze unităţilor de învăţământ.

Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să concureze din nou pentru a reconfirma titlul obținut.

Concursul „Școală Europeană” a fost lansat de Ministerul Educației Naționale în anul 2004, ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană. La cele 16 ediții au participat 2.159 de unități de învățământ din toate județele țării și 862 dintre acestea au primit certificatul și trofeul „Școală Europeană”.

1 comentariu

  • Dna „deputat” sunteti iar prietena cu Felicia, ca o vad in pozele promovate de dvs??? sefa de cabinet… dupa ce v-a otravit!?!?!? sau aia a fost asa doar… spectacol de campanie?!?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.