Titularizare 2019: Candidați mulți pentru catedre de învățători și educatoare. 76 au părăsit examenul

Holistic

Un număr de 76 de profesori care au susținut miercuri proba scrisă a examenului de titularizare la Școala Gimnazială nr. 1 Bistrița sau la Școala ”Avram Iancu” Bistrița au părăsit examenul fără să predea lucrările, în timp ce alți candidați au dat concursul fără să existe vreo catedră pe care să se poată titulariza, a spus Marcel Ivan, noul inspector de resurse umane de la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, joi, într-o conferință de presă.

”Pentru cele 48 de posturi titularizabile existente în Bistrița-Năsăud s-au înscris inițiat 566 de candidați, însă după validarea fișelor au rămas 533. La proba scrisă de miercuri au participat 487 dintre care 76 au renunțat pe parcursul examenului, așadar au finalizat examenul 411 candidați. Niciun candidat nu a fost eliminat. Rezultatele se vor afișa în 23 și 24 iulie a.c., zile în care se vor putea depune și contestațiile aici la ISJ. În prima zi până la ora 21.00, iar a doua zi până la ora 15.00. Rezultatele finale se vor afișa în 30 iulie, astfel că, în 31 iulie, avem prima ședință publică de repartizare a candidaților care au obținut nota peste 7 și în 1 august a doua ședință la care pot participa și candidații care nu au luat postul cu o zi înainte și care pot lua posturi valabile și mai puțin de 4 ani”, a spus inspectorul de resurse umane Marcel Ivan.

Potrivit acestuia, cea mai mare concurență a fost la învățători unde s-au înscris 143 de candidați pe 4 posturi, la educatoare 129 de candidați tot pe 4 posturi și la educație fizică unde au concurat 53 de candidați pe 5 posturi. La Matematică au fost 29 de candidați pe patru posturi.

”La Limba Franceză, Chimie și Geografie au fost între 10 și 20 de candidați pe niciun post titularizabil. După finalizarea ședințelor publice de titularizare, urmează următoarea etapă care se va desfășura după 20 august. Vor fi detașări în interesul învățământului, detașări la cerere, supliniri și în 30 august se va face repartiția pentru plata cu ora. Etapele de mobilitate se vor finaliza în septembrie când va avea loc și concursul organizat la nivelul ISJ cu ședința publică în 6 septembrie”, a mai spus inspectorul Marcel Ivan.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.