Actualitate

Toamna astronomică începe cu vreme neobișnuit de caldă

Echinocţiul de toamnă, când Soarele se află pe ecuatorul ceresc, are loc anul acesta sâmbătă 23 septembrie, când începe toamna astronomică.

Ziua va fi aproximativ egală cu noaptea începând din 26 septembrie.

Începând de la această dată, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopţilor să crească, până la data de 22 decembrie, când va avea loc momentul solstiţiului de iarnă.

România va trece la ora oficială de iarnă în noaptea de sâmbătă 28 spre duminică 29 octombrie, când ora 04.00 va deveni ora 03.00, ceea ce va face ca ziua de duminică 29 octombrie să fie cea mai lungă din acest an.

Vremea, în schimb, va fi de vară la începutul toamnei astronomice. ”Pregătiți piscinele, sâmbătă va fi o zi neobişnuit de caldă pentru această perioadă din an! Temperaturile, cu până la 10 grade mai ridicate față de normal, vor urca vertiginos spre sau chiar uşor peste 30°C, în condiții de cer variabil, mai mult senin”, informează Meteo.BN.

Meteorologii estimează că temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă până spre finalul lunii octombrie. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare, în următoarele două săptămâni, ulterior acestea urmând să se apropie de valorile normale perioadei.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS