Actualitate

Cluburile de noapte și barurile din Bistrița, verificate cu sonometrul

Cluburile de noapte și barurile din Bistrița vor fi verificate și în acest sfârșit de săptămână dacă respăectă nivelul de zgomot admis, anunță Poliția Locală care are în dotare un sonometru. Cei care depășesc limita admisă vor fi amendați.

”Vara s-a terminat, toamna își intră încet-încet în drepturi iar bistrițenii au început să petreacă serile de weekend în cluburile de noapte, baruri sau cafenele. Tocmai de aceea, suntem la datorie și am început controalele de noapte alături de colegii cu atribuții pe linie de ordine publică! Am început de weekend-ul trecut, doar că am păstrat secretul … Cu sonometrul din dotarea Poliției Locale, colegii de la compartimentul Control Comercial și Protecția Mediului au efectuat verificări și măsurători a nivelului presiunii acustice din perimetrul cluburilor de noapte și barurilor. Continuăm și weekendul acesta…”, a transmis Poliția Locală Bistrița.

Instituția reamintește că tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00 – 08.00 și 13.00-14.00 constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei.

Între orele 14.00 -16.00, respectiv noaptea între orele 23.00 şi 7.00, zgomotul nu trebuie să depăşească 30 de decibeli. În afara acestor intervale orare, valoarea poate creşte la 35 de decibeli.

23 comentarii

 • Poate verificati si autoturismele/motocicletele cu tobele modificate care suna infernal in fiecare seara/noapte. Hai, ziua mai treaca-mearga, inteleg sa-si faca damblaua, dar seara/noaptea cat de nesimtit sa fii incat sa te doara in kur de un bulevard intreg? Daca tot aveti aparatura asta, poate ii ardeti la buzunar si pe gibonii respectivi.

  86
  11
  • Să nu uităm de muzica din mașini, dată la maxim…..și de muzica din blocuri și de la case ….. dată la maxim cu orele, așa cum s-a întâmplat weekendul trecut și într-un cartier rezidențial din Unirea unde, de la 18 la 02 dimineața muzica a răsunat non stop, la volum maxim…..unii cică au voie să mai asculte ocazional muzică la ei in curte că doar la fel e și la bloc….poftim?!!!!! Nu există nici un pic de respect față de vecini, față de nimeni și de ce, pentru că avem bani și nu ne pasă de amendă, ‘doar ce mare lucru, o plătesc și continui’……faza cu orele de liniște e aiurea și ar trebui desființată din lege, zgomotul ăsta degeaba nu trebuie să deranjeze pe NIMENI indiferent de oră!!!!!!

   42
   9
 • În loc de sonometru mai bine verificați-i cu „drogometru”, că de la puțin zgomot peste program n-a murit nimeni, dar de droguri, da!

  28
  15
 • Verificați motocicletele și mașinile cu tobe modificate. Sunt un dezastru pentru sănătatea psihică a bistrițenilor. Confiscați și distrugeți cum au făcut în New York. Treceți cu buldozerul peste ele.

  35
  10
 • Ii rugam sa vina in control și prin localitățile componente ca aparținem de oraș ori de noi au uitat seara ii dezastru , haideți și noi vrem liniște nu gălăgie , ATV noaptea turate și muzica boxe niște puștani !!! Va asteptam in cartiere !! !!!

  19
  10
  • Da, si la villa franca sa se masoare. Dar nu langa, ci in imprejurimi. Multe astfel de localuri au fata foarte bine izolata, dar nu si spatele sau lasa geamuri deschise si stand in fata localului chiar nu auzi nimic. Dar mergand la 20-30 metri in lateral se aude bass, tiuit de lautareasca, etc. Nu e normal. Trebuiesc scoase din localitati, si localitatile sa fie rezidentiale.

   6
   8
 • Recomand să se verifice dacă se respectă nivelul de zgomot admis la dispozitivele de semnalizare de la trecerile la nivel cu calea ferată (ex.: Str. Cuza Vodă)!

  5
  8
 • De acord cu toate comentariile si propunerile de mai sus si in plus, avand in vedere faptul ca in afara intervalului de liniște legal, se poate atinge nivelul de zgomot de până la 35 db, as propune si verificarea nivelului de zgomot din apropiere locurilor de joacă dintre blocuri sau a celui facut noaptea de masinile Supercom… . Asa, de curiozitate, macar!
  P.S. După ultimele studii, zgomotul chiar poate ucide.

  9
  10
  • Si nu doar zgomotul facut de ce-i de la Supercom cand isi golesc containerele ci mai grav este scurgerea levigatului pe asfalt si ei pleaca nesimtiti lasand in urma „crema”din conatinere sa bucure simturile olfactive ale locuitorilor din zona plus marele isc bacteorologic de la asemenea scursuri!

   10
   8
  • „Ce este bunul-simt?
   Păi,
   După ce plătești destul de bine niste meseriasi ca sa-ti puna gresie. Dupa ce termina, observi ca ușa nu se mai inchide. Si ca sa nu ai parte de un derapaj serios, spui ca e bine si așa, nu am pus decât pe hol…..

   Te duci sa te odihnești si surpriza, nu reușești pentru ca vecinii nu mai tin cont de ora, folosesc la doua noaptea mașina de spălat, fac dus având televizorul dat la maxim, chipurile sa nu piardă ceva din transmisie, sau pregătesc carnea pentru un șnițel, o bat ca sa fie frageda.

   Pentru ca ai mai fost pățit, nu mai alergi sa dai telefon☎️ la politie, sa astepti o ora, două, pana sosesc, ci apelezi la o metoda care nu aduce deranj, – iti pui, in urechi, dopuri–. La inceput te jenează mai rau decât vecinii, dar ce nu faci pentru liniste!??

   Sunt doar câteva gânduri, așa ca nu voi mai aminti de cum esti tratat de funcționari, de gropile din șosele, de mizeria pe care o intalnesti in multe locuri, de gesturile obscene si actele de violenta. Si in toate aceste cazuri nu-i vorba de neștiință, ci de lipsa bunului simt.”.!!!

   Foto din link este grăitoare!
   https://m.crestinortodox.ro/editoriale/bunul-simt-120964.html

   9
   1
 • BN 34 DTM …BMW NEGRU. Am și un filmuleț cu el, tobe modificate, zgomot ca la raliu, a trecut chiar și pe lângă primărie,dar se pare ca ni a deranjat pe nimeni…..

  15
  7
  • „Invidia tot crește, chiar și între frați / Iar cei ce nu greșesc, sunt vinovați!” (Laurențiu Duță)

   4
   10
  • Ion Slavici nu a scris versuri, dar de unde să știi tu, când de-abia înveți să pui iii-urile. Cu manelismul nu înțeleg ce vrei să spui, că ești manelist din tată în fiu? Nu e o rușine, doar că eu nu cunosc genul, dintre noi doi doar unul a pomenit de manele iar acela nu sunt eu!

   2
   9
  • Laurențiu Duță era ?..Este un solist al trupei „3rei Sud Est”. E genul pop, nu manelist….whatever!
   Am deviat de la subiectul ZGOMOT…

   5
   1
 • Da, si la villa franca sa se masoare. Dar nu langa, ci in imprejurimi. Multe astfel de localuri au fata foarte bine izolata, dar nu si spatele sau lasa geamuri deschise si stand in fata localului chiar nu auzi nimic. Dar mergand la 20-30 metri in lateral se aude bass, tiuit de lautareasca, etc. Nu e normal. Trebuiesc scoase din localitati, si localitatile sa fie rezidentiale.

  2
  6
 • Piața muzicală în cluburi…vai. Ambii DJ de la Anytime ,Ring Club utilizează acriași rețetă în fundal un ritm de tobe și bas care devine redundant la un moment dat și plictisitor, cu replayul reușit sacadat a câtorva melodii unele mai reușite sau altele no. La Ring nu știu e exact aceiași atmosferă de la discoteca de la Clubul Tineretului din anii 90 în esență la nivel de distracție ..unde numeroși membrii din crima organizată racola fetele de trimis la prostituție la exterior. Îi recunoști după frizură , alură sportivă și „învățămintele „fraților Tate . Eu o cultură degrandantă a femeilor care încurajeză sexul primar , femeia minoră obiect sexual ce are priză. Fetele tinere își pun o tonă de make-up , atenție maximă la imagine. Sensul de distracție îmi pare pervertit. „Substanțe” „consum” Plus scandalagii vedetă ce vor să reușească cu simbolurile americane. Un concept cultural Fast & Furios românesc. Punct pozitiv , mai există totuși o formă de control și civilitate.

  6
  0
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS