Actualitate

Toată Secția Interne de la Spitalul de Urgență Bistrița va fi testată Covid-19 după o ”întâmplare regretabilă”

Personalul de la Secția de Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița – 9 medici, 20 de asistente și 14 infirmiere – va fi testat pentru Covid-19. Aceasta în urma faptului că un pacient de 77 de ani din Ilva Mică – internat aici – a decedat după ce a fost externat din spital și abia apoi s-a aflat că acesta era infectat cu noul coronavirus, rezultatul testului sosind după decesul acestuia.

Managerul spitalului, Gabriel Lazany, a declarat că bărbatul din Ilva Mică s-a internat în data de 22 martie cu bronhopneumonie, a fost externat în 30 martie a.c., iar în noaptea de 30 spre 31 a decedat acasă. Rezultatul testului pentru Covid-19 a sosit abia azi.

”Pacientul s-a internat pe data 22 martie a.c. în Secția Interne. La momentul acela nu se încadra în definiția de caz și de aceea a fost internat la Interne și nu la Boli Infecțioase. În data de 23 martie a.c., medicul curant a cerut un consult de specialitate de la Secția de Boli Infecțioase. Medicul care a făcut consultul a recomandat recoltarea de probe pentru a se vedea dacă pacientul e infectat cu Covid-19. În data de 30 martie, pacientul a fost externat înainte să vină rezultatul testului, lucru care, din punctul meu de vedere, este regretabil. Pacientul nu trebuia externat până nu era situația lui medicală foarte clară. În data de 1 aprilie, astăzi, au venit rezultatele, iar pacientul este Covid pozitiv. A început o anchetă epidemiologică la nivel de spital, astăzi și mâine întregului personal al Secției de Medicină Internă îi vor fi recoltate probele și va fi testat. Sperăm să vină mai repede rezultatele pentru că la Cluj s-a mărit capacitatea de testare și ni s-a promis că toate rezultatele vin în 24 de ore. Sperăm să fie totul în regulă”, a spus Lazany.

Managerul SJU a spus că, din păcate, medicul curant este cel care a luat decizia de externare a pacientului: ”S-a deschis o anchetă internă pentru nerespectarea procedurii, pentru că pacientul trebuia să rămână internat până era situația lui medicală clară. O să vedem ce va reieși din anchetă și de ce nu a fost transferat la Boli Infecțioase. Pacientul a completat declarația pe propria răspundere și nu era unul care să se încadreze în definiția de caz. Nu a fost în străinătate, nu a luat contact cu nimeni care s-a întors. Medicul are voie să lucreze, nu e stabilită nicio culpă medicală”.

Întrebat ce măsuri se vor lua dacă se confirmă că vreun cadru medical este infectat cu Covid-19, Lazany a răspuns: ”În primul rând noi am aplicat separarea personalului. Ei au lucrat în ture diferite fără intersectare. În cazul în care unul sau mai mulți sunt infectați, tura respectivă să fie izolată, urmând ca cealaltă să preia activitatea secției. Secția nu se va închide, va fi dezinfectată, se vor face toate procedurile. Câtă vreme personalul se izolează nu este motiv să închidem secția”.

El a declarat că, în prezent, la Secția de Boli Infecțioase sunt internați 13 pacienți cu Covid-19, printre aceștia numărându-se și o infirmieră de la Secția de Boli Infecțioase, care a intrat în contact cu femeia din Salva.

”Dintre cei 13 niciunul nu e la ATI. Cel mai tânăr pacient are 13 luni. La ATI avem patru pacienți suspecți, încă neconfirmați. Aceștia sunt în stare gravă, deci au nevoie de tratament special. Medicul din Năsăud e asimptomatic. Nu are probleme”, a spus Gabriel Lazany.

Întrebat dacă îl îngrijorează situația, Lazany a spus: ”Categoric că mă îngrijorează fiindcă din așa ceva lucrurile pot să degenereze, să ajungem la mai mult personal infectat. Personalul infectat s-a dus acasă, infectează pe alții. Vă dați seama că așa se răspândește epidemia asta”.

”Singurul lucru care ne îngreunează activitatea e rezultatul probelor care vine foarte târziu. Dacă de la început ar fi venit rezultatele foarte repede, gestionarea pacienților ar fi fost foarte ușoară. Din păcate, ultima oară au venit rezultatele după opt zile. Au fost și defecțiuni la aparatele de la Cluj și atunci pacienții au devenit irascibili. Pe perioada cât sunt suspecți cei asimptomatici este un tratament ușor pe bază de Paracetamol pentru că medicamentele prescrise pentru Covid-19 se dau doar la pacienții care sunt confirmați”, a conchis managerul.

Bărbatul din Ilva Mică ar fi fost deja înmormântat.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat ”Decesul 87”:

”Bărbat, 77 ani, din jud. Bistrița-Năsăud. Internat din 22.03.2020 în SJU Bistrița – Secția Boli Interne, cu diagnosticul: BPOC acutizat, Cardiomiopatie dilatativă, Cardiopatie Ischemică Cronică, Fibrilație atrială cu alură rapidă, Insuficiență Cardiacă Congestivă stadiul III, Extrasistole ventriculare, Pneumonie interstițial, Pleurezie mică închisă dreapta, Hipertrofie de prostată, Insuficiență Renală std. III.

Recoltare probe biologice pentru Covid-19 în 24.03.2020. Externat în 30.03.2020 înaintea primirii rezultatului pentru Covid-19 (pe biletul de externare este precizat: evoluție favorabilă sub tratament, recomandare de continuare a tratamentului). Confirmat cu Covid-19 în 31.03.2020, probă lucrată în Laboratorul IRO Cluj. Decedat acasă în 31.03.2020”. 

Iată ce a transmis Primăria Ilva Mică:

”În atenţia cetăţenilor comunei Ilva Mică !!!

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Ilva Mică, prin preşedinte – Primarul comunei Ilva Mică, întrunit în şedinţă, azi 01.04.2020, comunică următoarele măsuri:

 • Sesizarea Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Instituţiei Prefectului-Judeţul Bistriţa-Năsăud şi Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistrita-Năsăud, cu privire la efectuarea unei anchete epidemiologice în regim de urgenţă datorită deceselor produse în ultimele două zile;
 • Recomandarea către toţi cetăţenii care au intrat în contact cu familiile decedaţilor ca să se autoizoleze 14 zile şi să anunţe de urgenţă medicul de familie, Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud şi autorităţile locale, la următoarele telefoane
 • Medic familie – 0263.373.553, 0753.967.185
 • Direcţia de Sănătate Publică BN – 0263.217.337, 0263.231.592
 • Primar – 0752.069.030
 • Viceprimar – 0743.129.405 PRIMAR HOREA AUREL
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1137386766614394&id=100010292441222

36 comentarii

 • Cât mama naibii mai durează sa vina kiturile alea și să se testeze și la Bistrița suspecții de Covid? Priviți la ce situație s-a ajuns in acest caz în care un infectat cu Covid este lăsat pe picioarele lui sa isi infecteze familia și o întreagă comună.Gargara multă și impotență maximă.

  • No Radule, l-ai umflat intr-una pe Lazany, ai pompat intr-una milioane de euro in spitalul judetean! Poze..poze…poze, zi de zi poze !
   Sa-l vedem acuma pe marele manager de spital! Cum o scoate zilele urmatoare?

  • Este inadmisibil sa vina omul la spital , sa stea acolo cateva zile infectat, sa i se faca test si sa plece acasa infectat inainte de rezultatul testului.
   Pe cati medici , asistenti si bolnavi i-a infectat acel om?
   Pe cati membri ai familiei si pe cati consateni i-a infectat acel om?
   Cati oameni au fost infectati de personalul medical care a intrat in contact cu acel om?
   Pe cati oameni au infectat membri familiei acelui om in ultimele zile?
   CINE RASPUNDE PENTRU NERESPECTAREA PROTOCOLULUI ?

  • Eu nu cred!!! Oameni rai, nemultumiti, postaci… Spitalul Judetean are cel mai bun manager din lume, s-a sacrificat si a acceptat pentru noi nerecunoscatorii, conducerea acestui spital si l-a dus la performante greu de egalat chiar si de catre spitalele din Viena.. au fost luate masuri in urma cu luni de zile, cand altii nici nu auzisera de aceasta pandemie, avem personal de inalta calificare, echipamente, avem aparate de testare, chituri.. Felicitari!!! Au fost alocate fonduri de milioane, trilioane, catre conducerea Consiluilui Judetean, care de asemenea si-au sacrificat firmele de casa, le-au dat contracte, peste contracte, toate legale, mai marii judetului au muncit zi si noapte la semnat, la pozat, la laudat.. Felicitari!!! Acum toti culegem roadele… Dumnezeu sa ne ajute! Ei nu mai pot! Au facut tot ce le-a stat in putinta, sa-si ia salariile, sa-si ia numeroasele beneficii care au venit la pachet cu banii aruncati aiurea pe lucruri care n-au nici o legatura cu actul medical, atat materiale cat si de imagine, iar noi toti suntem părtași pentru ca fie am facut parte din marea familie a celor care au avut ceva de castigat, fie nu ne-a pasat atata timp cat am putut sa ne tratam in Turcia, fie am considerat ca noi suntem prea „mici” in fata acestei masinarii, nici nu mai contează! Felicitari tuturor! Felicitări tuturor celor implicati de acum in urmatoarea perioada, personalului medical infectat, pacienților Ati, mortilor.. Felicitari!!! Dumnezeu sa ne ajute!!!

 • ba chitre ordinare,se gasesc pe piata combinezone la 20 eur,din gramada de bani care o castigati lunar trebuia sa va cumparati unul pe zi,sa faceti si voi doua luni un sacrificiu.

  • Ce nu faci tu 6 ani de școală, și cea mai grea facultate cu examene foarte grele, nopți nedormite etc, încă 6 de rezidentiat, sa ai responsabilitatea vieților ce se afla în mana ta, suferința în jurul tău zilnic, iar la tot sacrificiu asta sa se mai adauge jigniri aduse de inteligenți ăștia ca tine? Sacrificiul asta, investițiile în atâția ani de școală, în materiale pentru școală etc. merita respectat, atât financiar cât și ca atitudine.
   Echipamentul de protecție trebuie asigurat de angajator, însă e greu de înțeles sistemul pentru cineva care doar comentează fără sa își plătească asigurările de sanatate însă beneficiază de ele în detrimentul celor care, atunci când au nevoie și ei, după ani de cotizație nu mai au condiții de tratament.

 • Medicul care a semnat externarea, chiar nu a fost curios sa afle cu ce rezultat va veni rezultatul testului pacientului ?
  Scuzati-ma, asta nu-i gluma de 1 aprilie ! Aici e vorba de lipsa crasa de profesionalism !

  • numa tu ai facut scoala ma,se stie,medicii sunt printre cei mai ingramaditi oameni,in afara de meseria lor nu au mai citit nimic,tu esti cazul tipic.
   tara asta e o fundatura din punct de vedere medical,bn este mai rau,un cur.
   acum se vede cat sunt de diletanti si lasi.

 • Prima grija a autorităților a fost închiderea bisericilor, ca vezi-doamne acolo e cel mai mare focar de covid, iar din spital se externeaza bolnavi gata infectati, „pregatiti” sa dea mai departe in familie. Iar DSP ce face in cazul asta: nimic. Vai de noi!

 • Astea sunt ”Întâmplările regretabile” care se produc, când un CONTABIL – Lazany – conduce un spital, un MEDIC – Buta – face politică în spital, pentru imaginea publică și capitalul politic al unui POLITICIAN – Moldovan, toți cu binecuvântarea unui PREOT – Andrecuț. Mor oameni.
  Formula de succes: Contabilu, Medicu, Politicianu, Andrecuț (este totuși o diferență între ceea ce face Preotul Andrecuț și ce fac majoritatea Preoților care-și văd de slujirea Altarelor și lasă politica în seama mirenilor)
  La toate procesiunile, Bistrița, Nicula, etc. Moldovan și Buta, de-a dreapta și de-a stânga lui Andrecuț, de parcă ar fi Arhidiaconi.
  Cum poate să-i umilească în așa măsură pe adevărații preoți cu Har și Dar de la Dumnezeu, astfel încât să accepte a fi flancat de doi neica nimeni raportat la ierarhia bisericii.
  Astea sunt derapajele, lipsa bunului simț, a deontologiei profesionale, promovate de șleahta de corupți, care au condus România în anii de după revoluție. Toate cu binecuvântarea și promovarea a unora din mai marii Bisericii.
  Toată stima pentru Biserică, pentru slujitorii ei devotați trup și suflet Sfântului Altar și Sfintei Liturghii.
  Trebuie scoasă politica din Biserici și Biserica din politică, la fel cum trebuie scoși contabilii din conducerea spitalelor, ca să nu mai apară Întâmplări regretabile.
  Trebuie resetate valorile, abordările.

  • Am fost si eu contactat de catre conducerea spitalului pentru a ajuta cu o suma de bani in vedeta achiziționării de materiale de protecție.Nu o sa fac asta.De ce? Salariile angajaților din sectorul administrativ sunt destul de mari având in vedere nivelul de trai al romanilor. Din informațiile care le dețin, in ultimul an pe langa salariile “decente” , “și-au mai oferit” asa zisele stimulente in valoare de sute de mii de lei, totul pe ochi frumosi. Indicat ar fi sa faceti bine acum sa returnați acei bani si o sa fie in sfarsit materiale pt protecția personalului suficiente!!!!!!!

 • Mica reflectie sumara. La inceput de criza.
  Puncte pozitive: S-a actionat rapid si repede pe linia carantinei , masurilor de incetinire a propagarii la nivelul populatiei largi, in sensul ca daca masurile respective nu ar fi fost adoptate, probabil azi am fi fost mai ceva. Masuri de ordine publica, salutare.
  Puncte negative si nevralgice.
  Sistemul medical nu e la inaltimea asteptarilor, se pare chiar daca s-a investit relativ recent in tehnologii si echipamente din cauza unor greseli medicale. De protocol, de manipulare. Nu era nici inainte de pandemie extrem de performant , daca e sa ne uitam la ratele de infectie din spitale. Acolo vorbim de fiecare gest profesionalisat de la dezinfectarea clantei pana la cea a bisturiului, de la modul cum cel care efectueaza admisia femeia de serviciu, sau liftiera intelege sa-si spele mainile si sa nu-si duca mana la fata, sa respecte ..e o provocare enorma dezvoltarea reflexelor..vad chiar la mine am automatismul de a-mi duce mana la fata, desi e gestul prin care covid19 isi gaseste cel mai probabil calea de a intra in organism.
  Acum e intrebarea de ce medicii in loc sa se planga, sa demisioneze , sa cedeze psihic(ceea ce de altfel poate fi absolut uman) nu accepta rezilient rolul de erou si sa EDUCE POPULATIA.
  In plina pandemie in China reprezentantul WHO , doctorul canadian Bruce A, a oferit o mostra de profesionalism desavarsit. S-a deplasat lipsit de masca si de manusi.
  Pentru ca stia STIINTIFIC atat timp cat mainile iti sunt dezinfectate si ESTI CONSTIENT de gesturile tale CA NU-TI DUCI MANA LA GURA OCHI NAS esti protejat in mare masura de infectie.E mesajul unor doctori din salile care fac triajul in spitalele nord americane..in prima linie. E greu de obtinut disciplina respectiva dar e un efort continuu.
  De altfel purtatul mastilor de orice tip, are punctul pozitiv de a reduce comportamentul ducerii mainii la fata.

  Sfaturile astea simple se pot aplica de catre toti.

  -nu iti duci mana la fata fara sa fie dezinfectata.
  -dezinfecteaza mana, des, spala-te des cu apa cu sapun mai ales dupa ce atingi obiecte pe care altii le ating. Nu costa o avere.
  -stai la cel putin 2 m de cei din imprejurul tau, evita contactul.

  Apoi mai exista celalalt adevar. Verifiabil.
  80 % din populatie va trece relativ usor cu simptome usoare.
  15 % da, vor avea nevoie de ingrijiri specializate
  5% mai ales dintre cei peste 65 de ani sunt la risc letal. ASTA NU INSEAMNA CA CEI TINERI SUNT PROTEJATI CU ORICE PRET(cred ca s-a facut o greseala dezvaluind cine e mai la risc, unii dintre tineri au adoptat comportamente iresponsabile la risc) Complicatii pot aparea.

  Iar dupa criza, trebuie inceput a practica un nou tip de educatie .
  Invatata populatia ce inseamna informatie pertinenta. Educata. Nu cu prejudecati religioase. Nu tu miracole, nu tu prabusirea in abis, nu tu viata dupa moarte.
  Si alte bazaconii. Cel putin nu la scoala. Cei care vor sa creada, foarte bine la biserica , casa de rugaciune duminica. Dar elevul roman ar trebui scos de pe banda rulanta a indobitocirii spiritului critic si a solutiilor bidon.

 • Păi cum măi băieți că voi ați rezolvat problema încă din 17.03. Uite dovada:
  https://timponline.ro/aparatul-film-array-noul-standard-in-diagnosticarea-covid-19-a-ajuns-la-sju-bistrita/
  Deci aveați capacitatea așa cum zice șeful la bani să eliminați toate celelalte cauze posibile de rămânea Covidul. Păi cum, am dat toți banii aia numai ca să-și facă tovarășul președinte încă o poză? Numai mascat nu avea.
  Și apoi, în stare de urgența epidemiologică aplicați aceleași vechi proceduri. Adică îi externați pe cei care sunt pe moarte? O să vedeți pe dracu când o să vină rezultatele anchetei. Pacientul nu se încadra în definiția de caz în 22 la internare dar definiția de caz s-a schimbat în 27. Și voi i-ați făcut testul ală bun nu alea nașpa din articolul de mai sus și n-ați mai așteptat să aflați rezultatul. Apoi știați că din 31 o să fie în responsabilitatea voastră exclusivă dacă testul era pozitiv și v-ați zis să nu vă stricați palmaresul. Cât cinism! L-ați obligat să semneze declarația de externare în speranța că veți putea ascunde totul sub preș ca la Suceava.
  În Italia și Spania în cazuri similare familia nu se mai întâlnește cu decedatul. Voi ați încălcat orice normă sanitară și de bun simț și v-ați dat cu firma-n cap de la primul caz. O să vedem câte cazuri de infectare o să apară după asta la Ilva Mică, la spital și în județ ca să înțelegem mai exact ce au făcut în epidemia SARS Cov-2 campionii pe NATO în exhibare media.

 • Încă un exempu de prostie+corupție+++.Acest om C. V. suferea de cancer în fază terminală.Feciorul lucrează la CFR,iar în timpul liber e și instructor la școala de șoferi la Bistrița,nora celui decedat asistentă medicală,oricare din cei doi ,fiu și noră au putut să-i transmită omului cu imunitatea scăzută boala.Pînă aici nimic anormal ,dar mai departe intervine prostia și corupția.Familia solicită medicului să-l externeze,să nu moară în spital,medicul,nu am dovezi sau probe este ,,convins” și-l externează ,deși a observat că-i suspect de coronavirus.În plus după ce moare în loc să nu permită nimănui să intre la el,fac priveghi cu neamuri,cunoștințe,vecini ,că no odată moare omul,consătenii ,ceferiștii colegi cu feciorul vin cu bani,cu îmbrățișări,condoleanțe.Noroc ,cît poate fi numit noroc ,că a venit rezultatul și urgent au intervenit DSP,mascații și l-au înmormîntat de urgență ,că alfel în această seară era ultima noapte de priveghi,lume multă,mîine înmormîntarea creștinească,apoi pomene ca la vecinii noștri din Feldru.Nu judecăm pe nimeni,dar azi multe familii din Ilva și nu numai stau îngrijorate,colegii din Bistrița a feciorului,colegii asistentei,medicii și asistentele din spital și alții.Asta pt că cineva a lăcomit la banii adunați în priveghi,medicul din Bistrița nu a respectet procedurile…

  • Hai laducule odată cu aparatele alea de testat! Că te tot bateai cu caramida in piept că TU le ai descoperit! Hai treci acolo în prima linie cu nevasta ta cu tot? Poate o iei și pe Mihaela Ivan,că tot postează mesaje sponsorizate cu mărețele realizări psdiste!Nu mai face poze cu „realizările” tale mărețe! Bine că încasați împreună cu nevasta ta și cu frate tau sute de milioane lunar! Nerusinatilor!

 • Dezastru!!!
  Din 22 martie si pana azi…cel putin un medic a fost infectat care la randul lui a infectat pe altii…s.a.m.d.
  O sa ajungem ca in jud. Suceava!!!

  • Sa-si dea demisia Lazany ca nu-i capabil Guvernul sa autorizeze aparatele de testare si nu trimite kit-uri, asa-i? Probe prelevate in 24.03 si rezultat sosit in 31.03. Fix pe viteza de vorbit a supremului!

 • ”Pe perioada cât sunt suspecți cei asimptomatici este un tratament ușor pe bază de Paracetamol pentru că medicamentele prescrise pentru Covid-19 se dau doar la pacienții care sunt confirmați”, a conchis managerul.

  Bărbatul din Ilva Mică ar fi fost deja înmormântat………..Asta da profesionalism!!!!!!!

 • Kiturile vin cand e gata corona virus si nu va mai fi nevoie de ele … doar se mai scot niste bani de la buget … este incredibil ce se intampla si golanii ăștia sunt încă la putere … cat a donat domnul lazany din afacerea proprie spitalului?

 • De fapt fiecare dintre voi are dreptate, dar sintetizand toate parerile pot sa-mi dau seama ca a fost un concurs”nefericit” de imprejurari care au dus la acest incredibil eveniment:
  – Un manager SJU uns pe criterii politice, caruia i s-a facut o reclama mai ceva ca la Artro Stop.
  – Achizitii facute pe criteriul „clientela politica” sau firme de casa care accepta cu nonsalanta zeciuiala, totul la suprapret, totul ascunzand interese de ordin personal, vezi ultima achizitie importanta, la moda , de sezon, cu reclama aferenta facuta in presa, dar , care dupa cum vedeti este de nefolosit, cu toate ca Aparatul FilmArray este ultimul ragnet in materie si doar noi il avem la Bistrita, datorita excelentului management
  – Medici angajati dupa criteriul, este bun daca accepta sa vina la Bistrita, ca sa aratam cat de performant este menegementul… si pe ce salarii vin !!!, pe luna, cam cat castiga un amarat in Leoni intr-un an
  Si cate ar mai fi de spus, dar este clar suma motivelor acestei situatiii este : IMPLICAREA POLITICULUI IN TOT CE MISCA SI DIN TOT CE SE POATE OBTINE UN PROFIT, CORUPTIE, PROMOVAREA INCOPETENTEI, CA REZULTAT AL PRIMELOR DOUA MOTIVE SI INDIFERENTA NOASTRA LA TOT CE SE-NTAMPLA PE LANGA NOI… facem bancuri, radem, nu ne place, dar acceptam

 • sa fie atenti, si doctorul ciomu a avut o intamplare regretabila, ULTIMA!
  pt ce sunt platiti, exista protocoale etc, nu ca a insistat familia, ma da ma lasi

 • Ba incompetentule, ce ture fara intersectare? Aia au sanse sa fie toti infectați de-acolo.m-am lămurit care-s promovați de PSD- toti prostii si sclavii.Dute ascunde-te pana nu te ascund astia…..

 • I-a sa te vad cand o sa se imbolnaveasca mamica ta tot asa o sa inchizi TV-ul? Ignoranta nu salveza vieti. Cred ca asa s-a intamplat si la Ilva Mica si acum uite au o intrega veselie.

 • SA VA FIE RUSINE!!! Unde faceti testarea???????????? La Cluj???? Cei de la cluj, n-au bolnavii lor???? N -au personalul lor medical???? Laboratoarele lor isi lasa toti profesorii si medicii lor sa astepte ca vin cei de la Bistrita???? Unde sunt banii si investitiile de milioane???? Unde sunt marile firme din judet??? Care ani de zile au luat contracte cu statul? Unde-i Dimex??? Unde-i omul anului, d-nul Iugan? Frasinul??? Indemanarea??? Unde sunt firmele domnului primar Cretu, abonate la bani publici acordati pe situatii de urganta???? Sau firmele care agata luminite de Craciun prin oras??? Sau borduri??? Unde sunt toti binefacatorii acestui judet??? N ati gasit 55000 euro , cat costa un aparat???? Unde-i MAI MARELE MANAGER???? Suntem cred ca singurul municipiu resedinta care inca NU FACE TESTE!!! Oradea are 3!!! Pana si la Vatra-dornei s-a achizitionat, care nu-i centru universitar, daca asta vreti sa invocati… Sa va fie rusine!!!! Astea sunt rezultatele anilor de corptie si de baroneala!!! Sa dea Bunul Dumnezeu sa fiti primii care aveti nevoie!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS