Social

Tradiții păguboase pentru mediu. De Sânziene, la Maieru sunt aprinse anvelopele uzate

Cetățeni care aruncau dintr-o mașină anvelope uzate într-un bazin dezafectat au fost filmați, iar primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, a cerut Gărzii de Mediu, pe baza acestor dovezi clare, să-i amendeze pe cei certați cu legea și cu bunul simț. Primarul menționează în postarea sa că mașina avea numărul BN 64 LAZ.

”GARDA DE MEDIU ⚠️⚠ ATENȚIE ⚠ Peste 100 de camere automate montate pe toată Valea Someșului, încep să dea roade, chiar dacă bate vântul! ANIES, MAIERU, VALEA SOMEȘULUI, ASTĂZI!!!BN-64-LA!!!”

După verificările făcute de Garda de Mediu a reieșit faptul că oamenii au aruncat anvelopele într-un bazin dezafectat ca să le aprindă de Sânziene, ”conform tradiției”. Se pare că oamenii adună în locul respectiv timp de un an pneurile uzate ca să poată face un foc mare de fiecare dată.

Comisarii de mediu le-au explicat localnicilor că acest lucru este extrem de păgubos, fumul care se degajă fiind o sursă de poluare pentru atmosferă.

Reamintim că la inițiativa lui Traian Ogâgău s-a început o amplă campanie de curățare a albiei Someșului Mare și a Munților Rodnei, mai multe primării achiziționând camere de luat vederi pentru depistarea celor care aruncă gunoi în natură, deși există containere specializate și firme care colectează deșeuri selecționate.

4 comentarii

 • UPDATE ⚠️⚠️⚠️
  Se pare că mașina transporta cauciucuri care se aprind de sânziene și a devenit un obicei, obicei care nu are treaba cu tradiția sub nici o formă și cine apelează la astfel de variante, părerea mea că nu gândește la sănătatea lor și a celor din jur!
  De la tradiția roților confecționate din paie și focuri clasice, până la a da foc la cauciucuri….. înseamnă că am involuat nu evoluat și sub nici o formă NU SE POATE NUMI TRADIȚIE SAU OBICEI DIN STRĂBUNI !
  Sărbători faine dragi vecini, dar nu cu cauciucuri aprinse!
  Deschideți mintea și gândiți în viitor!
  Numai bine!

 • Da, deschideți mintea și fiți sclavii sistemului. Peste puțin timp o să vă pună contor, ca să vadă de cate ori mergeți la baie și în funcție de acest număr o să plătiți taxă de poluare.

 • E traditie romaneasca din zona Maieru, eu la unguri in Branistea nu am vazut din astea. Vorba lui Lese, Maierean din codru…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS