Frumos îmbrăcaţi în costume populare vechi, copiii din toate aceste zone au arătat bistriţenilor că nu renunţă la tradiţiile vechi de sute de ani care le-au făcut părinţilor, bunicilor şi străbunicilor sărbătorile atât de frumoase.
Directorul Liceului Tehnologic Agricol, Mariana Vlad, i-a felicitat pe toţi pentru felul impecabil în care s-au prezentat şi de această dată, faptul că teatrul de vară s-a umplut cu oameni interesaţi fiind o dovadă, în opinia sa, că multă lume ţine la tradiţii şi doreşte să le păstreze.
„Suntem onoraţi şi bucuroşi să fim la a zecea ediţie a evenimentului Tradiţional românesc în Europa multiculturală pe care îl organizăm împreună cu Centrul Europe Direct din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie. Acest eveniment îşi propunere sensibilizarea tinerilor pentru păstrarea şi promovarea valorilor tradiţionale româneşti. Şi astăzi, elevii şcolii noastre, împreună cu şcolile partenere din Budacu de Sus, Petriş, Şieu, Şieuţ, dar şi Şcoala Gimnazială Şieu Măgheruş, promovează tradiţiile culinare specifice Postului Paştelui şi sărbătorii de Paşti”, a spus Mariana Vlad.
Prefectul Ioan Ţintean a pus că apreciază eforturile Liceului Tehnologic Agricol de a schimba la faţă această şcoală. „Mi-e drag să văd că viaţa Liceului Agricol Bistriţa este cu totul alta faţă de cea pe care am cunoscut-o în urmă cu 3-4 ani. Această şcoală a renăscut în ultimii ani bazându-se pe respectul faţă de tradiţia ţăranului român din Transilvania şi din acest leagăn de dor şi de drag al românilor. Pentru implicarea dumneavoastră, apreciem că meritaţi să primiţi din partea Instituţiei Prefectului o diplomă”, a spus Ioan Ţintean.
Preşedintele CJ, Radu Moldovan, a felicitat-o pe directoarea şcolii, prof. Mariana Vlad, şi a invitat-o să se alăture Asociaţiei Produs în Bistriţa-Năsăud. „Cred că sunteţi în măsură să ne prezentaţi o serie de produse tradiţionale care au istorie în judeţul nostru pentru a putea face demersurile necesare să le înregistrăm ca produse tradiţionale ale judeţului Bistriţa-Năsăud în Budac, Prundu Bârgăului, Şieuţ, Şieu Măgheruş. Cred că avem cel puţin un produs în fiecare sat al judeţului. Eu şi colegii mei vom face demersurile necesare ca să le atestăm”, a spus Radu Moldovan.
CLICK PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII DE LA EVENIMENT
A urmat jurizarea şi premierea celor mai frumoase şi gustoase mâncăruri de Paşti. Juriul a fosta lcătuit din reprezentanţi ai Centrului Europe Direct Bistriţa, Primăriei Bistriţa, Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Liceului Tehnologic Agricol Bistriţa.
Adaugă comentariu