Social

Traian Ogâgău: Valea Someșului e Elveția județului și ne batem joc de ea (VIDEO)

La Sângeorz-Băi a avut loc curățenia de primăvară, în care au fost implicați atât angajați ai Primăriei Sângeorz-Băi și ai Ocolului silvic Cormaia-Anieș. Cu această ocazie, primarul orașului-stațiune a declarat război total ”nesimțirii și nesimțiților” care aruncă gunoi în albiile râurilor și compromit astfel șansele frumoasei văi a Someșului Mare să devină o zonă de atracție turistică, așa cum ar merita.

”Așa cum am anunțat de mai multe zile, 1 Aprilie, nu e păcăleală, e ziua curățeniei de primăvară în orașul Sângeorz-Băi. Sunt implicați angajații Primăriei și ai Ocolului Silvic, le mulțumesc tuturor. Aici, de la benzinărie și până la calea ferată, vrem să amenajăm acest loc, să plantăm niște copaci, astfel încât intrarea în localitate să fie cât de frumoasă. Pe de altă parte este o campanie la nivel județean legată de curățarea albiilor- și cred că toți primarii au luat-o în serios fiindcă apele sunt cartea noastră de vizită – dar se pare că nu se poate cu vorba bună. De-asta eu, Traian Ogâgău, declar război nesimțirii și nesimțiților din județ și îl rog pe președintele CJ Radu Moldovan să se implice și el că e și cartea lui de vizită, nu numai a noastră. Eu, unul, nu vreau să mai trăiesc în mizerie. În ce privește Valea Someșului, fac un apel din nou tuturor cetățenilor de bine – mai vinovat e cel care vede pe cel care aruncă pentru că cel care aruncă nu are nimic în cap – dar noi, ceilalți, trebuie să luăm măsuri prin implicare că nu se poate altfel sau te complaci în mizerie, te râd toți din străinătate care vin acasă. De azi, 1 Aprilie, declar deschis războiul împotriva nesimțirii. Fac un apel Poliției, Jandarmeriei să se uite și în stânga și în dreapta pentru că oriunde mergi vezi numai mizerie”, a spus primarul.

Edilul a mai cerut și silvicultorilor să fie mai vigilenți: ”Nesimțiții duc gunoiul cu furgonul în inima muntelui, iar când plouă, vin gunoaiele la vale. Cei de la ocoalele silvice au o datorie morală în a se implica și depista și a lua măsuri coercitive împotriva celor care fac acest lucru”.

”Nu în ultimul rând, fac un apel cetățenilor Văii Someșului: oameni buni, înțelegeți că numai prin implicarea tuturor putem avea o zonă curată! Valea Someșului e Elveția județului și noi ne batem joc de ea! Oricine vine pe Valea Someșului și vede mizeriile o ia la fugă! Ajunge! E ultimul an. Le atrag atenția primarilor din amonte că le cer cetățenilor să sesizeze Garda de Mediu când văd mizerie și Garda de Mediu va veni și va amenda primăriile cu sume de 50.000 de lei lunar până când cetățenii acelor localități vor învăța minte și vor respecta mediul ca pe Dumnezeu pentru că Dumnezeu e mediul și apa”, a spus Traian Ogâgău la Sângeorz TV.

https://www.facebook.com/sangeorztv/videos/132185408850790

Traian Ogâgău a spus că, până acum, de pe cursurile de apă au fost adunați 2000 de saci cu gunoi: ”Ne costă peste un miliard de lei vechi pe noi, sângeorzenii, ca să facem curățenie”.

Sursa foto: Facebook

17 comentarii

 • Trăienele dragă cu părere de rău dar nu poți compara Elveția cu Valea Someșului,ști tu melodia aia ‘Du-mă Doamne du-mă Zău și mă lasă pe Bârgău,
  Du-mă Doamne pân la Mița la mândra din Colibița”
  se pare că Radu Moldovan a știut și de data asta să-și aleagă mai bine cartea de vizită,nu găsești pe tot cursul râului Bistrița gunoaie câte aveți voi pe 100 de metrii și asta spune multe despre voi Someșenii cred că Pomohaci va zis-o bine în melodia acea cu’ Ci ci Rebrișoreni’până atunci rămâneți niște …cuvântul ăla urât din maghiară.

  • Elvețiene, ai uitat de țevile de scurgere din Colibița. Cu imaginea aia din „Buda de la munte” nici Pomohaci n-ar avea inspiratie sa scoata o piesa. Multa sanatate!

 • Cel mai infocat Primar din BN un adevarat luptator in lina intaia impotriva nesimtirii umane . Felicitari TRAIAN OGAGAU Primarul orasului Singeorz Bai. Sunt total de partea dvs si a actiunilor. Primari ! Luati exemplul domnului OGAGAU !

 • Vin eu cu like, stimabililor! Macar , Traian Ogagau face ceva… Daca are o strategie de pastrare a curateniei pe termen mediu si lung, e foarte bine ! Voi , ce faceti in sensul acesta ? MNPop

 • Ieri impreuna cu doi nepoti ne-am apucat din nou in a 30-a primavara de plantari in parcul SIRIOARA si in proprietatile noastre. Nu am mai facut poze ca nu intereseaza pe nimeni sa ne ia exemplul, acuma mitingurile anti-masca sunt in centrul atentiei. Transmit numai carcotasilor de serviciu ce face un om la 65 de ani. GROPI pentru 120 de fire de molizi salcam, cires salbatec, frasin, paltin . Cate 40 de gropi ne-au revenit de unul cu harletul bre nu cu burghiul.Vai de ciontele mele cand am ajuns acasa ! Batalia continua si pe alte fronturi .

  • f fain si eu am plantat peste 400 de pomi in toamna si acum in primavara..frasin, plop, salcim, stejar si citeva salcii plus vre-o suta fructiferi. spor.

  • La radio ,, Someș,, se criticau proiectele de îndiguire a unor pâraie , ca fiind dăunătoare mediului …. După câțiva ani același ,,domn,, distruge malurile Someșului… Ascultătorii vor înțelege diferența între vorbe și fapte….

 • Zona de la Ilva Mică la Valea Mare ar semăna leit (sau chiar mai bine ?!) cu Elveția, dacă ar fi locuită de elvețieni.
  Dar cum nu e, nici Dumnezeu nu cere !

 • In atentia tuturor primarilor de pa V. Somesului!!!! Primarii de pe Valea Somesului nu sunt ca cei din Elvetia si nici locuitorii de pe Valea Somesului nu sint ca cei din Elvetia. Ogagau este primar de pe V Somesului si locuitor.

 • Valea Somesului, arata ca o vale din Afghanistan dupa retragerea rusilor. Numa uitativa in spatele pompierilor ce lucrari au iesit, paduri rase, specimene/kamikaze in trafic, minim 2 sau 3 iti pun viata in pericol in trafic in o zi normala…. Vale frumoasa e Salauta… Nu trebuie camere sa nu arunce gunoiul pe apa, mai sunt paduri si oamenii is normali…

 • Primarii de pe Valea Someșului s-au strâns toți laolaltă. Și Radu Moldovan printre ei. Că o să facem. Că o să dregem. Și Ioan Oltean cu ei. Când veneau omologii din Franța, Radu Moldovan printre ei. Lăsați c-o să facem! Când veneau cei din Italia, Ioan Oltean cu ei. Lăsați c-o să dregem! Și atât de mult au făcut-o și atât de mult au dres-o că Someșul arată astăzi mai murdar ca niciodată. Amănunte cereți-i dv. domnului Roland Venig că el, dacă vrea, vă poate spune mai multe. Oricum, succes în ceea ce întreprindeți. Merită încercat!

 • Si tu esti un bou daca te legi de Ogagau Primar harnic si pus pe treaba. Mai bine ai culege un pet decat sa-ti arati prostia.

 • Tu vorbesti prostii amice. Iesi afara si fa curatenie!!! Probabil ca nu esti decat un suciulet sub acoperire. Problemele scoase in prim plan de Dl Ogagau sunt reale si de multa vreme. Din pacate se pare ca exista categorii de oameni mai rai decat cei care nu fac nimik si se complac in mizerie. Este vorba de categoria de oameni invidiosi, uraciosi, rai la suflet si inima care nu sunt in stare sa nici macar sa aprecize o initiativa buna doar ptr ca nu a venit din partea lor. Din pacate este categoria din care faci si tu parte. Suntem departe de Elvetia dar potențialul exista. Depinde doar de oameni sa il puna in valoare. Asta nu se face aruncând cu mocirla pe cineva care chiar face ceva ptr comunitate. De multa vreme nu pot sa pricep un lucru: de ce fruntea administrativa a comunităților noastre se complace in mizerii de tot felul. Daca nu le pasa de comunitate nu inteleg de ce nu le pasa de ei si copii lor ca doar si ei mănâncă, circula, trăiesc acolo.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.