Actualitate

Traian Ogâgău, validat în funcția de primar al orașului Sângeorz-Băi: Victorie!

Judecătoria Năsăud a validat mandatul primarului ales al orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, care a candidat ca independent la scrutinul din 27 septembrie.

”Victorie! Mare victorie, dragii mei sângeorzeni! Dumnezeu lucrează prin oameni! Ce m-aș fi făcut fără sprijinul dumneavoastră?! Vă mulțumesc din suflet încă odată tuturor pentru susținere și implicare! Am avut și am încredere în justiție!”, a postat Traian Ogâgău pe pagina sa de Facebook.

Instanța a respins totodată cererile de invalidare formulate de viceprimarul Virgil Dumitru și de PSD Bistrița-Năsăud prin președintele Radu Moldovan.

Conform legii, hotărârea poate fi atacată cu apel la Judecătoria Năsăud.

Ieri, prefectul a emis ordinul prin care se constată încetarea de drept a actualului mandat (2016-2020) de primar al orașului Sângeorz-Băi al lui Traian Ogâgău, care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru refuzul de prelevare de probe biologice:

(Foto: Arhivă)

19 comentarii

  • Felicitări Prefectuleee…ieri semnezi ordin de demitere și astăzi asta și-l baga în fund. Ai și tu de lucru la prefectura de nu-ți vezi capul. Sa vina salariul și sa curgă combinațiile!!!!

 • Daca domnul Ogagau e primar acum si prefectul a semnat ordinul de incetare a mandatului pentru o sentinta si peste o saptamana el este investit in noul mandat iar prefectul mai semneaza un ordin de demitere, asta inseamna ca Ogagau trebuie trebuie bagat la inchisoare pentru o fapta savarsita in forma continuata!

 • Interesant, ca de obicei. Doi primari din tara au fost invalidati ieri pe spete identice, aici nu. Cum era cu justitia justitie si fara penali?

 • Sangeorzenii au primar! Ce conteaza ca toata tara urla de indignare, ei sunt mandri cu ogagau. Asta spune multe despre ei. Fara comentarii!

 • Raducu poate sta acum in asteptare (stand by) ca are covid. Pana msi ieri sarbatoreau cu dragnea la Belina… acum cu ciolacu au sarbatorit in delta.
  Ciocoii vechi si noi.

 • In patria nostra multe silvae sunt, quod bestiam abundant.
  Bravo Ogâgău. Bravo justiție!
  Legea spune că în cazul unei astfel de condamnări, mandatul în curs la data condamnării definitive încetează de drept.
  Condamnarea nu constituie un caz de incompatibilitate adică de interzicere a candidării la un nou mandat.
  I-a încetat mandatul anterior, care era în curs la data condamnării, iar acuma, legal, a fost validat în funcția în care a fost ales spulberând opoziția.
  Rușinica pare să fie la sfătuitorii șefului PSD, care s-a umplut iarăși de glorie contestând fără succes.

 • Cu riscul de a va enerva, din nou… Am impresia ca, decizia prefectului se refera la mandatul trecut, când s – a petrecut fapta… Eu zic, sa nu discutam hotărârile instantelor, pentru ca, nu ne pricepem! Dacă oamenii care au fost aleși sau numiți, își fac datoria, să-i lăsăm sa lucreze, oricine ar fi! Dacă, nu lucrează pentru comunitate ci pentru alte interese, cu dovezi, putem stopa eventualele situații! Cu respect, MNPop

  • Domnule Doctor! De data aceasta nu pot fi de acord cu părerea Dvs. Din câte înțeleg de mai sus, Dvs ziceți ca nu ar trebui sa fie important trecutul unui om. Oare chiar asa sa fie? În cazul acestui primar doar cine nu vrea sa vadă nu vede. Inclusiv ultima instanta care a decis printre altele suspendarea mandatului de primar a fost părtășia la tot circul acesta. A dat hotărârea chiar acum când pe repede înainte și Prefectul a dat ordinul de încetare a mandatului. Ce s-ar fi întâmplat dacă decizia Tribunalului venea săptămâna viitoare când domnul primar era investit deja în al 2-lea mandat? Credeți ca toate aceste lucruri au fost întâmplătoare? Întreb doar….

  • Noi am înțeles ca-i vorba despre mandatul trecut… dar mai era nevoie de un ordin de prefect pentru a fi demis dacă expira mandatul a doua zi? Asta înseamnă să-ți faci treaba în ziua de azi? Ii ca și cum as veni astăzi să-mi plombati o măsea și mâine sa vin sa o scoateți… Părerea mea

  • daca tot dai in sus si in jos ca fapta a fost facuta in mandatul trecut atunci daca s-a dat o sentita COMANDATA in penultima zi de mandat ca sa aiba si prefectul o zi sa faca o hartie sa justifice ziua, atunci OGAGAU CONFORM SENTINTEI A FOST PENAL Din momentu savarsirii FAPTEI si trebuie sa aduca salariul din aceasta perioada la primaria din sangeorz !
   Sa nu vorbim de acte semnate
   UN PRIMAR CORECT CU CAPU ISI DADEA DEMISIA IN ZIUA CAND A FOST INSTIINTAT CA E PUS SUB URMARIRE PENALA INDIFERENT DE CE HOTARARE AR FI DAT unii imbracati cu salopete specifice celor care se cred dREPTI!

 • Stop nu va enervati. Vi-l trimitem noi gratis pe unu ciobanica daniel de la verzii lu Balan ! Este bun, al dracului de bun !

 • Dacă Ogagau făcea parte sau era susținut de alt partid oare ce se intampla , vuia facebook de critici si de sloganuri FARA PENALI IN FUNCTI PUBLICE , acuma se vede cine sunt PENALI

 • Usereul ce parere are? Nu mai au lozinca aia cu „Fara penali”? De ce nu se revolta useristii si sa ceara si demisia primarului penal?
  Asteptam atat reactia doanei Iurisnitel, cat si reactia primei primarite, pentru ca si dansa era foarte pornita pe chestia cu „Fara penali”.
  Tacerea lor spune multe.

  La fel vad ca inainte faceau crize cand auzeau ca un pesedist e suspectat de plagiat la teza de doctorat, dar nu le revolta deloc faptul ca sunt penelisti si persoane sustinute de pnl in functii importante, care au 10 clase si diplome false, penelisti fara studii superioare care sunt consilieri de stat, prim vicepresedinte pnl care si-a dat bacul anul acesta, chiar si Ogagau si-a luat bacul pe la 30 de ani. Sunt sute si mii de astfel de exemple.

  Ogagau a zis ca face Ogaghistan din Sangeorz si vad ca s-a tinut de cuvant. Sangeorzenii sunt in stare sa devina separatisti, numai sa nu il piarda pe Ogagau. =))

  Eu nu am nimic cu Ogagau. Doar la faza cu comportamentul lui in familie am fost extrem de afectat cand am auzit cum se comporta, dar in rest nu am nimic cu el, am doar cu ipocritii ceilalti.

 • Domnule doctor, credeti ca Domnul primar pe care-l sustineti si considerati ca merita o a doua sansa S-A URCAT DOAR O SINGURA DATA BAUT LA VOLAN?

 • Domnilor cititori, usor surprinsi de opiniile mele…De ce nu observati ca, eu vorbeam la modul general? Nu am mentionat nici un nume…am exprimat o simpla opinie, pe care fiecare o poate judeca dupa propria gandire! Toti am gresit in viata, mai mult sau mai putin …si atunci nu meritam a doua sansa ? A doua si ultima! Daca nu avem incredere in justitie,unde ajungem? La anarhie ,domnilor… Asta doriti? V-am mai scris: pentru mine ,politica, s-a terminat in 1997 ! Am doar, simpatii… Cu respect,MNPop

 • am scris „daca s-a urcat baut la volan” (ceva mult mai mult!)
  Foarte interesant: esti penibil ioane!
  Deci tu spui ca o persoana, conform comentariu Ioan Pop, in urma unei intrebari corecte nu am ce cauta in spatiul virtual si tu vrei ca UN PENAL SA AIBA A DOUA SANSA , SFANDAND o lege existenta, nici un pic virtuala sau imaginara !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.