Recomandări Social

Transport ilegal de lemn, depistat de jandarmii montani

Sâmbăta seară, în timpul unei acțiuni punctuale pe linie silvică desfășurat de jandarmii montani din Colibița alături de efective ale Detașamentului 1 Mobil Bistrița, a fost depistat un vehicul care transporta material lemnos de rășinoase.

La fața locului a fost solicitat și un reprezentant al Ocolului Silvic Bistrița Bârgăului, care în urma inventarierii materialului lemnos a constatat că în remorcă se afla o cantitate mai mare de lemn față de cea înscrisă în aviz.

Astfel, s-a dispus confiscarea diferenței de material lemnos și, potrivit art. 19, alin.2, lit. b, pct. 1, din Legea nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, s-a dispus aplicarea unei sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 lei, pentru expedierea de material lemnos cu diferență între cantitatea înscrisă în avizul de însoțire și cea rezultată în urma inventarierii, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Foto-Video: IJJ BN

Etichete

2 comentarii

  • Trebuia confiscata masina. Asa cum au decis e pierdere de vreme cu confiscarea diferentei. Confiscare e un fel de-a spune, oricum nu era a lui.

    26
    3
  • O prostie, mare prostie!! Să primești o amendă de 2000 lei (1000 lei plătiți in 15 zile) ptr o diferență de lemn =caca, maca! și confiscarea doar a lemnului in plus. Așa, controlați toate mașinile și veți avea surprize la peste 70 % din ele. La intensitatea controalelor(care nu reprezintă nici 1% din totalul transporturilor, este o frecție la un picior de lemn. 1000 de lei(atit cit se plătește ptr o amendă de 2000 lei) , reprezintă poate mai puțin de valoarea a 2 mc de lemn. Dacă sau găsit 3-5 mc in plus, asta e o pierdere mai mare decit amenda. Dar el miine, in citeva transporturi recuperează totul, ptr că nu se va opri, iar controlorii nu sint toata ziua pe drum. Deci e pe plus total, și se merită. Legea e făcută de „hoți”, ptr „hoți”. Confiscarea mașinii, ptr un volum mai mare de10 % decit cel din acte (cu toleranța maximă admisă de 4%),ar opri „hoțiile” transportatorilor (de fapt ale patronilor), dar această situație nu convine „hoților” care legiferează!! 😂😂😂🤣

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.