Actualitate

Traseu turistic spectaculos de la Valea Străjii spre Muntele Căsaru

Turiștii pot ajunge de acum mult mai ușor la microcanionul și Cascada Sărita, situate la aproximativ 2 km de Valea Străjii, urcând o scară cu 45 de trepte. De acolo vor putea admira cascada și bazinetul, cu apă lină de culoarea smaraldului, format la baza cascadei în care se varsă și pârâul Surpătura.

Pentru a lega zona de picnic de la Valea Străjii de traseul Muntele Căsaru, angajații Ocolului Silvic Tiha Bârgăului au construit opt poduri peste râul Bârgău. A rezultat un traseu turistic în lunca Bărgăului, la poalele Muntelui Căsaru, în lungime de 2,3 km și o diferențâ de nivel de aproximativ 50 metri.

”Astfel, cei care își petrec timpul liber în zona de picnic Valea Străjii, și nu numai, pot face o drumeție de aproximativ 2 ore, dus-întors, pentru a admira poienele din lunca Bârgăului, culoarele de vegetație (anin, răchită, molid, etc), cazematele din beton aparținând Liniei Arpad, din al 2-lea Război Mondial, pepiniera silvică, microcanionul, abrupturile și cascada Sărita din sectorul Surpătura. Atracția principală este microcanionul și Cascada Sărita, situate la aproximativ 2 km de Valea Străjii, unde am amenajat o scară cu 45 de trepte pentru ca turiștii să poată admira în siguranță cascada și bazinetul, cu apă lină de culoarea smaraldului, format la baza cascadei în care se varsă și pârâul Surpătura”, scrie Muntele Căsaru.

În anul 2016, Muntele Căsaru a fost inclus în „Situl Natura 2000 Cușma”, arie naturală protejată de importanță comunitară ca parte integrantă a rețelei ecologice europene Natura 2000 în România.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.