Actualitate

Desfăşurare de forţe la Bistriţa de 1 Decembrie (FOTO)

Din seria manifestărilor organizate în oraşul Imnului Naţional de 1 Decembrie nu a lipsit nici în acest an un eveniment special, parada militară cu tehnică de luptă şi intervenţie. Peste 350 de militari au defilat, în acordurile muzicii de fanfară, pe străzile Gheorghe Şincai şi Dornei. Prin faţa mulţimii au trecut blindate, tunuri şi autospeciale.

Parada la care au participat militarii subunităţilor Brigăzii 81 Mecanizate ”General Grigore Bălan” şi angajaţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi ”Gelu Voievod”, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Penitenciarului Bistriţa, cu tehnică din dotare, a fost condusă de colonelul Tudorel Dragonici, şeful Statului Major al Brigăzii 81, supranumit ”Dragonul”, participant la trei misiuni internaţionale (Angola, Marea Britanie, Irak).

Marea atracţie a defilării au fost ”carele de foc” : blindatele, tunurile şi autospecialele din dotarea structurilor MapN şi MAI, care au încântat publicul prezent în număr mare. Peste 6.000 de oameni, printre care foarte mulţi copii cu steguleţe tricolore, au venit să urmărească parada militară de amploare.

Spectatorii au putut vedea un transportor amfibiu blindat B-33 Zimbru, transportoare amfibii blindate de cercetare, de geniu, de cercetare chimică, bacteriologică, radioactivă şi nucleară, o maşină blindată de luptă, obuziere, tunuri antitanc şi antiaeriene, o autostaţie de comunicaţii şi transmisiuni, ATV-uri ale Jandarmeriei şi autoturisme de teren folosite de jandarmii montani, maşini din dotarea Poliţiei Rutiere prevăzute cu sisteme de supraveghere a traficului rutier, laboratorul criminalistic, o autospecială folosită de forţele de Poliţie în cadrul unor acţiuni speciale de intervenţie operativă, ambulanţe, maşini de descarcerare, autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă, autospeciala de transport a persoanelor private de libertate.

Oficialităţile au urmărit parada militară desfăşurată pe străzile Gheorghe Şincai şi Dornei de pe o scenă amplasată în apropierea Bisericii Evanghelice.

Pe pagina noastră de Facebook puteţi vedea galerii foto. Click pe cuvintele marcate cu roşu!

1 parada mil 2013 2 parada mil 2013 3 parada mil 2013 4 parada mil 2013 6 parada mil 2013 7 parada mil 2013 8 parada mil 2013 jandarm caine 10 parada mili 11 parada mili 12 parada mili parada militari zn

3 comentarii

  • Se vede ca habar nu aveti. Dar cum sa nu va bagati cand e vorba de laudat PSD-ul.
    Nu a fost nici un obuzier. S-a prezentat o tehnica de aparare invechita. In schimb fortele coercitive: politie, jandarmerie, penitenciar, mascati, serrvicii, etc., arogante si dotate cu tehnica moderna (cea care s-a vazut). Asta-i impresia unui neutru. Intimidare nu aparare.

  • Parada militara lasa de fiecare data impresia de improvizatie. Si asta din cauza ca la Bistrita nu exista inca un loc bine stabilit unde sa se desfasoare defilarile, asa cum exista in alte orase. Anul trecut defilarea s-a facut pe Pietonalul Liviu Rebreanu. Anul acesta locul a fost schmbat cu unul si mai prost. De fiecare data se schimba locul dar tot in spatii inghesuite din centrul vechi, desi orasul dispune si de bulevarde sau strazi largi care pot sa gazduiasca asemenea manifestari de amploare. Spre exemplu, un loc mult mai potrivit ar putea fi Piata Petru Rares, in care tribuna oficiala sa fie amplasata pe latura dinspre prefectura iar fanfara militara pe esplanada dinspre monumentul eroilor. Astfel, coloana de manifestanti ar putea urma traseul de pe Bulevardul Republicii, continuat cu str. 1 Decembrie pana la intersectia cu Petre Ispirescu. Locul acesta ofera o mult mai buna perspectiva asupra defilarii iar traseul si in special Piata Petru Rares pot gazdui un numar mare de participanti si ar trebui sa ramana permanent, asa cum exista in toate orasele mari ale tarii.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS