Actualitate

Trei agenţi de poliţie cercetaţi penal după ce au cumpărat motorină furată din trenuri

Trei agenţi de poliţie sunt cercetaţi penal pentru furt, tăinuire şi complicitate la furt într-un dosar penal deschis pe numele lor de procurii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud în care mai sunt cercetate pentru aceleaşi fapte încă şapte persoane. Motorina era furată de la Năsăud, Romuli şi Telciu.

Potrivit unui comunicat dat  publicităţii de procurorul Angela Sîngeorzan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud au dispus constituirea unui dosar penal şi începerea urmăririi penale faţă de zece persoane, printre care şi trei agenţi de poliţie din judeţul Bistriţa-Năsăud, pentru infracţiuni de furt calificat, tăinuire  şi complicitate la furt calificat săvârşite în formă continuată.

“Actele de urmărire penală efectuate până la această dată de către procurori cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, relevă probe şi indicii în sensul că, în perioada februarie – septembrie 2013, în temeiul aceleiaşi rezoluţii infracţionale, învinuiţii au sustras în mod repetat motorină din garnituri de tren garate în staţiile C.F.R. din localităţile Năsăud, Romuli şi Telciu, judeţul Bistriţa-Năsăud. Combustibilul însuşit pe nedrept a fost valorificat prin vânzare către mai multe persoane, printre care şi celor trei agenţi de poliţie, cercetaţi pentru tăinuire şi complicitate la furt calificat în formă continuată, care cunoşteau faptul că motorina provine din furt”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, la propunerea  procurorilor, a fost autorizată de către instanţa de judecată efectuarea unor percheziţii domiciliare în 13 locaţii unde au fost descoperite probe care vor contribui la soluţionarea justă a cauzei. În cauză, cercetările vor continua pentru lămurirea tuturor împrejurărilor legate de săvârşirea faptelor şi instituirea răspunderii judiciare.

“Precizăm că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicat.

Contactată în legătură cu acest subiect, Antonela Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, a declarat că IJP nu a primit din partea Parchetului nicio comunicare legată de cei trei.

“Nu am primit din partea Parchetului nicio comunicare în acest sens, dar, în momentul în care ne va parveni, vom lua măsuri şi vom aduce la cunoştinţa opiniei publice acest lucru”, a spus Pop.    

1 comentariu

  • nu va faceti probleme o sa-i scape olariu si pe astia cum la scapat pe halas de la politia beclean (PROTEJATUL LUI BUCSA) cu brinza furata de la fabrica de lapte si pe carp cu accidentul ….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.