Social

Trei bărbați, amendați fiindcă nu au respectat măsura carantinei. Ordine de protecție în urma unor scandaluri

Trei persoane care trebuiau să fie în carantină nu au fost găsite la adresele stabilite și au fost sancționate contravențional, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au constat faptul că un bărbat din Lechința, plasat în carantină, nu se afla la adresa stabilită în acest sens. A fost contactat telefonic și i s-a adus la cunoștință pericolul la care se expune și îi expune pe cei din jur.

De asemenea, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au constatat faptul că doi bărbați, din localitățile  Budacu de Sus și Pinticu, nu respectă măsura de carantină la domiciliu, nefiind găsiți la adresele stabilite. Cei doi aveau obligația de a nu părăsi locuințele până la data de 13, respectiv 14 august.

Aceștia au fost sancționați contravențional, conform Legii 55/2020, cuantumul sancțiunilor fiind de 4.000 de lei.

În toate cele trei cazuri, polițiștii au înștiințat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud pentru a dispune și alte măsuri complementare, conform competenței.

Ordine de protecție și dosare penale întocmite de polițiști în urma unor intervenții 112

Polițiștii au intervenit pentru aplanarea unui scandal, sesizat prin 112, izbucnit în locuința unei familii din orașul Beclean. A fost emis un ordin de protecție provizoriu și a fost întocmit dosar penal pentru violență în familie și distrugere.

La fața locului, în urma primelor verificări efectuate, a reieșit faptul că un bărbat de 34 de ani, din Beclean și-a agresat soția cu care se află în divorț. De asemenea, i-a distrus femeii telefonul.

Împotriva bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu, iar cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean.

Polițiștii din Sângeorz-Băi au intervenit la un eveniment sesizat prin 112 și au întocmit dosar penal pentru violență în familie și amenințare. Totodată, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pentru protejarea victimei.

În fapt, un bărbat de 51 de ani, din Sângeorz-Băi, aflat în stare de ebrietate, și-a agresat și amenințat soția, în vârstă de 47 de ani, din aceeași localitate. Pentru protejarea acesteia, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu și au întocmit dosar penal în cadrul căruia cercetările sunt continuate, iar starea conflictuală este monitorizată.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.