Trei bombe de câte 50 de kg, descoperite la piciorul podului de cale ferată de la Coldău (FOTO-VIDEO)

Holistic

ACTUALIZARE Trei bombe de aviație cântărind câte 50 de kilograme fiecare au fost descoperite miercuri la piciorul podului de cale ferată CFR de la Coldău, unde în această perioadă se fac lucrări de consolidare.

O echipă mixtă formată din specialiști în domeniul pirotehniei coordonată de un colonel din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, alături de polițiști și jandarmi de la Beclean și Bistrița au mers la fața locului pentru securizarea zonei și distrugerea bombelor în condiții de siguranță.

“La piciorul unui pod de cale ferată, peste râul Someșul Mare, au fost descoperite 3 bombe de aviație, de aproximativ 50 kg fiecare. Echipa pirotehnică a ISU BN a lucrat pentru cercetarea zonei în vederea identificării altor posibile elemente de muniție. Acestea vor fi distruse în apropierea locului unde au fost găsite. Misiunea este coordonata col. Ușurelu Ștefan (sef serviciu de specialitate din cadrul IGSU). De asemenea, misiunea este sprijinită de ofițerul specialist pirotehnist din cadrul ISU Horea al județului Mureș. Din momentul identificării elementelor de muniție, toate lucrările la podul CFR au fost oprite, fiind solicitat sprijin de specialitate prin numărul unic de urgență 112. Pentru siguranța participanților la traficul feroviar, în momentul în care bombele de aviație vor fi ridicate de către specialiștii pirotehniști, circulația feroviară va fi oprită. Echipaje de jandarmi și poliție de la nivelul IJJ BN, respectiv IPJ BN asigură măsurile specifice de izolare a zonei / protecția populației. Populația localității Braniștea a fost informată de către autoritățile publice locale despre faptul că distrugerea elementelor va avea loc pe raza localității”, a informat ISU Bistrița-Năsăud.

Muniția, care datează cel mai probabil din timpul unui război mondial, a fost depistată miercuri jurul orei 9.40.

Imediat, centrul InfoTrafic a anunțat sistarea temporară a circulației feroviare dintre Beclean și Coldău: ”Începând cu ora 10.20, autorităţile au luat măsura închiderii circulaţiei feroviare pe magistrala 400, între staţiile CF Beclean pe Someş şi Coldău, judeţul Bistriţa-Năsăud, după ce la piciorul podului peste râul Someş (kilometrul feroviar 20+864 de metri) au fost descoperite – în timpul unor lucrări de întreţinere – mai multe proiectile neexplodate. Zona a fost asigurată. Pirotehniştii ISU acţionează la faţa locului”.

La ora 18.00, ISU a anunțat: ”Cele trei bombe de aviație au fost scoase din pământ. Au fost încărcate și transportate în apropiere, unde a fost identificată o zona sigură în care pot fi distruse în condiții de siguranță”.

ISU, ora 20.00: ”Misiunea de distrugere a celor trei bombe de aviație s-a încheiat cu succes, în condiții de siguranță”.

Foto-Video: ISU Bistrița-Năsăud

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Rog ISU sa nu caute și la prefectura

  Mai bine să rămână așa….probabilitatea de a găsi ceva îmi dă șanse să sper că va fi bine in romania…anunțați și colegii din tara…și cei din București din zona Parlamentului că și acolo sunt mâncători de buget moka

  (2)
 2. Nea Ion

  Doi ardeleni tăiau o bucată de metal cu fierastraul.Un trecător ii atentioneaza:
  – mă vedeti ca ala-i un proiectil,o bombă!
  – no nu-i bai că mai avem doua!
  Bombă ar fi să auzim că după atâtia ani reușesc si ăștia să termine refacerea podului,iar trenurile circulă fără întârzieri.
  PĂREREA MEA!

  (7)
  • cc

   Felicitari.
   Dar in acelasi timp fuck.
   Sunt roboti specializati?.
   De ce nu sunt utilizati?
   Sunt fluturati pe la TV.. 2-3 zile pe an
   .si la paradele de prin centru..
   Casti standard? Combinezon? Detector? Lopata??
   Mai oameni buni cu 25 dolari un american care se muta are strapuri calitatea 1 pe viata gen ( in loc de tshirturi .. cu care transporti totusi.. o bomba..), iar cu 100 de dolari cumperi un tarnacop lopata de calitate gen https://www.predatortools.com/

   Bun, oamenii ai stiau ce fac , se vede , bombele nu erau armate …dar intodeauna exista un risc.
   Pentru o armata care se vrea in NATO e ridicola calitatea echipamentului oferit…
   mai ales ca fac destul de des interventii cu proiectile neexplodate.
   Oamenii aceia merita mai mult pentru siguranta lor.

   (4)
 3. cc

  Prin 2009( acum 10 ani) urmarisem The Hurt Locker…echipamntele genistilor din film par ani lumina inaintea celor folosite in scurtele videori..nu e vorba de calitatea oamenilor care fac multe cu putin…dar totusi prima forma de respect e de a oferi un echipament performant actualizat.

  (4)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.