Recomandări Social

Trei capete de acuzare pentru o mamă din comuna Matei. Pentru ce a ajuns în atenția anchetatorilor

O femeie în vârstă de 37 de ani din comuna Matei va trebui să răspundă în fața legii pentru trei capete de acuzare: înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Polițiștii s-au sesizat din oficiu în cursul zilei de marți și i-au întocmit dosar penal.

Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice a descoperit că femeia ar fi beneficiat, pe nedrept, de o indemnizație de creștere a copilului.

”În cursul anului 2018, aceasta ar fi depus o cerere pentru acordarea indemnizației și ar fi declarat în mod fals că a desfășurat activități lucrative în cadrul unei societăți comerciale, existând suspiciunea că aceste venituri nu ar fi fost realizate din activități lucrative prestate efectiv. Pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, polițiștii vor efectua în continuare cercetări cu privire la săvârşirea infracțiunilor pentru care a fost întocmit dosarul penal”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Nu este singurul caz de acest fel. În luna septembrie, polițiștii au  întocmit două dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, și fals în declarații după ce au descoperit că, în perioada februarie – septembrie 2019, o societate comercială ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive constând în acordarea drepturilor salariale unei angajate în vârstă de 38 de ani, din Bistrița. În acest sens a fost eliberată o adeverință despre care există suspiciunea ca ar conține date nereale cu privire la veniturile obținute.

Ulterior, femeia ar fi folosit adeverința, ar fi declarat în mod fals că a desfășurat activități lucrative în cadrul societății respective și astfel ar fi beneficiat, pe nedrept, de o indemnizație de creștere a copilului în cuantum de 8500 lei/lună.

De asemenea, în perioada aprilie 2019- ianuarie 2020, în vederea obținerii unei indemnizații pentru creșterea copilului, o altă femeie, în vârstă de 31 de ani, din Bistrița, ar fi declarat în fals și ar fi depus adeverințe conform cărora ar fi realizat venituri de peste 111.000 lei din activități independente, existând discrepanțe majore comparativ cu veniturile realizate anterior perioadei pentru care se calculează indemnizația. Astfel, ar fi beneficiat, pe nedrept, de o indemnizație lunară în cuantum de 7892 lei.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS