Actualitate

Trei femei și doi bărbați, în arest după perchezițiile făcute la Bistrița

În urma perchezițiilor efectuate în 15 iunie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bistrița au emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pe numele a cinci persoane, bănuite de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, furt calificat și tăinuire, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Persoanele în cauză, trei femei cu vârste cuprinse între 33-47 de ani și doi bărbați de 38, respectiv 40 de ani, toți din Bistrița, sunt bănuiți că în perioada 10 februarie 2020 – 21 aprilie 2022 ar fi sustras carduri bancare de la șase persoane vârstnice, după care ar fi efectuat tranzacții financiare, constând în retrageri de numerar, dar și diverse plăți.

La percheziții au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 4 telefoane mobile, 3 cartele SIM, precum și alte obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie. Totodată, au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Poliției Municipiului Bistrița pentru audieri.

În urma audierilor, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a acestora, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 16 iunie, să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă pentru documentarea activității infracționale, în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, furt calificat și tăinuire.

La activități au participat luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. Suportul de specialitate a fost acordat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

ACTUALIZARE

Patru din cele cinci persoane reținute au fost plasate în arest preventiv sau la domiciliu

La data de 16 iunie a.c., cei cinci au fost prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului de 40 de ani și arestul la domiciliu pentru 30 de zile, față de cele trei femei. În cazul bărbatului de 38 de ani, nu au fost dispuse alte măsuri preventive.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.