Actualitate

Trei firme au făcut disponibilizări colective, dar vor reangaja oamenii la primăvară

Un număr de 135 de persoane care lucrau în trei firme din Bistriţa-Năsăud au fost disponibilizate colectiv începând cu această lună, cele mai multe, 56, fiind angajate la o firmă de exploatare a pietrei de carieră situată în comuna Măgura Ilvei.

Cristian Petri, şef serviciu la Agenţia Judeţeană pentru Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Bistriţa-Năsăud, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că firma Sc Andezit SA din Măgura Ilvei având ca abiect principal de activitate exploatarea pietrei de carieră în special piatră cioplită pentru construcţii din Andezit, a disponibilizat colectiv 56 de persoane dintre cele 78 câte lucrau aici.

„Este o societate care în fiecare an îşi întrerupe activitatea pe perioada iernii. Vorbim despre o carieră la suprafaţă unde se exploatează Andezit. Firma are, în total, 78 de angajaţi, dar numai 56 au dreptul să primească şomaj, ceilalţi neavând stagiul de cotizare îndeplinit”, a declarat Petri.

Potrivit sursei citate, la fel ca şi în alţi ani, compania îi va reangaja pe disponibilizaţi în primăvară când se va putea apuca din nou de lucru.

Disponibilizări colective au mai făcut alte două firme, Construct Perom SRL şi Electo Mayer. care activează în domeniul construcţiilor şi care au dat afară, în total, 80 de persoane.

În prezent, rata şomajului în Bistriţa-Năsăud este de 4,52%, mai mică decât cea de la nivel naţional. În judeţ sunt peste o sută de locuri de muncă vacante, în special în servicii şi industria textilă.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.