Actualitate Recomandări

Trei păsări sălbatice de pradă, salvate de veterinarii din Bistrița (FOTO)

Trei păsări sălbatice – doi ulii și o bufniță – au primit îngrijiri medicale din partea veterinarilor după ce iarna le-a dat și lor bătăi de cap. Două au fost găsite în hipotermie, iar una avea aripa ruptă.

”Avem uliul cel cuminte și frumos, găsit în hipotermie pe un câmp. A stat la căldurică, a mâncat bine și și-a revenit.

Apoi uliul doi, mai viteaz decât primul, pentru el am avut nevoie de mănușă specială. El are o aripă ruptă.

Și bufnița – „Bufafa”, care este un pui de anul trecut, iar prima experiență cu frigul iernii aproape că i-a pus capac. A fost găsită în hipotermie. A papat și ea, și așteptam să își revină

Cei doi ulii sunt plecați deja în Târgu Mureș la Milvus, iar bufnița se află încă la noi”, a scris pe Facebook Cabinetul veterinar Bistrița.

Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii „Grupul Milvus” este o organizație neguvernamentală, non-profit, dedicată protecţiei păsărilor şi a naturii, activând în domeniul conservării, educației, cercetării şi consultanței cu scopul de a schimba România într-un loc mai bun pentru păsări, natură şi oameni. Grupul Milvus a fost înființat în toamna anului 1991 de câțiva tineri ornitologi entuziasmați. La scurt timp s-a alăturat Societății Ornitologice Române și a devenit sucursala acesteia din Tîrgu Mureș.

Milvus se ocupă de îngrijirea și reabilitarea păsărilor rănite la Tîrgu Mureș și Sânsimion.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.