Social

Trei primării din județ, printre cei mai mari proprietari de păduri din țară

Trei primării din județul Bistrița-Năsăud sunt printre cei mai mari 10 proprietari de păduri din țară. Împreună dețin peste 42.000 de hectare.

Pe primul loc este statul român cu peste 3 milioane de hectare, admi­nistrate prin Romsilva, pe locul al doilea Ingka Investments Forest Assets, grup olandez este partener strategic al grupului suedez Ikea. Pe locul al doilea este Ugron Geza Levente, o persoană fizică, pe locul trei Forestum Romwood, cu acţionariat suedez, potrivit Ziarului Financiar.

Primăriile Telciu, Șanț și Maieru au cele mai mari suprafețe. Primăria Telciu are 18.614 ha, Primăria Șanț – 14.000 de ha, iar Primăria Maieru peste 9.800 hectare de pădure.

5 comentarii

 • Ar trebui să existe câte o fabrică de mobilă, placaj și alte produse din lemn în fiecare din aceste localități!

  22
  1
  • Exista. Insa incerca sa.cumperi ferestre sau usi de.la si vei ajunge la.concluzia ca e mai rentabil sa le aduci de peste ocean..

   5
   1
  • Evident! Doar în acele localitati! Strainii nu trebuie deranjati! Nici cu miros de cucută!

 • Interesant că există și proprietari cu nume exotice…La fel se întâmplă și cu terenurile agricole? În ultimi trei ani s-a dublat datoria publică? Și asta pentru că au „privatizat” tot, ape, păduri, terenuri agricole, platforme industriale, zăcăminte, etc și acum nu mai era nimic de „privatizat” deci trebuia împrumutat?

  15
  • Datoria publica e consecinta felului in care angajatii publici jefuiesc economia privata

   7
   1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS