Actualitate

Trei studenți din Bistrița primesc burse de merit ”Nosa”

Municipalitatea acordă anual burse de merit ”Nosa” unor studenţi cu rezultate deosebite la învăţătură, în vederea stimulării obţinerii de performanţe şcolare.  Astfel, potrivit  regulamentului, pot fi acordate două burse de merit ”Nosa” studenţilor cu domiciliul în Bistriţa, care au obţinut rezultate individuale deosebite în activitatea şcolară şi de performanţă pe parcursul studiilor liceale, dar şi bursă de merit ”Nosa” din oficiu studenţilor care în perioada studiilor liceale au obţinut premii la olimpiadele internaţionale pe discipline. Bursele se acordă cu începere din anul I de studiu şi până la obţinerea licenţei.

În acest an au fost depuse 13 dosare pentru acordarea de Burse ”Nosa”.

Având în vedere faptul că Sergiul Petruşca (foto) a obţinut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Știință pentru Juniori, în decembrie 2016 (Bali, Indonezia), acesta va primi bursă de merit ”Nosa” din oficiu. Sergiu Petrușca este student la St. John’s College, University of Cambridge, Anglia (Ştiinţele naturii).

Pe baza clasamentului, vor primi cele două burse de merit ”Nosa” Alex-Claudiu Deac, absolvent al Colegiului Naţional ”Liviu Rebreanu”, student în anul I la University of Manchester, Anglia, și Sonia Claudia Cătinean, absolventă a  Colegiului Naţional ”Liviu Rebreanu”, studentă în anul I la NYU Abu Dhabi.

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS