Actualitate

Trei tone și jumătate de articole pirotehnice, confiscate de polițiști

Aproape 3.500 de kilograme de articole pirotehnice au fost ridicate, în urma unor controale și verificări, de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

În această perioadă, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bistrița-Năsăud desfășoară controalele și verificările în cadrul acțiunii ”Pirotehnic 2023/2024”. La nivel județean, au fost desfășurate verificări la societățile autorizate să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice.

Astfel, în urma unui control efectuat la o societate comercială din Năsăud, au fost descoperite 190 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, P1 și T1, deși era autorizată să dețină doar maximum 100 de kilograme.

De asemenea, în urma controlului efectuat la depozitul aceleiași societăți comerciale, situat în orașul Năsăud, au fost descoperite 3.282 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, P1 și T1, fiind autorizată să dețină doar maximum 1.000 de kilograme.

Astfel, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 3.472 de kilograme de articole pirotehnice.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzută de Legea nr. 126/1995, informează Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS