Actualitate

Trei traficanți de droguri, arestați. De cât timp vindeau ”chill” și cannabis

Trei indivizi care făceau trafic de droguri au fost arestați de magistrații Tribunalului Bistrița-Năsăud pe baza probelor adunate de polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial.

În cursul zilei de marți, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au făcut 5 percheziții domiciliare la persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

”Din actele de urmărire penală a rezultat că, în perioada 2021 – ianuarie 2024, persoanele cercetate ar fi deținut, comercializat și oferit, cu titlu gratuit, în mod repetat (95 de acte materiale), droguri de risc și mare risc (canabis și cristal 3-CMC), precum și substanțe cu efect psihoactiv mai multor consumatori din județul Bistrița-Năsăud.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate 89 de pungi cu substanță psihoactivă (ADB Butinaca, cunoscută sub denumirea stradală de chill) porționată în vederea vânzării, canabis, semințe de canabis, 3 grindere, un cântar de mare precizie, resturi de țigări cu conținut de canabis, telefoane mobile și cartele telefonice, precum și alte mijloace de probă”, se arată într-un comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud.

În 30 ianuarie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a trei persoane și măsura controlului judiciar față de o alta. În cursul zilei de 31 ianuarie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă a celor trei persoane reținute, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

1 comentariu

  • Cam mult le-a trebuit polițiștilor de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud si a procurorilor D.I.I.C.O.T. Bistrita, sa stranga aceste probe! N’o fi cotizat baietii si s’o sesizat „ORGANU”! Povesti de popa beat!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS