Actualitate

Un tren încărcat cu tehnică militară a tranzitat județul prin Gara Ilva Mică

Un tren încărcat cu tehnică militară a tranzitat județul Bistrița-Năsăud prin Gara Ilva Mică, potrivit unei înregistrări video. Nu mai puțin de 12 blindate apar în filmul postat pe o rețea de socializare.

Autoarea înregistrării a scris următorul comentariu: ”Înfiorător, trist, toți tac. 🙏🙏🙏 Ilva Mică”, urmat de reacții de toate felurile din partea celor care au văzut postarea. Unii s-au speriat că ar putea începe războiul și la noi, alții au spus că sunt ajutoare pentru Ucraina, alții au opinat că se face doar un exercițiu militar. Filmarea a fost distribuită de 20 de persoane.

Situația nu este singulară. Pe rețelele de socializare oamenii postează în ultima vreme tot mai multe clipuri cu blindate care sunt transportate în diferite locuri din țară, însă Armata Română nu a făcut niciun comentariu pe această temă.

33 comentarii

 • Dupa cum se vede Putin nu are nevoie de spioni.Este foarte bine informat prin retelele de socializare. Ar putea sa fie din blindatele promise de Franta , vechi dar inca functionale (vorba reclamei:purtate dar curate!). In ce ne priveste noi nu mai avem nici din astea ca le-au vandut generalii la „fier vechi” , o data cu locomotivele si vagoanele , vechi dar functionale…

  58
  6
 • Mi se pare normal ca armata să nu dea declarații despre astfel de transporturi. Haideți să ne gândim logic, pe acolo se ajunge la vama Siret Nu trebuie să știe rușii, tot ce face NATO.
  Nu știu ca tancuri sunt astea, dar nu par a fi tancuri din dotarea armatei române, deci probabil ca e vreo donație de tancuri vechi de 40 de ani de la francezi.

  Războiul a început, dar e unul hibrid!
  Ba nu mai funcționează GPS, ul mașinii, ba nu funcționează internet-bankingul, ba nu merg casele de marcat.
  Azi mâine nu o să poți încărca mașinile electrice, și nu o să poți cumpăra nimic din magazine, pt ca oamenii NU au bani fizici (bancnote) doar card și plata cu cardul nu funcționează. etc.

  În Ucraina e un război de uzură;
  NATO poate continua zeci de ani, alocând 3% din PIB pt război, Rusia nu poate continua zeci de ani alocând 20% din PIB pt război. Își ruinează țara, își ruinează educația, sănătatea, sistemul de pensii de invaliditate, apare criza forței de muncă etc.
  Nu era mai bine ca Putin să mărească pensiile rușilor cu 20%, decât să dea 20% pe bombe și rachete?!

  47
  18
 • La DW un general zicea că durata de viață a unui tanc în Ucraina e între 2 și 5 zile, prin urmare putem spune că tancurile astea merg la casat.

  28
  8
 • Fie și întâi aprilie, cu astfel de informați ar trebui să fiți mai precauți. Suntem cu războiul la graniță, aveți tot timpul să faceți plecăciunile de întâmpinare ale agresorului când vine aici. Nu vă înghesuiți să fiți primi pe listă.

  26
  12
  • Zi merci, cei mai bătrâni își amintesc cum a fost când la înaintare erau rușii. Au jefuit tot ce au prins și au stors țara asta douăzeci de ani de resurse. Două săptămâni au stat ascunse femeile prin poduri și prin păduri, violau tot ce prindeau. E epoca în care nu se găsea nimic în România, până a mai pus Ceaușescu piciorul în prag. Studenții din București ardeau gardurile cimitirelor ca să nu moară de frig, totul mergea în URSS. Cine deschidea gura mergea în gulag pentru totdeauna.
   Voi v-ați tâmpit la cap, țineți cu ursul? Ia cereți cetățenie rusească și mutați-vă la Moscova, dacă nu vă place în UE.

   39
   7
 • S-ar putea sa fie exercițiul militar: Steadfast Defender 2024, la care participă 32 de țări NATO , cu
  90.000 soldați
  1.100 tancuri
  50 fregate
  80 avioane de vânătoare.
  Exercițiile se desfășoară pe tot flancul estic, de la polul Nord, (Finlanda) până la Marea Neagră. (Turcia),

  14
  18
 • astea mergeu la sâmgeorz, în pregătirea alegerilor, pentru a asigura forța necesară unui candidat – reușit fără loc la ultima confruntare, – să biruiască, în sfârșit.

  19
  6
  • Solcane dacă tot dai lecții de gramatică, pune și tu virgula după cuvânt, nu după spațiu, lasă spațiu după punct și … chiar dacă va candida singur, Suciu (copilu’ de suflet a lu’ tanti Dăncilă) va ieși de la locul 3 în jos.
   Nu că ar fi o rușine (nici măcar să fii membru PSD sau PNL), dar nu sunt USRist, nici LGBTist și nici nu fumez (am alte vicii, sîc!).

   4
   4
 • Ar trebui sa ne bucuram ca suntem in NATO si ca avem apararea asigurata! In curand va fi si baza”‘Ramstein”‘ la MKogalniceanu si multe altele…. Va fi probabil ,in curand si Iron Dome,asa ca,sa nu ne panicam!Vor fi si Spitale mai multe performante, asa cum este si cel de aici …! Incetut si cu treaba buna! Asadar,sa dormim linistiti!

  26
  33
  • @Marius Nicolae Pop Tu ai dormit liniștit și pe vremea FNI-ului. Te face un război?

   15
   20
  • @Marius Nicolae Pop, dacă n-ai dormit, bravo ție. O fost numa’ o…”șopârlă” nevinovată. Nu e nimic personal.
   Oricum, milioane de rumâni o dormit pe vremea FNI-ului. Nu-i o rușine.

   12
   1
 • Nu ramane tancu` in Romania. Ii intr-o stare prea buna ca sa incadreze in achizitiile standard ale statului degeaba roman. Fiti fara grija!

  7
  1
  • Domnule Somnic pufos,nu înțeleg ce vrei sa spui….! Poate vorbind la un telefon,al meu fiind public!,Poate aflu și cu cine voi vorbi!

   11
   7
 • Adrian, pentru prima data nu zici nimic de Danemarca, o fi abdicat regele sau simti vantul siberian si ai uitat de Copenhaga.

  11
  2
  • Încerc să nu mai menționez Danemarca sau Copenhaga atât de des. S-ar putea să fie enervant pentru cei care îmi citesc comentariile!

   8
   4
 • În videoclipul numărul doi , se spune ca se îndreptau de la Ilva Mică spre Năsăud, deci se întorceau acasă, de la exerciții militare.

  5
  3
  • Într-adevăr, trenul mergea de fapt spre frontiera Valea lui Mihai, cu tehnică militară folosită la exerciții pe teritoriul României.

 • Așa .. și care-i problema că se plimbă tancul cu trenul ? L-a prins Nașul fără bilet ? 🙂 ps. să zicem merci că facem parte din UE și NATO… că altfel iar ne trezeam cu rușii peste noi ca în anii 50 și iar nu plecau vreo 50 de ani 🙂

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS