Sport

”Tricolorele” s-au întâlnit cu junioarele Gloriei, care au primit echipamente noi

Înainte de plecarea la Campionatul Mondial, componentele și stafful tehnic al echipei naționale de handbal feminin a României s-au întâlnit la Sala Polivalentă din Bistrița cu handbalistele Academiei Gloria Junior.

Peste 500 de tinere handbaliste, parte din programul Gloria Junior, au primit echipamente noi ((rucsac, trening, șort, tricou și geacă) din partea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud prin Clubul Sportiv Gloria 2018, în prezența președintelui CJ Radu Moldovan.

Bucuria a fost mare și pentru că tinerele speranțe ale Gloriei au primit echipamentele de la jucătoarele naționalei României, prezente zilele acestea la Bistrița.

”Tricolorele” au fost primite cu aplauze, în toată sala răsunând melodia ”Din toată inima pentru România!”. Ele au făcut poze cu fetițele și au dat autografe junioarelor Gloriei.

Naționala României, pregătită de antrenorul Gloriei Florentin Pera și având în componență cinci jucătoare de la Gloria (Iulia Dumanska, Bianca Bazaliu, Nicoleta Dincă, Cristina Laslo, Sonia Seraficeanu), a câștigat la TeraPlast Arena turneul Trofeul Carpați, după 33-28 cu Elveția, 32-22 cu Portugalia și 41-35 cu Austria.

România va juca în grupa E la Herning (Danemarca), în 1 decembrie cu Chile, în 3 decembrie cu Serbia și în 5 decembrie cu Danemarca. Primele trei clasate se califică în grupele principale și apoi, dintre acestea, primele două merg în sferturile de finală. Obiectivul principal al României este clasarea pe unul dintre locurile 1-7 pentru a putea participa la turneul preolimpic, dar gândurile se îndreaptă și spre o medalie, după cum a declarat la Bistrița președintele Federației Române de Handbal, Constantin Din.

6 comentarii

  • Minunat gandul bun al celor care au avut initiativa organizarii acestui eveniment precum si al celor care l-au pus in practica. Pentru toate adolescentele si fetitele din grupul de 500 , aceste momente vor ramane memorabile pentru toata viata lor. Nu m-as mira daca peste 5 sau 10 ani , 5 dintre ele vor imbraca cu mandrie tricourile echipei nationale. Numai cine seamana , aduna !

    22
    2
  • Bani cheltuiti aiurea…..
    Fetitele nu au fost intrebate: care, ce marime poarta?
    Au achizionat marimi mici. Fetitelor nu le-au fost bune echipamnetele, multe dintre ele au plecat acasa cu ochii in lacrimi…
    Dar, asta nu e de aratat in poze…

    6
    4
    • De obicei se cumpără aceeași mărime pentru toți din aceeași generație (aceeași vârstă)

      128, 140, 152, 164, 176 cm.

      Pentru Under 06-07, 128 cm
      U 8-9 140
      U 10-12 153
      U13- 15 164
      U 17-U19 176
      Echipamentul se moștenește, de la cei mai în vârstă, iar tu la rândul tău ( când nu mai încapi în echipament) dai echipamentul mai departe sportivilor mai mici.

      Sunt sigur ca Gloria va găsi o soluție, va redistribui echipamentul copiilor mai mici, iar nemulțumiții vor primi altul, mai mare.

      4
      2
    • Vai de capul nostru, luăm bătaie de la Danemarca, la 10 goluri diferență (Danemarca care va juca finala cu Norvegia , încă nu se știe cine va câștiga, e 51% Norvegia, 49%).

      Cluburile din Danemarca nu asigură copiilor nimic, părinții plătesc pt tricouri de ANTRENAMENT X 2 , pt a avea un set curat , (in timp ce celălalt e la spălat), tricouri pt meciurile oficiale x2 .
      Copiiii plătesc cotizație de 2000 lei/luna.
      Când pleacă în cantonament in Antalya, Barcelona , părinții plătesc avionul, cazarea, mâncarea.

      Cluburile de seniori Esbjerg, Odense, Ikast platesc chirie pt a juca în sala Primăriei..

      Cei care vând bilete, bere, care stau la intrare, oamenii de ordine (stewarzii) sunt VOLUNTARI, nu polițiști locali (salariați) sau angajați ai sălii polivalente)

      Banii nu înseamnă nimic, contează numărul mare de copiii care practică sportul. 0.1% dintre ei ajung profesioniști.

      Despre România ce să zic;
      Avem Danemarca, Norvegia, Franța, Suedia, Olanda, Ungaria, Germania, Japonia, Croația, Brazilia, Muntenegru, Slovenia, …. o să fie greu.

      Câte handbaliste românce au loc în echipa națională a Danemarcei? Niciuna!

      1
      1
    • Ziceam că 0,1% ajung profesioniști, adică 1 din 1000 ajung în Liga Florilor, Superligă.
      Am observat ca ceea ce contează e FIZICUL. Adică sunt sute de copii talentați, dar cel care ajunge la echipa de seniori are calități fizice excepționale.
      Un băiat, prieten și coleg de-al fiului meu nu era mai bun ca fiul meu, nici tehnic nici tactic (intelectual) dar era cal mai rapid dintre toți.
      Clubul, văzând ca e rapid, l-a trimis să se antreneze cu atleții, la clubul de atletism, și era mai rapid ca atleții.
      Ai zis aia, nu vrei să te lași de fotbal și să te înscrii în clubul de atletism? 😀.

      Normal că nu!

      Degeaba e fiul meu mai bun, mai cerebral, nu are viteză!

  • @ A.C.
    Marimile din Dechatlon, (echipamentele primite sunt toate din Dechatlon) sunt made in China.
    In general, marimile din Dechatlon, cele pentru copii, nu se potrivesc cu marimile europene.
    Trebuia facut un sondaj, distribuite in particular si atunci se evitau situatiile neplacute.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.