Sport

O nouă secție la clubul Gloria. Ce urmează. Planuri pentru stadioane

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud înființează o nouă secție în cadrul clubului CS Gloria 2018, pe care îl administrează. Hotărârea va fi adoptată în ședința CJ din 28 noiembrie.

Clubul Gloria va avea și secție de motociclism, pe lângă cele de handbal, oină, atletism, gimnastică ritmică, taekwondo WT, volei, golf, fotbal, box, rugby, tenis, schi, baschet, tenis de masă, lupte și arte marțiale de contact.

În proiectul de hotărâre al CJ se arată că Andrei Mircea Vieriu, proprietarul circuitului de motocros Transylvania Motocross Track din Orheiu Bistriței, comuna Cetate, a solicitat colaborarea cu CS Gloria 2018 pentru creșterea performanței motociclismului bistrițean. ”Anul 2023 reînvie motocrosul bistrițean, Transylvania Motocross Track – circuitul de la Orheiu Bistriței, proaspăt inaugurat, deschide oportunitatea iubitorilor acestui sport să efectueze în condiții excelente antrenamente specifice. Prin organizarea Cupei Transylvania la motocros a avut loc și omologarea circuitului de către Federația Română de Motociclism. CS Gloria 2018 va asigura dotările și infrastructura necesară în pregătirea sportivă de nivel competițional și cu performanțe deosebite pentru copiii, tinerii și seniorii care vor activa în cadrul secției de motociclism”, motivează CJ.

Urmează handbal pe plajă?

Președintele CJ Radu Moldovan a dezvăluit că Gloria ar putea avea în viitorul apropiat și secție de handbal pe plajă. ”Sunt foarte multe alte solicitări, cum ar fi pentru secție de băieți la handbal. Președintele Federației Române de Handbal, domnul Constantin Din, insistă foarte mult, și va trebui să ne gândim la acest lucru, să facem și o secție de beach handball. Investiția nu este foarte mare și ar exista o variantă suplimentară pentru junioare, este un sport care se promovează tot mai mult. În funcție de cum va arăta bugetul nostru de anul viitor vom face o analiză, să vedem dacă mai putem face un pas înainte și în această direcție. La Gloria avem aproape 1.400 de sportivi, dintre care aproape 1.200 sunt juniori. Prima dată trebuie să avem grijă de spital, de DGASPC, de infrastructură, dar nu neglijăm nici cultura și sportul”, a spus șeful CJ într-o conferință de presă.

Proiect românesc la echipa de handbal feminin

Legat de viitorul formației de handbal feminin, Radu Moldovan a declarat: ”Florentin Pera este cel mai bun, cel mai complet și mai dedicat antrenor de handbal feminin. Angajamentul nostru este să încercăm în perioada următoare să facem aici un proiect românesc, cu cât mai multe jucătoare românce. Dar suntem pe o piață liberă, într-o concurență cu echipele din România și din alte țări. Ne vom strădui, în măsura în care putem, ca la următoarele transferuri prioritate să aibă jucătoarele românce. Am apreciat foarte mult asumarea domnului Pera, are obiective foarte mari la Gloria. Asumate, cu contract, cu prelungire sau încetare. Obiectivul pe termen scurt este de a participa în continuare în cupele europene. În momentul de față nu suntem pregătiți din punct de vedere financiar să ne batem la titlu cu CSM București”.

Stadioane pentru fotbal și atletism

”Am finalizat actualizarea proiectului pentru noul stadionde fotbal, care va fi între TeraPlast Arena și Baza Sportivă Gloria. Voi face toate eforturile necesare pentru ca în perioada următoare să putem obține finanțare. Îmi doresc foarte mult să începem să lucrăm la modul serios și la o documentație tehnică pentru un stadion de atletism, între Baza Sportivă Gloria și parcarea de la pârtie. Avem terenul necesar pentru a construi un stadion de atletism. În momentul de față în România există un singur stadion de atletism omologat pentru competiții, cel de la Craiova. Investiția nu este atât de mare cât a fost la TeraPlast Arena sau cât va fi în stadionul de fotbal. Chiar mi-aș dori să putem să finalizăm proiectul nostru inițial al Complexului Sportiv, care să ofere condiții pentru performanță la cât mai multe sporturi”, a declarat Radu Moldovan.

15 comentarii

 • OMUL acesta, domnul RADU MOLDOVAN este singurul presedinte de CJ care a adus in BN multe drumuri bune, nu mai vorbesc de partea de sanatate , cultura si in mod deosebit sportul pentru sanatatea cetatenilor.
  Toate aceste investitii colosale sunt pentru locuitorii judetului.Tot timpul am apreciat ce face si nu am comentat doar ca sa ma aflu in treaba proiectele dansului. Mi se par bune foarte multe din ele si le simt si le vad la tot pasul, fiindca imi cunosc bine judetul si traseele.
  Felicitari multe acum la sfarsit de an si toate aprecierile mele cu Multa Sanatate !

  49
  56
  • Ce nu înțeleg , este , de ce sunt drumuri forestiere amenajate și sunt drumuri comunale , neamenajate…

  • Stadionul NU este al Consiliului Județean și nici al Primăriei Bistrița.
   Să-l renoveze executorul Vasile Urs.

   32
   25
  • @Ioane
   Tu ești Vasile Urs? Încerci să tragi țeapă Primăriei și Consiliului Județean cu o ruină de stadion , vândută la suprapreț?

   Când o firmă dă faliment, în cazul acesta Clubul Gloria, rolul executorului este acela de a vinde activele clubului și a plăti datoriile clubului. La bănci, la utilități, la Comelf, la Dimex, la firma care a livrat instalația de nocturnă, eventual fotbaliști care nu și-au primit salariile.
   Și atunci eu întreb; Gloria a dat faliment în 2014 iar Vasile Urs nu a vândut încă stadionul, pt ca oamenii și firmele păgubite să-și primească. banii.

   Ce faci mai Vasile Urs? Au trecut 9 ani! Când și de gând să vinzi ruina? La preț de ruină, preț de teren intravilan, clădirile au valoare 0).
   Eu dacă eram unul dintre păgubiți….

   28
   23
  • În tribuna veche a stadionul este munca multor generații de sportivi care au făcut cinste oraşului şi județului nostru.

   19
 • ”În momentul de față nu suntem pregătiți din punct de vedere financiar să ne batem la titlu cu CSM București”. Este expresia cea mai directa si sintetica a modului in care mafia politica a pervertit toate palierele vietii: economic, social, cultural, sportiv. Deci, presedintele CJ, presedintele partidului majoritar, anunta ca este pregatit dpdv financiar sa se bata la titlu. Acolo am ajuns. Niste smardoi s-au pus cu sezutul pe Bugetul public si de acolo scot ei ce si cat vor. Sport… aiurea! Aranjamente financiare. Daca ai bani suficienti duci CM in Quatar si faci Liga de fotbal cu supervedete in Arabia Saudita. E vorba numai de ambitii patronului. Care in cazul asta n-are putul de petrol in curte la Chintelnic ci s-a facut stapan pe banii nostri si s-a hotarat el sa se bata de ei la titlu. La handbal. Putea foarte bine sú se bata la titlul la rishca sau la poker sau la talere aruncate din santz daca avea el chef. Sa zicem mersi ca i s-a pus pata pe handbal.

  45
  12
 • Af fi util un circuit moto, auto cum e la Mures, ar veni nebunii sa isi descarce legal adrelalina si asa poate cresc si ceva pilotii adevarati de moto si auto ,investitia nu e mare dar poate aduce bani prin inchiriere si ar aduce competitii auto nationale.

  39
  13
  • În PUZ este aprobat un Circuit de Karting acolo la marginea oraşului lângă Aerodrom.
   Circuit de Karting când îl construiți? În curând copiii noştri vor termina şi facutatea şi circuitul tot nu este gata.

   30
   1
 • Orasul are strazi de pamsnt si fara iluminat public de multi sni si voi va ganditi sa faceti stadioane. Asta e Bistrita inteligenta si digitaliarea ei????

  11
  1
 • Referitor la prietenul de mai sus, cu expresia, „Eu dacă eram unul dintre păgubiți…” Și, ce făceai? Suntem curioși. Mai degrabă sceneta din film cu Puiu Călinescu, când s-a luat la gâlceavă cu un barason și l-a amenințat…„Am să fac ce a făcut tata”. Și, a tulit-o la fugă de i-au bătut călcâiele în tuhăs. La vânzarea stadionului micii creditori, din coadă, vor rămâne cu „ochii în soare”. La anul viitor, în campania electorală, se va mânca o pâine bună cu păcăleala cumpărării stadionului de către Primărie. S-a promis și în 2020 și vax.

 • Vasile Urs nu ne trage nicio țeapă. Defuncta Glorie are mari datorii care trebuie plătite. „Cuiul lui Pepelea” și țeapa a fost atunci când niște consilieri locali au dat un domeniu public, al orașului, pleașcă, în proprietate, gratuit, unei grupări neortodoxe private din Cooperativa Fotbalului, ulterior falimentus. „Mai scoate osul din gura câinelui”. Ursul își vinde scump blana. Normal, de acolo mănâncă o pâine. Aș vrea poziția unui fost consilier care a votat această inepție după 1990.

  5
  1
 • Este mai mult decât necesar construirea Stadionului de Rugby pe strada Drumul Cetății acolo unde a fost LDP-ul unde pot să ajungă uşor toți copiii din Bistrița.

  32
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS