Actualitate

Trotuare lăsate de izbeliște la Bistrița după ce s-au făcut intervenții la rețeaua de gaz

Primarul Ioan Turc a comentat, în ultima ședință a Consiliului Local, situația intervențiilor pe care unele firme sau persoane fizice le fac pe domeniul public, recunoscând că, de multe ori, este nevoie de insistența autorităților locale pentru ca terenul să fie adus la starea inițială.

”Pe strada Libertății s-au efectuat lucrări la rețeaua de gaz și trotuarele de pe ambele sensuri de circulație au rămas de peste o lună într-o stare în care poate pune în pericol pietonii, pietrele de pe pavaj fiind scoase și aruncate inclusiv pe spațiul verde. Cum se va proceda în viitor în asemenea situații? Cine va fi responsabil din Primăria Bistrița?”, a întrebat consilierul USR Nicolae Pavelean.

”Părinții sunt obligați să iasă cu cărucioarele direct în drumul principal”, a spus și Mathe Atilla (UDMR).

”Cunosc problema trotuarelor de pe strada Libertății. Cei de la Gaz fac lucrări în zonă. Întotdeauna, în autorizația de construire există o clauză prin care societatea, persoana fizică, are obligația să aducă terenul la situația anterioară. Cei de la DSP și de la Poliția Locală vor verifica situația trotuarelor și îi vom soma pe cei de la Gaz să-și îndeplinească obligația prevăzută în autorizația de construire. Facem acest lucru pretutindeni în oraș. Categoric, comportamentul celor care intervin pe domeniul public nu este de fiecare dată corect în sensul în care fiecare furnizor de utilități este foarte receptiv până primește autorizația de construire și își asumă până o primește absolut toate obligațiile, după care e nevoie de insistențe din partea autorității locale ca să aducă terenul la situația anterioară”, a răspuns primarul Turc.

”Când vom vedea că lucrările de intervenție la străzile și trotuarele din Bistrița nu vor mai lăsa gropi și șanțuri după ele?În ultima ședință de Consiliu Local din data de 21 decembrie, i-am solicitat primarului Ioan Turc să ne spună dacă cetățenii care circulă pe Strada Libertății vor fi nevoiți să treacă sărbătorile cu trotuarele în condițiile dezastruoase actuale, așa cum au fost lăsate de peste o lună de zile după ce s-a intervenit la rețeaua de gaz. I-am solicitat să ne spună și cine din Primăria Bistrița ar trebui să se asigure că lucrările de acest fel sunt duse până la capăt, asigurând starea inițială a drumului sau trotuarelor. Trotuarele de pe strada Libertății au fost lăsate de foarte mult timp într-o condiție dezastruoasă, care poate pune în pericol siguranța celor care circulă pe ele. Nu este prima dată când atrag atenția asupra acestor practici de a nu duce până la capăt lucrările de intervenție, lăsând cu lunile de zile, gropi și șanțuri pe străzi și trotuare. Consider că pentru a stopa asemenea practici, autoritățile locale trebuie să fie mult mai perseverente în masurile de aplicare a legii și dacă se impune și în aplicarea unor sancțiuni pentru cei care nu o respectă. Altfel, vom continua să dăm peste gropi și șanțuri la nesfârșit”, a postat pe Facebook consilierul municipal USR Nicolae Pavelean.

7 comentarii

  • Primarul nu trebuie sa comenteze ci sa ia masuri urgente. Cine da autorizatia trebuie sa o sisteze in asemenea cazuri. (La cati bagatori de seama sunt in Primarie) , somatiile pentru aceele firme care-si bat joc de cetateni trebuie sa se dea preventiv iar daca nu se respecta trebuie sistata/retrasa etc. autorizatia de lucru pentru nerespectarea clauzelor (unor clauze) impuse prin autorizatie. Cred ca trebuie (de urgenta) verificate acele clauze iar daca nu exista atunci e mare bai…

  • Daca primaria Bistrita doreste un exemplu clar despre (in) competenta celor de la EON Gaz, sa vina sa vada cum au procedat si cum procedeaza in continuare pe strada Romana (peste linie).
    Toata strada este ciuruita si prost peticita, in conditiile in care asfaltul a fost reparat capital de catre primarie nu de mult. Inclusiv acum au o groapa lasata dupa o interventie recenta, nesemnalizata si probabil va prinde primavara asa. Este o strada circulata si locuitorii sunt exasperati de acest fapt. Colac peste pupaza, in stilul ,,Dorel” au mai facut si victime colaterale, spargand conducta de apa.
    Poate ca cineva se va sesiza si o sa ceara explicatii, celor de la EON!!!

    • Domnule primar Turc vă rugăm respectos cu un Autogredar pe str Zavoaie nu se mai poate circula am insistat la șeful de la drumuri dar nici un răspuns vă mulțumesc

  • Cand statul este slab firmele (incompetentii) fac cum vor ei. Daca statul ar da amenzi mari atunci n-ar mai domnii haosul si bataia de joc al firmelor care sapa in asfalt la adresa cetatenilor. Orasul arata ca naiba pentru ca lucrarile sunt facut dupa competenta directorilor si ei dorm linistiti ca statul doarme si el. Strazile sunt pline de santuri si denivelari. Atata putem atata avem. Ce sa faca turistii in Bistrita??? Sa-si rupa masinile si atat???? Rusine statului.

  • Strada Tudor Vladimirescu care datorită construirii pistei de biciclete s-a transformat în stradă cu un singur sens de circulație a fost asfaltată în vară, nu s-a rezolvat nici problema locurilor în care apa balteste la fiecare ploaie iar capacele de la canalizare și grilajele de la căminele de scurgere a apei de ploaie fac zgomot la fiecare trecere a unei mașini pe strada.Cine trebuia să aibă grijă să fie făcute lucrări de calitate,cum s-a făcut recepția unor lucrări de calitate slabă?

  • In ceea ce priveste lucrarile care presupun traversarea soselei si nu numai, in Chinteni (comuna langa Cluj Napoca) , dupa ce s-a asfaltat, daca vrei sa faci o traversare a drumului (curent, apa, canalizare,gaz) o faci prin forare orizontala pe sub drum .Asta e singura autorizatie pe care o obtii de la primarie.
    De exemplu forajul orizontal prin percutie se poate face pe o distanta de pana la 30 de metri , iar tunelul sapat poate avea diametrul de pana la 500 mm.Solutii exista , trebuie doar sa fie aplicate de specialisti din primaria Bistrita.

  • Referitor la acea clauză prevăzută în autorizația de construire potrivit căreia societatea, persoana fizică, are obligația să aducă terenul la situația anterioară, aceasta este mai mult formală si de cele mai multe ori nu se respectă. Ba mai mult, uneori această clauză introdusă în mod mecanic duce la situatii hilare asa cum s-a întâmplat in cazul gradenelor degradate de la teatrul de vară din piata Mihai Eminescu aflate în proprietatea lui Gelu Drăgan, patronul Emi Corporation. In urmă cu mai bine de un an, acesta a început demolarea scărilor degradate spre disperarea locatarilor din zonă deranjati de zgomot si praf, care au sesizat institutiile abilitate. Fostul primar Ovidiu Crețu făcea precizarea că „Prin Procesul verbal încheiat ulterior s-a dispus sistarea lucrărilor si aducerea construcției la forma inițială” (adică la starea de degradare existentă).

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS