Actualitate

Turc: Nemulțumirile oamenilor din Sărata și Slătinița sunt justificate. Îi vom trata corect

”Sărata și Slătinița sunt cartiere ale orașului, acești oameni sunt bistrițeni. A-i pedepsi ocolind aceste localități când vine vorba despre finanțări este o greșeală profundă. Nu voi face niciodată așa ceva”, a spus primarul Ioan Turc într-o emisiune televizată.

Întrebat ce pași s-au mai făcut pentru extinderea în cele două localități a rețelelor de utilități, edilul a răspus: ”Primul lucru pe care l-am făcut a fost să dăm drumul la un studiu pentru extinderea rețelelor de gaze naturale în Sărata și Slătinița. Pasul doi este identificarea surselor de finanțare”.

”Sărata și Slătinița sunt cartiere ale orașului, acești oameni sunt bistrițeni. A-i pedepsi ocolind aceste localități când vine vorba despre finanțări este o greșeală profundă. Nu voi face niciodată așa ceva. Sigur că oamenii sunt extrem de nerăbdători și le dau perfectă dreptate. Recent m-am întâlnit cu un număr mare de cetățeni din Sărata, 30-40, care au venit la Primărie cu nemulțumiri și au dreptate 100% pentru că nu au nici canalizare, nici gaz, nici asfalt, nu au nimic în condițiile în care și ei observă că foarte multe comune din acest județ și-au rezolvat aceste probleme. Îi vom ajuta. Am insistat, a fost o luptă cu Aquabis, cu ADI Apă-Canal pentru ca Masterplanul de extindere a rețelelor de apă și canal în municipiul Bistrița să se realizeze. Acest Masterplan va asigura rezolvarea problemelor la Sărata. La Slătinița ne-am asumat partea de canalizare care e aproape gata, iar Aquabis va veni cu rețeaua de apă pe Masterplan”, a răspuns primarul Bistriței.

În ce privește rețeaua de gaze, SF-urile sunt gata. ”Am avut discuții la București atât cu premierul, cât și cu alți colegi din Guvernul României. Urmează într-un termen foarte scurt – câteva săptămâni – să demareze și Programul Național Anghel Saligny pe componenta de gaz pentru că, până în acest moment, au putut fi depuse proiecte doar pe componenta de apă-canal și infrastructură rutieră. Îi asigur pe cei care locuiesc în Sărata și Slătinița că vor avea gaz, apă și canal și îi mai asigur că îi vom trata cât se poate de corect prin demararea unor investiții de amenajare de drumuri și trotuare”, a conchis Ioan Turc.

3 comentarii

 • Ați mers în campania electorală și le-ați promis marea cu sarea. V-au crezut și v-au votat. Nu ați făcut absolut nimic pentru localitățile componente, acum vine reversul. Minciuna are picioare scurte. Oamenii s-au săturat de vorbele dulci…dar goale ale dumneavostră, domnule primar. Sunteți o dezămigire maximă.

  18
  4
  • omul a promis si s-a apucat deja, doar ca niste lucruri nu se fac pocnind din degete, trebuie studii de fezabilitate, proiecte, aprobari, finantare. ce motive crezi tu ca ar fi avut sa nu le faca acestor oameni ce doreau? uite, cei de pe Tarpiului la fel au tot dorit, nimeni nu le-a facut, dar a venit Turc si le-a pus asfalt, iluminat et cetera. toate se intampla in niste etape, sunt niste pasi administrativi de urmat.

   7
   11
 • Ar fi bine ca în primul rând să se restituie terenurile Bisericii. Eu am fost preot, părinte, popă / cine cum dorește 13 ani în Sărata la Parohia Reformată. Nu ni s-a dat înapoi nici terenul de sub Biserică. După cum știu nici pânâ azi nu s-a putut rezolva nimic. Am fi putut accesa fonduri reale pentru restaurarea monumentului istoric, dar toată lumea s-a jucat cu noi de la birouri pânâ la primărie. Despre ce vorbim??? Doamne ajută la toți!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.