Actualitate

Turişti din Ungaria aflaţi în Munţii Rodnei, intoxicaţi cu fructe de pădure necomestibile

Jandarmii montani din Rodna au fost solicitaţi prin 112 să intervină în sprijinul unor turişti din Ungaria. Doi dintre membrii grupului de 40 de persoane aflat în Pasul Rotunda se simţeau rău, prezentând semne de intoxicaţie cu fructe de pădure necomestibile. Cei doi au primit îngrijiri de la medicii de pe ambulanţă.

”Aproximativ 40 de persoane se aflau în zona Pasul Rotunda, când doi dintre membrii grupului au început să se simtă rău. Aceştia au sunat la 112 pentru a solicita intervenţia unei ambulanţe care să le acorde sprijin de specialitate. Din cauza terenului, aceasta nu a putut ajunge la cei în cauză, ca urmare jandarmii montani din Rodna, au pornit către persoanele în cauză, pe care le-au transportat până în zona în care putea ajunge ambulanţa. Acestea prezentau semne de intoxicaţie cu fructe de pădure necomestibile”, informează Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud.

La ora 09.25, jandarmii i-au preluat pe cei doi turişti iar 20 de minute mai târziu i-au predat în siguranţă personalului medical de pe ambulanţa SMURD din Sîngeorz-Băi, în zona La Icoană, pentru acordarea îngijirilor medicale de specialitate.

Cei doi turişti, Petrico F. de 46 de ani şi Diana M. de 27 de ani, sunt din Ungaria şi se aflau în Pasul Rotunda din Munţii Rodnei unde alături de alţi 38 de turişti au înnoptat în corturi în zona Lacul Lala, pentru a vizita zona.

În altă ordine de idei, în week-end-ul trecut jandarmii Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa au executat mai multe acţiuni specifice pe linie de cerşetorie şi consum de alcool în spaţiul public neamenajat.

Au fost aplicate în total 22 de sancţiuni în valoare de 2.250 lei şi 8 avertismente scrise. Abaterile sancţionate de jandarmi sunt: provocarea unor scandaluri, adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, tulburarea ordinii şi liniştii publice, cerşetoria şi consumul de alcool în spaţiul public neamenajat.

1 jandarmi rotunda turisti 2 jandarmi rotunda turisti 3 jandarmi turisti rotunda 4 jandarmi rotunda turisti

Foto: IJJ

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS