Actualitate

Doi turiști străini rătăciți în Călimani, găsiți de jandarmi după trei ore de căutări

”În urma unui apel prin 112, jandarmii fost anunțați cu privire la faptul că doi cetățeni străini au urcat în zona numită Piatra lui Orban din Munții Călimani și nu au mai reușit să se întoarcă la baza traseului, din apropierea stațiunii Colibița. Acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că s-a înnoptat iar cei doi nu cunoșteau zona, nu aveau echipament corespunzător pentru un asemenea traseu și nu dețineau niciun dispozitiv de iluminat pe timp de noapte”, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Un echipaj de jandarmi montani din Piatra Fântânele a pornit în căutarea celor doi turiști în seara zilei de 8 aprilie, în jurul orei 21.00, iar după aproximativ trei ore de căutări i-au găsit în zona indicată, starea sănătății acestora fiind destul bună, la prima vedere.

 

Jandarmii montani i-au condus pe cei doi turiști înapoi în stațiunea Colibița, în siguranță, ajungând la locul de cazare la ora 02.30. Pentru îngrijiri de specialitate a fost solicitată și o ambulanță. În urma investigațiilor medicale s-a constatat faptul că cei doi turiști (un bărbat de cetățenie germană și o femeie cu domiciliul în Londra, ambii de 28 de ani), aveau o stare ușoară de hipotermie, epuizare fizică accentuată și o stare de panică în urma celor întâmplate, nefiind necesar transportul acestora la spital.

Cei doi au rămas peste noapte la locul de cazare din stațiunea Colibița, urmând ca în cursul zilei de astăzi să se deplaseze către aeroportul din Cluj-Napoca, pentru a pleca acasă.

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.